Svájci órák – a 6 TOP márka

Megtekintettük a legikonikusabb svájci órákat
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A “Swiss Made” megjelölés, ill. A Made in Switzerland nem csak egy jelentéktelen kifejezés az órák világában. Éppen ellenkezőleg – egy ilyen “matrica” az órán egyértelműen garantálja a minőséget. Ezeket a szavakat megerősíthetik az olyan márkák képviselői, mint az IWC, a Breitling, az Omega, a Rolex vagy az olcsóbb Tissot karóra. Egyszerűen, a svájci órának nagy hagyománya van, és gyakran a luxus szinonimájaként tekintenek rá.

A cikk tartalma

TOP svájci karórák

A svájci órák története olyan gazdag, hogy lehetetlen feladatnak tűnik csak néhányat választani az alkotó márkái közül. Azonban 6 olyan márkát csoportosítottunk össze, amelyeket határozottan nem lehet megunni. A következő sorok címsorai között nemcsak a minőséget és a luxust találja, de a fent említett, megfizethetőbb kategóriát is. Ezek a TOP svájci karórák.

IWC karóra

Az IWC karóra története már 1868-ban megkezdte az első sorai írását. Azóta az IWC márka a nyilvánosság szemében olyan neves társasággá fejlődött, amely kiváló minőségű órákat gyárt, a hangsúlyt a lehető legmagasabb műszaki előírásokra helyezve. Érdekessége, hogy 1993-ban a teljes történelem egyik legbonyolultabb karórája került fel portfóliójába. A”Destriero Scafusia” jelöléssel rendelkezik. Jelenleg az IWC márka elegáns, búvár- és pilóta órákat kínál, amelyek az 1930-as évek óta a vállalat szerves részét képezik.
Minőségi svájci IWC - Schaffhausen karóra
Forrás: iwc.com

Tissot svájci órak

Az első Tissot óra, nevezetesen zsebóra, még 1853-ban látta a napvilágot. Valójában ugyanabban az évben alapították magát a céget is a svájci Le Locle-ban. Az idő múlásával a Tissot márka az óra művészet egyik legnagyobb úttörőjévé vált a világon. Jelenleg minőségi és egyben megfizethető órákról ismert, amelyek sok esetben sportosan – elegáns tónusokra vannak hangolva. Végül is a Tissot óra világszerte ismert arról, hogy számos sporteseményt támogat.


Tippünk
: Tudjon meg többet a Swiss Tissot órákról, amelyek valóban figyelmet érdemelnek.

A svájci Tissot márka világszerte ismert karórák gyártója

Omega svájci órak

A TOP svájci órák kapcsán nem lehet figyelmen kívül hagyni a legendás Breitling márkát, amelyet 1884-ben alapítottak. Repertoárjában csúcsminőségű kronográf pilóta órák vannak, amelyeket az valódi ínyencek értékelni fogják. A Breitling óra nemcsak kiváló és csúcs funkciókkal rendelkezik, de egyedi sportos megjelenéssel is.
Forrás: https://www.authenticwatches.com

Omega svájci órak

A puszta tény, hogy a NASA hivatalos partneréről van szó, bizonyos egyediségre utal. És valóban így is van. Az Omega óra a legfényűzőbbek közé tartozik az órák világában. Nem is csoda, hiszen arról a karóráról beszélünk, amely először látta meg a Holdat. Általánosságban elmondhatjuk, hogy az Omega márkára a legszigorúbb műszaki paramétereknek megfelelő minőségi, luxus és sportos-elegáns órák gyártása jellemző.
A csúcsminőségű Omega karóra a Seamaster kollekcióból
Forrás: omegawatches.com

Rolex karóra

Az Omegához hasonlóan a Rolex márka is a világ egyik legmagasabb színvonalú és egyben luxus karóráját kínálja. A genfi vállalat globális sikerei mögött nemcsak a rendkívül kidolgozott darabok gyártása áll, de a fantasztikus marketing is. Ennek példája talán a Rolex órák számtalan említése különféle filmekben és sorozatokban. Egyébként a remek PR ebben az esetben nem a minőségi svájci óra fedőeszköze.
Forrás: diamondsourcenyc.com

TAG Heuer svájci órak

Nem szabad kihagyni a TAG Heuer márkát sem a TOP svájci órák listájáról. Székhelye La Chaux-de-Fonds városában található, ahol a Festina karóra útja is megkezdődött. Bár a TAG Heuer nagyszerű megjelenésű elegáns órákat gyárt, fő doménje a sportos darabok gyártása. Ezt a tényt a motorsportban tett bonyolult útjai csak megerősítik, ahogy ez a Tissot órára is igaz. A TAG Heuer márka esetében azonban partnerségről van szó az autósport királynőjével – az F1-gyel.


Befejezésül egy tipp: Vessen egy pillantást egyéb márkákra is, amelyek a legjobb svájci órákat gyártják.

TAG Heuer karóra - a minőség és a luxus szinonimája
Címlapfotó: pixabay.com

+ BÓNUSZ: További népszerű svájci karórák

A svájci órák 6 TOP márkájáról már az előző sorokban említést tettünk, azonban a “Helvéti Kereszt országa” még sok mindent kínál, rajtuk kívül. Igen, az óragyártó nagyhatalom egyéb népszerű karórákat is hozott a világnak, amelyek a fent említett hatos mellett nagy figyelmet érdemelnek. Nagyszerű példa a legendás The Holy Trinity csoport. Íme, néhány svájci márka, amelyeket mindenképpen érdemes megemlíteni:

Vacheron Constantin karóra

Talán a legnagyobb érdekesség, amely a “Szentháromság Órái” eme tagját kíséri, az a tény, hogy ez a világ legrégebbi óragyártója. A Vacheron Constantint 1755-ben alapították, de eredete a 16. századra nyúlik vissza, amikor egy képzett kézműves, Jean-Marc Vacheron felbukant Genfben. Innovatív munkásságát évekkel később unokája, Jaques-Barthelemy folytatta, aki üzleti partnerével, François Constantinnal együttműködve a svájci Vacheron Constantin órát úgymond egy új fényes korszakba hozta.

Ez a fényűző Vacheron Constantin svájci karóra

Patek Philippe karóra

A “Szentháromság” másik ikonikus tagjának, a svájci Patek Philippe órának egyfajta előfutára volt a Patek, Czapek et Cie cég.1839 -ben alapította Antoine Norbert de Patek és Francois Czapek. Körülbelül 5 év múlva azonban e kettő közül az első találkozott a technológiai úttörővel, Jean Adrien Philippel, akivel együtt elkezdték kínálni a világnak az egyedi svájci Patek Philippe órát.

Hogyan készülnek a fényűző svájci Patek Philippe órák? Ez a videó elárulja:

Audemars Piguet karóra

Az úgynevezett ” Órák nagy hármását” pedig a svájci Audemars Piguet karóra zárja. Ez a neves cég kezdettől fogva inkább a minőségre koncentrált, mint a mennyiségre. 1875 -ben alapították, Jules Louis Audemars és Edward Auguste Piguet gondoskodtak a születéséről. Meg kell jegyezni, hogy Audemars Piguet egyik fő célja bonyolult karórák tervezése volt, amelyekben nagy hangsúlyt fektettek a finalizációra.

A luxus szinonimája - Audemars Piguet karóra

Zenith karóra

A svájci Zenith karóra, amely a Watches & Jewelry divízió alá tartozik, 1865-ben látta meg a napvilágot. Születése mögött Georges Favre-Jacot vizionárius óragyártó állt. A cég alapjait Le Locle -ban fektette le – azon a helyen, ahol az egész társaság ma is működik. A Zenith karóra a kezdetek óta rendkívül pontos. Ma a világ elismert darabjai közé tartozik, több mint 50 országban ott van. Népszerűségét növeli az is, hogy saját eredeti szerkezete van, amelyet a Zenith cég maga gyárt.

Érdekesség: A Zenith karóra egyediségét és hírnevét egy 2012 -es esemény is bizonyítja. Abban az időben  a Zenith karóra kísérte Felix Baumgartnert történelmi ugrásakor.

Zenith svájci karóra tipikus négyzet alakú kivitelben
Forrás: https://www.thewatchcompany.com/

Jaeger-LeCoultre karóra

A svájci karórák további népszerű márkája a Jaeger-LeCoultre cég, amelyet 1833-ban alapítottak. Ma a svájci Richemont luxuscsoport teljes tulajdonú leányvállalata. Általánosságban elmondható, hogy rendkívüli csúcs márkának számít, amint azt egyedülálló technológiai elsőségei is bizonyítják. Kiváló példa a világ legkisebb karóra szerkezete. Érdemes azonban megemlíteni a világ egyik legbonyolultabb óráját – a Grande Complication -t is.

Az egyik legfényűzőbb óra márka - a svájci Jaeger -LeCoultre karóra

Breguet karóra

És a svájci órák TOP márkáinak listáját pompásan kiegészíti a svájci Breguet karóra. Miért pompásan? A svájci L’Abbaye -ben található Breguet a világ egyik legrégebbi óramárkája. Születése 1775-re nyúlik vissza, amikor Abraham-Louis Breguet megalapította Párizsban. Jelenleg 1999 óta a svájci Swatch Group leányvállalata. A svájci Breguet karóra számos rekordot tart, és számos technológiai újításhoz járult hozzá. Ezért nem meglepő, hogy régebben olyan történelmi személyiségek is viselték, mint III. György vagy Viktória királynő.

Érdekesség: A svájci Breguet karóra a világ legdrágább órái között is megtalálta a helyét, amelyek rangsorát külön cikkben csoportosítottuk.

A Breguet márka és órái a világ legdrágábbjai közé tartoznak
Forrás: https://monochrome-watches.com/

LEGÚJABB CIKKEK

A kötelező kültéri felszerelésnek egy minőségi outdoor karórát is tartalmaznia kell

Tudja milyen egy minőségi outdoor karóra?

Egy outdoor karóra megállja a helyét, akár túrákon, horgászatnál vagy sátorozásnál. Egy minőségi outdoor karóra tartós, vízálló, megbízható és hasznos. A Casio, a Citizen, a

Scroll to Top