A Festina karóra és ennek kitörölhetetlen öröksége a kerékpározás világában

A Festina karóra történelmileg szorosan kapcsolódik a kerékpározás világához
Facebook
LinkedIn

A Festina márkával kapcsolatban sokunknak automatikusan a kerékpár ill. a kerékpározás mint olyan ugrik be. Ennek mi lehet az oka? Az hogy a Festina több tekintélyes kerékpáros futammal hozható össze, a szereplése egy profi kerékpáros csapat nevében, netán a doppingbotrány vagy egyszerűen a sportosan hangolt óra kollekciói?

A cikk tartalma

A Festina karóra és kapcsolata a kerékpározással

A Festina márka már notóriusan híres arról, hogy ikonikus kapcsolatban áll a kerékpározással. Ezzel a népszerű sporttal együtt egy  kitörölhetetlen üzenetet küldött a világnak, amelyet azonban nem lehet csak rózsaszínű szemüvegen keresztül látni.

Mindenesetre az a tény, hogy a Festina csaknem 25 éve hivatalos időmérője a világ legrangosabb kerékpáros versenyének, a Tour de France-nak, több mint csodálatra méltó. Ezenkívül a Tour de France messze nem a márka egyetlen rangja. Giro d’Italia, Vuelta és España…. Ezeknek a versenyeknek is Festina-s története van.

A Festina, mint profi kerékpáros csapat

A Festina profi kerékpáros csapat nevében szerepelt, ill. támogatójaként 1989 és 2001 között.

  • 1989 / Lotus-Zahor  
  • 1990 – 1992 / Lotus-Festina
  • 1993 – 1999 / Festina-Lotus
  • 2000 – 2001 / Festina
A Festina kerékpáros csapata

Forrás: Wikipedia.org

A Festina körüli csapat jelentős egyéni és kollektív sikereket ért el a hivatásos kerékpározásban végzett szereplése során. Hasonlóképpen, de negatív értelemben a hírhedt doppingbotrány is láthatóvá tette. Ez azonban nem változtat azon a tényen, hogy a Festina letörölhetetlen és markánsan pozitív nyomot hagyott a sport világában.

Maradandó üzenet egy sportóra formájában

A kitörölhetetlen üzenet, amelyre e cikk címében is utaltunk,  átalakítható egy sportra hangolt Festina órává. A Festina férfi órák kínálata több modellje is büszkélkedhet azzal, hogy elnevezése a fent említett rangos versenyektől származik. Ilyenek például a La Vuelta agy a Tour de France órák.

Nem feledkezhetünk meg azonban a The Originals vagy a Chrono Sport modell vonalakról sem, amelyek sportos szellemet rejtenek nemcsak a mélyben, de láthatóan a dizájnjukban is. Különös figyelmet érdemel azonban a már legendás Chrono Bike kollekció. Színes gumi szíjaival, de a hagyományos nagykövetével is, aki az egykori sikeres francia kerékpáros, Richard Virenque,  képes kíváncsi pillantásokat szerezni magának.

A Festina márka kitörölhetetlen nyomot mutat a közúti kerékpározás történetében

A Festina társaságról

A Festinát 1902-ben alapították a svájci La Chaux-de-Fonds városban. A márka iránya szempontjából azonban nem kevésbé fontos az 1984-es év, amikor az egész társaság Miguel Rodriguez spanyol üzletember védnöksége alá került. Ő volt az, aki Festina imázsát lifestyle ill. fashion márka formájára alakította.

Festina a mai napig hű maradt a svájci-spanyol örökséghez. Ennek bizonyítéka, hogy míg a társaság központja a spanyolországi Barcelonában található, egy másik csúcs termelési központ Svájcban székel. Emellett azonban a Festina leányvállalatokkal is büszkélkedhet Franciaországban és Svájcban, valamint Németországban, Olaszországban, a Benelux államokban, Chilében, a Cseh Köztársaságban, Lengyelországban és Szlovákiában.

A rendkívül eleven üzleti érzékének köszönhetően, amely úgyszólván a Festina DNS-ben gyökerezik, órái jogosan népszerűk az egész világon. Míg a férfi Festina órák általában sportosabb és elegánsabb modellekkel vonzzák a figyelmet, addig a női órák a Swarovski kristályokkal való ízléses kombinációjukkal.

LEGÚJABB CIKKEK

Az Invicta óra lenyűgöz robusztus megjelenésével

Invicta órák: A legnépszerűbb kiadások

Az eredetileg svájci Invicta óramárka már 1837-ben megjelent a piacon. Az extravagáns dizájn mellett az Invicta órák a minőség és a megfizethetőség kombinációjával tűnnek ki.