A Festina The Originals karóra színeivel kelti a figyelmet

A Festina The Originals férfi karóra stílusos sportos darab

A Festina The Originals férfi karóra valóban eredeti visszatérés a márka gyökereihez. Legalábbis ezt állítja a Festina márka a hivatalos honlapján. A márka sportos lelkére utal, amely mélyen gyökerezik benne. A Festina soha nem titkolta a sportosan-elegáns óramárka státuszát. Bár a Sport Chrono ill. a Festina Chrono Bike kollekcióinak leghíresebb órái inkább az elegáns órák kategóriájába tartoznak, ezekből sem hiányzott a sportos érintés.

A cikk tartalma

2017-ben azonban a márka úgy döntött, hogy a lehető legközelebb kerül eredetéhez, és ennek a lépésnek az eredménye a valóban egyedi férfi Festina The Originals órák. Annak ellenére, hogy ez a kollekció viszonylag fiatal, sikerült nagyon sikeresen megalapoznia magát a sportórák piacán, és már több folytatás is következett. Elemzésünk során nemcsak az eredeti modelleket, de a legújabbakat is megvizsgáljuk.

A Festina The Originals karóra jellemzése

A Festina Originals jellegzetes színes szíjjal ellátott sportóra. A szíj lesz az első dolog, amit észrevesz ezen az órán. Az alapkivitelben az órát két változatban szállítják – bőr- és gumiszíjjal. Ez a két kivitelezés nemcsak színben különbözik, de néhány részletben is, amelyeket az alábbiakban ismertetünk.

A Festina The Originals sportóra színes kollekciója bőrszíjjal

Bőrszíjjal ellátott Festina The Originals karóra

Az első modellsor, amelyet elemezni fogunk, a Festina The Originals 20339 sor nemes bőrből készült szíjjal. Ez a modellsorozat az első, 2017-es kiadás része. Ebben az esetben hat alapszín közül választhat. Csuklóját díszítheti fekete, piros, bézs, kék, olíva vagy sárga színű órával.

Az óra másik érdekes tulajdonsága a perforált szíj, amely a színes steppeléssel együtt tovább fokozza az óra sportos benyomását. Ezt az akkumulátoros órát valóban az utolsó részletig átgondolták. Ezt bizonyítja a nagy római számok 3, 6, 9, 12, az indexek és a mutatók azonos színezése. Az óra belső pereme szintén ugyanolyan színűre van festve, mint a bőrszíj.

Ahogy Festina férfi karóráknál szokás, a dátumkijelző és a funkcionális kronográf ébresztőórák magától értetődőek. A számlap stílusos fekete színű, ami nagyon jól harmonizál a szíj feltűnő színével. A Festina férfi karóra tokja kiváló minőségű acélból készül, PVD felületkezeléssel. Az óra vízállósága 5 ATM-re van beállítva – zuhanyozhat vele, de nem alkalmas úszásra vagy egyéb tartózkodásra a vízben.

Ami az óra méretét illeti, az sem a legkisebb. Az óra tojának átmérője csaknem 45 mm, így nyugodtan sorolhatjuk ezt az órát a közepes nagyságúak közé. Leginkább a Festina The Originals 20339/5 modell keltette fel érdeklődésünket, vörösbe öltözve, de a végső választást természetesen Önre bízzuk.

Festina The Originals 20339/5

Tok: rozsdamentes acél, Tok színe: fekete, Számlap: analóg, Számlap színe: fekete, Az óra formája: kerek, Üveg: ásvány
TOP

Kaucsuk szíjjal ellátott Festina The Originals férfi karóra

Ha egy kicsit sportosabb darabra vágyik, akkor nyúljon a 20330-as sorozat Festina The Originals órája után. Ez, hasonlóan a korábban megnevezett modellcsaládhoz, a kollekció 2017-es első bemutatásából származik. Ennek ellenére néhány apró részletben különböznek egymástól.

Az első a szíj anyaga. Ennél a modellsorozatnál kaucsukból készül, ami nemcsak a dizájn, de a funkcionalitás szempontjából is növeli az óra sportos jellegét. Mindazonáltal minden mozgással járó sporttevékenységben a kaucsuk szíj mindenképpen kényelmesebb választás. Nyílásokkal is rendelkezik, amelyek növelik a légáteresztést a fizikai aktivitás során. Négy szíj közül választhatunk (fekete, piros, sárga és narancssárga) a számlap több színkezelésével kombinálva.

 

Az előző bőrszíjas modell sorozathoz képest ez a férfi Festina karóra nagyobb számlappal rendelkezik. Eléri a 47 mm-t, ami két milliméterrel több, mint a 20339-es sorozat esetében. A kaucsuk szíj és a számlap mérete mellett e sorozat „sportosságában” a harmadik legnagyobb különbség a vízállóság. Ezt 10 ATM-re állították, ami azt jelenti, hogy az óra úszásra és légzőkészülék nélküli búvárkodásra is alkalmas.

Érdekes elem a védett korona is, amely nemcsak formatervezési, de főleg funkcionális elem. Ez az analóg óra akkumulátorral működik, és a fent felsorolt elemek kivételével ugyanazok a műszaki specifikációi vannak, mint az előző modell családnál. Mivel a 20330 sorozatból származó Festina órát nyolc színben gyártják, valóban nehéz kiválasztani a legszebbet. Ha azonban egyet kellene választanunk, akkor mindenképpen a Festina The Originals 20330/3 modell lenne, amelynek sárga színű kialakítása valóban nem észrevehetetlen.

Festina The Originals 20330/3

Tok: rozsdamentes acél, Tok színe: ezüst, Számlap: analóg, Számlap színe: fekete, Az óra formája: kerek, Üveg: ásványi
TOP

A Festina The Originals sorozat újabb modelljei

A fent említett modellsorok sikere után a Festina férfi karóra alkotói nem haboztak, és több érdekes darabbal bővítették a kiadást. Nevezetesen megemlíthetjük például a Festina The Originals 20351 és a 20359 sorozatokat, mindkettő esetében az eredeti, 2017-es, Festina óra kollekció faceliftjéről van szó.

Az új szíjaknak és a kifinomultabb számlapoknak köszönhetően ezek a kollekciók valóban üde hatást keltenek, miközben megőrzik eredeti sportos megjelenésüket. Az óra elődeinek egyetlen funkciójával sem lett szegényebb, csak a 20351-es modellsorozat esetében a bőrszíjat műbőr szíj váltotta fel. Alkotóik azonban azzal jutalmaztak meg minket, hogy az óra vízállóságát az eredeti 5 ATM-ről 10 ATM-re növelték.

A Festina Originals kaucsuk szíjas óráinak portfólióját sem kerülte el a bővítést. A már meglévő 20330-as modellsorozathoz a Festina tervezői hozzáadtak egy újabb sort, 20376-os jelöléssel. Bár elvesztette ötletes lélegző nyílásait a szíjon, mit sem vesztett sportos megjelenéséből. Az óra megtartja a szokásos 10 ATM vízállóságot. A számlap tiszta, és a rajta elhelyezett kronográfos ébresztőórák új elrendezést kaptak. Kellemes bónusz a lumineszcens mutatók és indexek, amelyek a sötétben is segítenek az idő ellenőrzésében.

Festina The Originals 20376/3

Tok: rozsdamentes acél, Tok színe: ezüst, Számlap: analóg, Számlap színe: fekete, Az óra formája: kerek, Üveg: ásványi
TOP

A víz szerelmeseinek – Festina The Originals Diver

Azok számára, akik szeretik felfedni a víz alatt rejtett titkokat, a Festina egy meglepetéssel készült. Ez a Festina The Originals DIVER karóra, amely a búvárórák kategóriájába sorolható. Az óráknak a kialakítása és funkcionalitása predesztinálja őt a búvárkodáshoz. A forgó lünettának tipikus búváróra kinézete van,  és a számlapot  feltűnő lumineszcens indexek és mutatók díszítik. Az óráról eltűntek a számok és a kronográf ébresztők, ami szintén meghtározó jellemzője ennek a típusú órának. A Festina Diver óra kaucsukszíjjal és magas szilíciumtartalmú üveggel rendelkezik. Ezért rendkívül karcálló. Az óra vízállóságát a gyártó 20 ATM-re állította be, ennek köszönhetően lehetőség van az órát mélymerülésre is használni. Egy kis búvár szimbóluma közvetlenül az óra számlapján kellemes dizájn elemet képez.

Festina The Originals 20378/1

Tok: rozsdamentes acél, Tok színe: ezüst, Számlap: analóg, Számlap színe: fekete, Az óra formája: kerek, Üveg: ásványi
TOP

Jó választás az igényesek részére is

A Festina óráknál nem lehet letagadni (egyebek mellett) egy fontos tényt. A 30 és 60 ezer forint közötti árkategóriában ez egy nagyon jó óra, amely a legigényesebb vásárlót is kielégíti. Alapfelszereltségként funkcionális kronográfos ébresztőórákkal van felszerelve, szíve a japán Myiota márka kiváló minőségű szerkezete (a japán Citizen cég tulajdonában van), és a formatervezése kortalan. És pontosan ilyen a Festina The Originals óra. Amint azt már bemutattuk a bennük rejlő sporost lélek tagadhatatlan. A márka dicsőséges történelmével kombinálva, amely szorosan kapcsolódik a sport világához, egy tartós, szép kivitelű sportórát szerez be, elfogadható áron. Csak a megfelelő színt kell választania. 🙂

LEGÚJABB CIKKEK