A legjobb sportórák közül válogatunk

A legjobb sportóra urak számára

A sportóra nem csupán egy bevált és népszerű kategóriát képviselnek az óraiparban. Számos olyan modellt találhatunk a piacon, amely nemcsak funkciók sokaságával vonzza a figyelmet, de meglepően elegáns ill. fényűző dizájnnal is. Az úgynevezett ellentétes stílusok ötvözése rendkívül népszerű a neves gyártók körében. Bár az ilyen kivitelezések némelyek számára kissé extravagánsnak tűnhetnek, célcsoportjukat a másodperc mutató pontosságával eltalálják. De maradjunk a témánál – a legjobb sportóra.

A cikk tartalma:

Már a bevezetésből világos, hogy a modern sportóra nem olyan kiegészítő, amelyet kizárólag futáshoz, túrázáshoz, úszáshoz vagy fitneszhez viselünk. A jelenlegi trendeknek köszönhetően a sportóra folyamatosan fejlődik, és egyfajta átalakításon megy keresztül, amelynek célja, hogy ilyen modelleket ne csak a sportolók csuklójára, de az aktív és egészséges életmód hétköznapi szerelmeseire is rákerüljön. Sőt, mivel elegáns dizájnnal, egy csipetnyi luxussal és intelligenciával vannak tele, a világmárkák vezető képviselői már fennhetik a fogukat.

Melyik sportóra a legjobb?

Milyen órát képzel el, amikor azt hallja „a legjobb sportóra“?  Egy óra, ami Ön helyett futja le a távot, ill. átizzadja az edzést? Sajnos még nem találtak fel ilyet. Bár a válogatott okosórák nem biztos, hogy olyan távol állnak ettől. Ebből a tényből kifolyólag „elegendő” kell hogy legyen az említett okosóra, GPS-es sportóra vagy egy futáshoz alkalmas sportóra, amely annyi funkciót zúdít ránk, hogy elszédül a fejünk. És ezek…

Azon gondolkodik, vajon melyik sportóra a legjobb egy férfi számára?

…még mindig hideg? Nem csoda. Ma a különböző modelleknek könnyen lehetnek hasonló tulajdonságaik. Valószínűleg mégiscsak egy kicsit egyenesebben kellene a dolgot vennünk.. Nézzük meg direkt az olyan világmárkákat, amelyeknek van hozzászólásuk a sporthoz.

Egy legenda az órák között – Casio

 

Melyik modell jelenik meg a szeme előtt, amikor egy legendás órára gondol? Számunkra egyértelműen a japán óriás, a Casio, a pótolhatatlan, extrémül tartós G-Shock-kal az élen. Ez az egyedülálló kombinált számlapjáról, masszív kialakításáról, kaucsuk anyagáról, kidolgozott színes részleteiről és nem utolsó sorban a népszerűségéről szerte a világban ismert. Nemrég azonban recenziónkban részletesen bemutattuk.

A Casio azonban korántsem csak a G-Shock-ról szól, annak ellenére, hogy messze a márka legsikeresebb modell sorozata. Az Edifice kollekció például büszke lehet a sportos stílus, az elegancia ill. a luxus kombinációjára, amelyet a cikk bevezető soraiban tárgyaltunk. Ez a modell vonal tökéletesen azonosítja a férfi sportóra kifejezést. De ha ez kevés lenne, a Casio kínálatában rafinált női sportórákat is talál.

Casio G-Shock GW-3000M-4AER

Tok átmérője: 50 mm, szoláris töltés, rádiójellel vezérelt karóra , vízálló búvárkodás közben, ébresztő, stopper, világidő
TOP

A sporthoz kapcsolódó márkák

A sportóra kifejezés mögött azonban nem feltétlenül pusztán sportmodelleket kell keresnünk. A nyilvánosság szemében számos neves gyártó automatikusan társul a sporthoz. A Festina és a Tissot ideális példák erre. A kerékpározás jutott az eszébe? Nem meglepő … Ezek az óramárkák hosszú közös múltra tekintenek vissza a legrangosabb kerékpáros versennyel – a Tour de France-al. Sőt a Tissot márka esetében nemcsak vissza, de előre is.

Gerard Butler a Festina sportóra kormányban

Forrás: www.festina.hu

Ezen felül a svájci Tissot céget például az NBA-hez, a MotoGP-hez ill. a jégkorong világbajnoksághoz társíthatja. De térjünk vissza egy pillanatra a „svájci-spanyol” Festina márkához. Repertoárjában számos érdekes sportóra kollekció található. Érdemes megemlíteni nemcsak a The Originals színekkel teli sorozatát, de a sportosan-elegáns Sport vagy Chrono Bike kollekciót is. Illetve, mi a helyzet a japán Seiko céggel. A rendkívül sikeres sportmodellek gyártása mellett „sport” nagykövetével, Novak Djokovic tenisz legendával is büszkélkedhet.

Tippünk – a Suunto sportóra

A finn Suunto márka esetében ezt a gondot azonnal a feje mögé dobhatja. Ezt az intelligens órák gyártóját az egyedülálló unisex modellek (például az Ambit kollekció) tervezése jellemzi, amelyek kiemelkedő funkciókkal rendelkeznek, és így joggal sorolják őket az outdoor és a sportórák elitjéhez.

A Suunto sportórák nemcsak számos funkciójukról ismertek, de arról is, hogy ismert sportolók tesztelik őket. Iránytűvel, magasságmérővel, nyomásmérővel, barométerrel, „viharjelzővel” és más eszközökkel varázsolhatják el tulajdonosukat. Ráadásul, ha GPS-es sportórát keres, pontos helymeghatározási szolgáltatásokkal, akkor is jó helyen jár.

Az intelligens órák kapcsán azonban nem feledkezhetünk meg olyan márkákról sem, mint a Garmin vagy a Huawei, amelyek nem feltétlenül kapcsolódnak azonnal az órákhoz, de egy kis felmérés után rájön, hogy ezen a területen is van mit „mondaniuk“.

Suunto 9 G1 Baro Lime

Méretek: 48 x 9 mm, Riasztó, Automata időzóna, Egyéni célkövetés, Google Pay, kapacitív érintőképernyő, LED-es világítás és sok más funkció.
TOP

A legjobb sportóra az Öné lesz

Felesleges vitatkozni azon, hogy a piacon mely sportóra a legjobb. Kiválasztásának több paramétere is van. Függetlenül attól, hogy egy rendkívül tartós modellt, a sportot és az eleganciát ötvöző darabot vagy egy okosórát választ, garantáljuk, hogy a legjobb sportóra az Ön számára pont az Öné lesz.

LEGÚJABB CIKKEK

Az Invicta óra lenyűgöz robusztus megjelenésével

Invicta órák: A legnépszerűbb kiadások

Az eredetileg svájci Invicta óramárka már 1837-ben megjelent a piacon. Az extravagáns dizájn mellett az Invicta órák a minőség és a megfizethetőség kombinációjával tűnnek ki.