Recenzió: A legendás Casio G-Shock GA-100

A legendás Casio G-Shock GA-100 modellsor recenziója

A világ minden vezető óragyártójának van a portfólióban egy olyan modell sorozat, amely az egész márka támasza. Bizonyára hallotta már a Pareto-szabály kifejezést, amely szerint a következmények 80% -a az okok 20% -ából származik. Ha ezt az állítást levetítjük az órák világába, különös tekintettel a Casio márkára és annak karóra részlegére, a G-Shock modellsorból származó órák mindenképpen a hipotetikus 20 százalék csoportjába tartoznak, amely a vállalat profitjának 80% -át teszi ki. Az egyes modellsorok pontos értékesítési száma azonban csak feltételezésünk lesz. Vitathatatlan tény azonban, hogy a G-Shock az egyik legkeresettebb a teljes portfólióból.

A modellsor világszerte elterjedt népszerűsége mellett ezt az állítást megerősíti az a tény is, hogy 2017-ben a márka ebből a sorozatból származó 100 millió eladott modellt ünnepelt. 2019-ben tájékoztatta a világot minden idők három legkeresettebb modelljéről. A lista második helyezetjét, nevezetesen a Casio G-Shock GA-100 órát ma röviden elemezzük.

A cikk tartalma:

Matt Casio G-Shock GA-100-1A3 karóra zöld mutatókkal

10 év siker

A GA-100 modellcsaládot, amely 2010-ben látott napvilágot, Ryusuke Moriai tapasztalt japán tervező készítette. Többek között a Casio F-91W olcsó retro modell, a DW-6400 óra ill. a GA-110 óra kiadása mögött is áll. A GA-100 óra azonnal a piacra dobása után bestsellerré vált . Annak ellenére, hogy csaknem 10 év telt el az értékesítés hivatalos megkezdése óta, a dizájnja időtlen, és még mindig van mit  kínálnia az igényes fiatal ügyfélkörnek. Jellemzője egy tipikus robusztus tok és különféle egyedi formatervezési elemek, amelyekről a japán gyártó outdoor órái híresek. Érdekes a színek széles és ezek kombinációi kínálata, amelyeket a kiadás esetében tucatokban lehet számolni.

Leírás

Amint a bevezetőben már említettük, a széles színválaszték mellett ennek az órának a tipikus jellemzője egy rendkívül tartós tok, amelynek formája és látványa pontosan olyan, ami szerint felismeri, hogy a „dzsí-sokkról“ van szó. A kaucsuk tokot kétféle felületkezeléssel gyártják: matt és fényes. Az adott modelltől függően a tok színén kívül az óra egyes részleteinek színe is változik. A mutatók színe, az időmérők a számlap kerületén, a feliratok, de különféle egyéb kisebb részletek is szerves részét képezik a sorozatnak a szín változatosságának. A számtalan színnek és a különféle limitált kiadásoknak köszönhetően a Casio G-Shock GA-100 esetében minden gyűjtő megtalálja a neki megfelelő darabot.A Casio G-Shock GA-100 modellsorozat színskálája

A könnyen felismerhető dizájn mellett jellemző tulajdonsága a jó minőségű kaucsukból készült tok és szíj tartóssága is. Ezt a ütésálló órát szó szerint úgy tervezték, hogy szinte bárminek ellenálljon. Ennek a sorozatnak a esetében a gyártó 200 m-es vízállóságot deklarál, ami nem teszi alkalmassá az órát mélybúvárkodáshoz, de határozottan nem kell levenni zuhanyzás előtt. Az órának számos olyan tulajdonsága és funkciója van, amelyek szükségességét és gyakorlati alkalmazhatóságát azonban önökre hagyjuk. Ide tartozik például egy 1/1000 másodperc pontosságú stopper ill. az antimágneses védelem, amelynek valódi indokoltságát sajnos még több éves használat során sem fedeztük fel.

Fekete-piros Casio G-Shock GA-100-1A4

https://hqwatchgallery.com
Casio G-Shock GA-100-1A4

A japán tervezők sem tévedhetetlenek, és ezt a kiadást sem kerülték el a hibák. Közülük legnagyobb a számlap, pontosabban annak olvashatósága. Napközben a jelzők láthatósága a számlapon gyenge, és ez sötétben sincs máshogy. Ha az energiatakarékos LED-izzóban bízik, amelyet a gyártók a világítás hosszabb élettartama érdekében az elektromos lumineszcens világítás helyett használnak, csalódni fog. Ebben az esetben az óra megvilágítása úgymond csak dísznek van, és nem igazán segít abban, hogy a sötétben megtudja az aktuális időt.

A Casio karóra gyenge megvilágítása

Verdikt

Annak ellenére, hogy több év telt el az értékesítés megkezdése óta, e kollekció értékesítési száma nem mutat jelentős csökkenő tendenciát. Annak ellenére, hogy számos újabb és modernebb adeptus már feni a fogát a g-shock második pozíciójára, ez a modellsor továbbra is nagyon népszerű. Néhány felesleges funkciótól és hátránytól (az elégtelen, sőt értelmetlen világítás formájában) eltekintve ennek a modellnek valóban van mit kínálnia a sportos és a outdoor karóra összes rajongójának. Ha nincs feltétlenül szüksége az idei aktuális kiadás órájára, és elnézi a kis hátrányt a világítás formájában, és a GA-100 sorozat darabját nézte ki magának, biztosan nem fogja megbánni, ha megvásárolja

Casio G-Shock GA-100-1A4

Méretek: 50 x 16 mm, Súly: 70 g, Meghajtás: Quartz (elem), Vízállóság: 200m, Nem: férfi, Jótállás: 24 hónap
TOP

A Casio G-Shock GA-100 óra jellemzőinek összefoglalása

  • Világidő – 29 különböző időzóna
  • Stopper 1/1000 másodperces pontossággal
  • Visszaszámláló
  • Automatikus naptár
  • LED világítás a kijelzőn
  • Ébresztőóra
  • Riasztás szundi funkcióval
  • 5 független riasztás, amelyek emlékeztetnek a nap folyamán ismétlődő eseményekre
  • Ásványi edzett üveg
  • Kaucsuk tok + szíj

Casio G-Shock GA-100B-4AER

Rozměry: 50 x 16 mm, Hmotnost: 70g, Pohon: Quartz (baterie), Vodotěsnost: 200m, Pohlaví: pánské, Záruka: 24 měsíců
TOP

Előnyök

kedvező ár, széle színskála és színkombináció, halhatatlan design / időtlenség, minőségi anyag / tartósság

Hátrányok

rosszabb láthatóság a kijelzőn napközben, gyenge LED világítási megoldás, laikusok számára kissé bonyolult beállítás, felesleges funkciók

LEGÚJABB CIKKEK