Olcsó karóra

A kérdésre, hogy melyik olcsó karóra a legjobb, a válasz nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Az igazán olcsó értéke mindenki számára más és más lehet. Annak érdekében azonban, hogy ne botorkáljunk feleslegesen, e szöveg céljaira meghatározzuk a 35 ezres határt, miközben a választékunkban szereplő óra nem haladhatja meg ezt az összeget.

A cikk tartalma:

Olcsó férfi karóra

Olcsó karórát találni egy úriember számára nem olyan nagy probléma. Csak annyit kell tennie, hogy ellátogat bármely online óraboltba, és meghatározott értéken szűri a férfi karóra modellek kínálatát. De hogyan lehet az óriási kínálatban megtalálni az olcsó, de ugyanakkor viszonylag jó minőségű modellt? Az olcsó férfi karóra választékát több fő kategóriára osztjuk.

Olcsó sportos férfi karóra

A Casio márka egyértelműen dominál az olcsó férfi sportórák kategóriájában. Bár az általunk meghatározott költségvetésben nem találja a legmodernebb, a japán márka logójával ellátott okos órákat, de mégis lesz miből válogatni. Ha olyan órát keres, amely valamit kibír, ütésálló és méri az utolsó sportteljesítmények időtartamát, a Casio remek választás lesz. Valójában néhány ezer forintért megkaphatja a márka legolcsóbb modelljeit, például a Casio Collection darabjait. Ugyanakkor a jobb modelleknél, például a G-Shock kiadásból, van egy apró felár.

Tippünk: Casio G-Shock GBD-800UC-8ER

A gyártó hivatalos oldala: www.casio-europe.com


Miért igen: Legendás „G-Shock” megjelenés és háttérvilágítású digitális kijelző. A bónusz a Bluetooth funkció, a töltésjelző, de a hét napjainak ill. az öröknaptárnak a mutatója. Mivel ez egy sportóra, a stopperóra magától értetődő.

Ár: kb. 32 000 Ft

lcsó sportos Casio G-Shock karóra

Olcsó férfi karóra - sportosan - elegáns

Két márka került fel az olcsó sportosan- elegáns karórák rövid listájára. Az első a már említett Casio, amely ebben a kategóriában a Casio Edifice kiadás modelljeivel uralkodik. Egy másik tipikus képviselő a spanyol-svájci Festina márka, amely több olyan modellt kínál, amelyek megfelelnek a sportos és elegáns kritériumoknak. A válogatás igényeinek megfelelően ezúttal a Festina márkát részesítjük előnyben. Gazdag kínálatából leginkább az The Originals kiadásból származó modellek keltették fel érdeklődésünket. Nem minden Festina The Originals modell felel meg az árfeltételeinknek, de mégis van néhány. Az egyik egy régebbi, kék kivitelű modell, 20339/4 jelöléssel. Csak az érdekesség kedvéért, néhány izgalmas sort már szenteltünk a Festina The Originals karórának a múltban is.

Tipünk: Festina The Originals 20339/4

A gyártó hivatalos oldala: https://festina.com/


Miért igenÉrdekes színes kivitel, tiszta számlap kronográfokkal, elegáns, lyukas sportszíj.

Ár
: kb. 27 000 – 32 000 Ft

Olcsó sportosan - elegáns Festina karóra

Olcsó divatos férfi karóra

Az olcsó férfi karóra legnagyobb választéka természetesen a divatos karórák kategóriájában található. Ugyanakkor ez a kategória a legnépszerűbb is  a megfizethető órák terén. Nem csoda, a divatos karóra gyakran egy ismert divatmárka nevét és logóját viseli a számlapján, olcsó, stílusos a  kivitele, és gyakran alkalmazkodik az aktuális divatirányzatokhoz. Az órák ezen területén olyan márkák neve hangzik a legjobban, mint Tommy Hilfiger, Emporio Armani, Michael Kors, Daniel Wellington vagy a Fossil.

Tippünk: Tommy Hilfiger Decker 1791476

A gyártó hivatalos weboldala: https://hu.tommy.com


Miért igen: Üde, sportos megjelenésű és tipikus színvilágú divatos karóra, amely a jól ismert Tommy Hilfiger divatmárkát képviseli.

Ár
: kb. 32 000 Ft

Olcsó Tommy Hilfiger divatos karóra

Olcsó férfi karóra - japán karóra

Az olcsó japán karórák kategóriájában több márka közül is választhatunk. Alapfelszerelésként nem hagyhatjuk ki a Casio márkát, de mellette a Seiko, a Citizen és az Orient márkák modelljeiből is választhat. Ezek bizonyítják, hogy kevés pénzért is igazán tisztességes minőséget lehet kapni. Ha csak egy olcsó modellt kellene választanunk e márkák gazdag kínálatából, akkor a választásunk az SNK809K1 megnevezésűre esne. Bár kifinomult kialakításával nem fog lenyűgözni, kiváló minőségű automatikus meghajtással, szilárd rozsdamentes acél tokjával ill. hardlex üvegével elnyeri kegyeit.

Tippünk: Seiko SNK809K1

A gyártó hivatalos weboldala: https://www.seikowatches.com/


Miért igen: A japán Seiko karórák bizonyított minősége, automatikus meghajtás, szilárd tok, átlátható számlap lumineszcens jelzőkkel.

Ár
: kb. 31 000 – 35 000 Ft

Olcsó japán karóra - Seiko márka

Olcsó elegáns karóra

Az olcsó, elegáns karórák területén ismét a japán gyártók portfóliójából válogatunk. Természetesen számos divatmárka modellje is kínálkozik, például a Hugo Boss vagy a Tommy Hilfiger. Azonban, ha megfizethető jó minőségű órát szeretne például egy öltönyhöz, akkor mindenképpen az említett japán karóra felé hajlunk. Ha csak egy, a kritériumoknak megfelelő modellt kellene választanunk, akkor az a Citizen márka egyik modellje lenne. Nem kell tartania attól sem, hogy ajándékba adja ezen gyártónak óráját – a meghatározott árszinten belül éveken át bevált dizájnt, funkcionalitást, de mindenekelőtt a japán órákra jellemző minőséget kínál.

Tippünk: Citizen BD0041-89E

A gyártó hivatalos weboldala: https://www.citizenwatch.eu/


Miért igen: Japán minőség, nemes bőrszíj és kortalan elegáns dizájn.

Ár
: kb. 24 000 – 28 000 Ft

Olcsó elegáns karóra - Citizen márka

Olcsó karóra - női

Az ideális olcsó karóra kiválasztása a hölgyek számára nem lesz olyan nehéz, mint a férfiaknál. A hölgyek különösen a divat kiegészítő megjelenésére és az összbenyomásra fektetik a hangsúlyt, és ez nincs máshogy az órákkal sem. A karórák leghíresebb divatmárkái kerültek be válogatásunkba. A modellválasztékot ismét több területre osztjuk.

Olcsó női karóra - minimalista

Az olcsó női karórák listáján szereplő egyes a minimalista modellek kategóriája. Ahogyan e kategória megnevezése is sugallja, kialakításuk minimalista elemekből áll. Nem talál zsúfolt számlapot vagy olyan elemet, amely feleslegesen eltereli a figyelmet. A minimalizmus tipikus képviselője a Daniel Wellington márka, amelyet a hölgyek elsősorban t minimalista stílusa és alacsony ára miatt szerettek meg.

Tippünk: Daniel Wellington DW00100163

A gyártó hivatalos weboldala: https://www.danielwellington.com/


Miért igen: Stílusos minimalizmus, amelyet a világhírű Daniel Wellington divatmárka mutat be, vonzó rose gold színű dizájnnal kombinálva.

Ár
: kb. 13 800 – 21 000 Ft

Daniel Wellington olcsó karóra rose gold kivitelben

Olcsó arany női karóra

Az arany a színek királynője a divatkiegészítők világában, és a Michael Kors márka ezt tudja is. Megfizethető női, férfi divatkiegészítők és ruházat gyártására összpontosít. A Michael Kors női karórák portfóliójában főleg az arany dominál, amit az ilyen színű modellek széles választéka is bizonyít. E kategória képviselőjeként a márka történelmének egyik legkeresettebb modelljét választottuk. A Darci órák jól ismert kiadásából származik.

Tippünk: Michael Kors Darci MK3191

Hivatalos weboldal: https://www.michaelkors.global/en_HU/


Miért igen: A Michael Kors márkára jellemző összetéveszthetetlen stílus, időtálló modell, a számlap kövekkel való díszítése, egyszerű feldolgozás.

Ár: kb. 27 000 – 35 000 Ft

Arany Michael Kors MK3190 női karóra a Darci kiadásból

Olcsó ezüst női karóra

Tudja, mi a második legnépszerűbb női karóra szín? Határozottan az ezüst. Népszerűségét elsősorban időtlenségének, feltűnő eleganciájának és fényűző megjelenésének köszönheti. További előny, hogy az ezüst karóra színben könnyen kombinálható bármilyen outfittel. És mivel olcsó karóráról van szó, egy ilyen  színű olcsó modellt is kiválasztottunk a hölgyeknek.

Tippünk: Festina 16716/1

Hivatalos weboldal: https://festina.com/


Miért igen: A Festina spanyol-svájci márka garancia a minőségre. Nincs ez máshogy a Mademoiselle kollekció 16716/1 jelölésű modellnél sem. Elegáns megjelenéssel és kifinomult számlappal rendelkezik.

Ár
: kb. 24 000 – 28 000 Ft

Ezüst Festina Mademoiselle karóra

Olcsó női karóra - sportos

Milyen is lenne az olcsó női karóra válogatásunk, ha kihagyjuk a sportórák kategóriáját? A japán Casio márkának a Baby-G kollekció formájában van képviselője . Ez a kollekció a  legendás férfi G-Shock kiadásának női változata, beleértve az említett férfi kiadás összes előnyét. Választékunkba  a tartós Casio Baby-G karóra fehér változatát soroltuk, amely nemcsak érdekes kialakítású, de funkcionális is.

Tippünk: Casio BG-6903-7BER

Hivatalos oldal: https://babyg.casio.com/


Miért igen: Stílusos és összetéveszthetetlen G-Shock „megjelenés”, tartós tok, modern színkialakítás és sok más funkció.

Ár
: kb.
24 000 – 28 000 Ft

Olcsó Casio Baby G sportos karóra

Olcsó női karóra bőrszíjjal

A karóra esetében a bőrszíj az elegancia jele. Ezenkívül a bőr nagyon kényelmes viselet és luxus benyomást kelt. Ezen okok miatt nem hagyhattunk ki a bőrszíjas karórát sem az olcsó órák listáján. Számos olyan modell található a piacon, amelyek bőrszíjait a barna és a szürke különféle árnyalatai színezik, de találkozhatunk vörös, rózsaszín vagy kék bőrszíjjal is. Az ebben a kategóriában szereplő órákra vonatkozó tippünk a Fossil divatmárka ES3708 jelölésű modellje. A Jacqueline kollekcióból származik, amely az említett modell mellett más színváltozatok széles választékát is kínálja.

Tippünk: Fossil ES3708

Hivatalos weboldal: https://www.fossil.com/


Miért igen: Egyszerű, minimalista design, az ezüst tok és a barna bőrszíj szép kombinációja, remek ár.

Ár
: kb. 17 000 – 25 000 Ft

Divatos Fossil karóra a Jacqueline kiadásból