TOP 10: A világ legdrágább karórái

A világ egyik legdrágább karórája 25 millió euró értékben - Breguet Grande Complication Marie-Antoinette
Facebook
LinkedIn

Ismeri a világ legdrágább karóráit? Készítettünk egy listát, amelynek köszönhetően megtalálja őket egy helyen. Ebben az időben, amikor az ütemet részben a minimalizmus diktálja, a drága karóra sok esetben a háttérbe szorul. Paradox módon az egyszerű öltözködési stílus, ill. az egyszerű divatkiegészítők a felgyorsult konzum idő tükrei.

Ennek eredményeként gyakran láthatunk például egy Michael Kors karórát a női-, ill. MVMT karórát a férfi csuklón. Vagyis olyan márkák termékeit, amelyek nem titkolják megfizethetőségüket. Azonban nem akarjuk elítélni a hasonlóan minimalista modelleket. Habár több szempontból is inkább támogatjuk őket, úgy gondoljuk, hogy a világ legdrágább karórái is megérdemlik a rajongók figyelmét.

A cikk tartalma

Ezek a világ legdrágább karórái

A világ legdrágább óráinak érdekes listájára bukkantunk, amelyet a hozzávetőleges árakkal együtt a következő sorokban talál meg a wealthygorilla.com weboldalon keresztül. Egyik cikke a következő tízest sorolja fel:

10. Patek Philippe Ref. 1527

Irányár: 4,7 millió EUR

Érdekesség: Ez a világ legdrágább karórái közé tartozó modell , több mint 20 különböző drágakőből áll, míg 20 karátos rózsaszínű aranyból készül.

A legolcsóbb darab a világ legdrágább karórái között - Patek Philippe rózsaszín arany karóra
Forrás: http://miyajitech.com/

9. Patek Philippe Ref. 1518 rozsdamentes acél kivitelben

Irányár : 9,1 millió EUR

Érdekesség: Ez az óra, amely egy, négy darabból álló korlátozott kiadásához tartozik, első osztályú rozsdamentes acélból készül.

8. Paul Newman Rolex Daytona

Irányár: 14,7 millió EUR

Érdekesség: Az egyedülálló „Rolex” a legendás színész, Paul Newman nevével van összekötve, aki imádta az autósportot (ezért Daytona). A felesége ajándékozta meg vele, hogy értékelje szenvedélyét.

Az óra rajongók közé tartozott Paul Newman hollywoodi színész is. Az ő nevét viselő egyedi Rolex Daytona az egyik legdrágább karóra a világon

7. Jacob & Co. Billionaire Watch

Irányár: 15 millió EUR Érdekesség: A világ egyik legdrágább karórája, a Jacob & Co. Billionaire Watch smaragdra vágott 260 karátos gyémántból készül.

6. Patek Philippe Henry Graves Supercomplication

Irányár: 20 millió EUR

Érdekesség: A Patek Philippe Henry Graves karórát Henry Graves nevű gazdag amerikai bankárnak tervezték. A rajta lévő égi grafikon Henry New York-i háza fölötti éjszakai égbolton alapszik.

5. Chopard 201-Carat Watch

Irányár: 20,8 millió EUR Érdekesség: A Chopard 201-Carat Watches órán nemcsak a 163 karát fehér és sárga gyémánt, de egy 15 karátos rózsaszín, egy 12 karátos kék és egy 11 karátos fehér gyémánt is díszeleg.

4. Jaeger-LeCoultre Joaillerie 101 Manchette

Irányár: 21,7 millió EUR Érdekesség: A Jaeger-LeCoultre Joaillerie 101 manchette 576 gyémánttal  II. Erzsébet királynőnek. 60. születésnapjára volt ajándékozva.

3. Breguet Grande Complication Marie-Antoinette

Irányár: 25 millió EUR Érdekesség: Ezt a gyönyörű zsebórát állítólag Maria Antoinette francia királyné „ex szerelme”  rendelte. Gyártása állítólagosan hihetetlen 40 évet vett igénybe.

2. Graff Diamonds The Fascination

Irányár: 33,4 millió EUR Érdekesség: Az egyedülálló Graff Diamonds The Fascination óra 152,96 karátos fehér gyémántokkal és 38,13 karátos kivehető gyémántgyűrűvel kelti a figyelmet.

A világ második legdrágább órája - Graff Diamonds The Fascination
Forrás: https://www.forbes.com/

1. A világ legdrágább karórája – Graff Diamonds Hallucination

Irányár: 45,9 millió EUR
Érdekesség: A Graff Diamonds Hallucination a „legdrágább karóra a világon” címmel büszkélkedik. Vele kapcsolatban különösen érdemes megemlíteni a 110 karátnyi ritka színű gyémántot, különböző csiszolattal és kivitelellel, valamint az egyedi platina karkötőt.

Forrás: https://www.hushhush.com/

Befejezésül

Tehát a világ tíz legdrágább karórája közül melyik hívta fel leginkább a figyelmét? Nehéz megítélni? Mindenesetre ezek nem a jelenlegi piaci kínálatból származó megfizethető órák . Másrészt el kell ismernünk, hogy a Patek Philippe Ref. 1527, ill. a Ref. 1518 bizonyos mértékig emlékeztetett minket a Zeppelin márka Luna kiadásának órájára. Talán vele a csuklóján érezheti magát mint a világ legdrágább órájával megfizethető áron.

Egy tipp a végére: Vessen egy pillantást a világ további legdrágább óráira, ill. a második tízesre.

LEGÚJABB CIKKEK