Fedezze fel a hagyományos Orient karórát kísérő történelmet

Automatic Diver Watch FAA02001B9 Orient karóra
Facebook
LinkedIn

Eljutott Önhöz az előző cikkünk a legjobb japán órákról? Rajta keresztül részben megismertük az Orient karórát is, amely a következő sorok központi alakja lesz. Főként az említett japán márka történetére fogunk koncentrálni. Amint maga az Orient vállalat nyilatkozza, küldetése egyszerű: Kiváló minőségű és egyben megfizethető, tartós, időtlen stílusú órák kínálata.

Az Orient karóra történelmi modelljei
Forrás: http://orientplace.blogspot.com/

A cikk tartalma

Az Orient karóra történelme

Bár az  Orient vállalat alapításának időszakának az 1950-es évet tartják, ennek a hagyományos japán márkának a gyökerei sokkal mélyebbre nyúlnak – konkrétan 1901-ig.

További információ a márkáról: Férfi Orient  karóra

1901 - órabolt

Shogoro Yoshida volt az, aki 1901-ben Japánban, Tokióban megalapította óraboltját, és 1912-ben elsősorban arany tokok gyártásával kezdte képviselni magát. Ezen felül 8 évvel később, konkrétan 1920-ig, sikerült egy Toyo Tokei Manufacturing nevű óragyárat létrehozni. A benne működő vállalat 1934-ben karóra gyártásával indult. Ezt követően gyárat alapítottak Hinában, és az eredeti gyárat a második világháború után bezárták, hogy 1950-ben visszatérhessen Tama Keiki Co. Ltd név alatt. Ezek az Orient karóra létrehozásának döntő pillanatai voltak.

1951 – Orient Star karóra

Kamai Tama volt az aki az 1951-es fordulópontban,  megváltoztatta nevét az Orient Watch Company-ra, és Orient karórát,  ill. Orient Star-t kezdett el értékesíteni,, egyedi mechanikus meghajtással. Abban az időben az Orient Star karórát minden szempontból „igazi sztárként” mutatták be. Kisebb tok és egyszerű, ugyanakkor vonzó és időtálló számlap jellemezte. A római számokkal ellátott kék mutatók egyedi dimenziót adtak ennek az órának. És természetesen nem lehet elfelejteni az egyedi „betekintést az óra szívébe” a számlap révén.

1967 – Orient Fineness karóra

Az Orient vállalat történetével kapcsolatban érdemes megemlíteni az Orient Fineness karórát is, amelyet 1967-ben dobtak piacra. Ez egy rendkívül vékony modell volt, amelynek kontúrjai 100 százalékban elkötelezték magukat a minimalizmus mellett.
Orient karóra - az Orient Fineness nevű történelmi modell
Forrás: https://1.bp.blogspot.com/

70-es évek - a mechanikus órák időszaka

Az 1970-es években az Orient elsősorban a mechanikus órák gyártására összpontosított, és nem mutatott érdeklődést a másik három óriási japán márkával – a Seiko, a Citizen és a Casio – való versengés iránt.

90-es évek - az innováció ideje

Az „innováció ideje-ként” az Orient márkánál a múlt század 90-es éveit jelölhetjük meg. Abban az időben, nevezetesen 1997-ben és 2000-ben, az Orient innovatív automata szerkezetekkel dicsekedhetek.

Orient karóra az új évezredben

Az új évezredben, konkrétan 2001 óta, a Seiko Epson lett az Orient fő részvényese. A vállalat teljes átvétele a Seiko Epson szárnyai alatt 2009-ben befejeződött. Ma az Orient a Seiko Epson független, de 100% -os leányvállalataként működik, és maga is számos Seiko karóra gyártója. Érdekes azonban, hogy az Orient alkatrészeinek nagy részét házon belül, Japánban gyártja, tehát nem a tengerentúli gyárakban.

Befejezésül egy tipp: Az Orient márka aktuális piaci kínálatát tekintve felhívjuk a figyelmét az Orient Mako karóra és az Orient Automatic férfi karórára.

LEGÚJABB CIKKEK