Megbízható katonai karórákat válogattunk össze, amelyek nem okoznak csalódást

Luminox és Casio Mudmaster katonai karóra
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A “katonai karóra” kifejezés nem ismeretlen az óraiparban. Az úgynevezett “army karórák” ma megtalálhatók számos olyan márka kínálatában, amelyek sokkal elegánsabb darabok gyártásával foglalkoznak. Cikkünkbe olyan katonai karórákat válogattunk össze, amelyek határozottan nem fognak csalódást okozni megbízhatóságukban. És mellesleg tudja, mi jellemző rájuk?

A cikk tartalma

Mik a katonai karóra jellemzői

A pilóta karórához hasonlóan a katonai karórának is megvannak a maga jellemzői. Ezek mind a vizuális, mind a funkcionális oldalát fedik.

Sötét színek és földes árnyalatok

Vizuális szempontból a katonai karórát a sötét színek és a földes árnyalatok, esetleg a camouflage kivitel jellemzi. Sok esetben a fekete és a zöld dominál. A megbízható taktikai karóra ugyanis nem fedheti fel tulajdonosát az akció alatt.

Jó olvashatóság és háttérvilágítás ill. világítás

Kamai Tama volt az aki az 1951-es fordulópontban,  megváltoztatta nevét az Orient Watch Company-ra, és Orient karórát,  ill. Orient Star-t kezdett el értékesíteni,, egyedi mechanikus meghajtással. Abban az időben az Orient Star karórát minden szempontból “igazi sztárként” mutatták be. Kisebb tok és egyszerű, ugyanakkor vonzó és időtálló számlap jellemezte. A római számokkal ellátott kék mutatók egyedi dimenziót adtak ennek az órának. És természetesen nem lehet elfelejteni az egyedi “betekintést az óra szívébe” a számlap révén.

1967 – Orient Fineness karóra

Ami a funkcionális oldalt illeti, a háttérvilágítás ill. a világítás valamilyen módjának abszolút magától értetődőnek kell lennie. Az army karóra éjszaka is könnyen olvasható kell hogy legyen. És ha már az  olvashatóságot említettük, mi az alapelv a pilóta karóra esetében – általában könnyen olvasható időadatok.

Magas tartósság és fontos funkciók

Az úgynevezett taktikai karóra további követelményei azok a funkciók, amelyek a terepben alkalmazhatók, a magas ellenálló képességgel együtt. Érdemes megemlíteni például:

 • vízállóság
 • rezgésállóság
 • porállóság
 • tartós kristály
 •  iránytű
 • stopper
 • kettős idő
 • világ idő
 • hőmérő
 • nyomásmérő
 • magasságmérő
 • riasztás

Praktikus szíj

És ne felejtsük el a szíjat sem, amelynek elég rendes terhelést kell elviselnie. Bár a bőr elegáns és kellemes tapintású, akcióba nem javasoljuk túlságosan. A vízzel, izzadsággal, esetleg az idegen tárgyakkal való rendszeres érintkezés idővel minden bizonnyal tükröződik rajta. Tehát rozsdamentes acél szíj? A katonai karóra valószínűleg ezzel sem járna jól. Túl szilárd és hideg, ami jelentős hátrányt jelent a fizikai tevékenységeknél.

Ellenkezőleg, a textíliák, a gumi, a szilikon vagy a műanyag jó választás lehet. Tehát olyan anyagok, amelyek tartósak és nagy terhelésnek állnak ellen, rendszeres érintkezésbe kerülve a vízzel, izzadsággal, ill. az idegen tárgyakkal. Nem hiába talál ilyen szíjat még a legjobb army karórán is.

Army karóra, amely nem okoz csalódást

Igen, olyan hatalmas japán márkák portfóliója is, mint a Casio és a Citizen, olyan minőségi órákat tartalmaz, amelyek nemcsak a katonákat, de a sport rajongókat is megbízhatóan szolgálják. Ezekkel a vállalatokkal azonban ez még nem ér véget.

G-Shock G-Classic katonai karóra

Termék megjelölés: GA-100CF-1A9ER

+ műanyag szíj
+ riasztás
+ világítás
+ rezgésállóság
+ stopper + világidő

Casio G-Shock katonai karóra camouflage számlappal

Citizen Promaster Land katonai karóra iránytűvel

Termék megjelölés: BN4021-02E

+ katonai karóra iránytűvel
+ titán tok
+ gumiszíj
+ lumineszcens mutatók
+ magasságmérő

Masszív Citizen katonai karóra a Promaster Land kiadásból

Casio G-Shock Mudmaster katonai karóra

Termék megjelölés: GWG-1000DC-1A5ER

+ katonai karóra iránytűvel
+ rozsdamentes acél tok
+ műanyag szíj
+ riasztás
+ barométer
+ világidő
+ világítás
+ stopper
+ hőmérő
+ magasságmérő

Luminox katonai karóra

Termék megjelölés: XS.3581.BO

+ karbón tok
+ gumiszíj
+ lumineszcens mutatók
+ stopper

Fekete Luminox katonai karóra

Swiss Military Hanowa Patrol Chrono katonai karóra

Termék megjelölés: 06-4305.04.007.06

+ PVD felülettel ellátott acél tok
+ szilikon szíj
+ zafírkristály
+ lumineszcens mutatók
+ stopper

Melyik taktikai karórát választani?

Mivel határozottan nem adnánk rossz tanácsot, ezen öt katonai karóra bármely képviselője mindenképpen jó választás lesz. Személyesen azonban a Luminox katonai karóra felé hajlunk. Általában minőségi karóráról van szó, amely rendkívül népszerű a szakemberek körében. És emellett egyfajta arany középutat képvisel az ár szempontjából is. Másrészt a Swiss Military Hanowa katonai karóra is felkeltette érdeklődésünket.. Ezért a végső döntést Önre bízzuk.

LEGÚJABB CIKKEK

A kötelező kültéri felszerelésnek egy minőségi outdoor karórát is tartalmaznia kell

Tudja milyen egy minőségi outdoor karóra?

Egy outdoor karóra megállja a helyét, akár túrákon, horgászatnál vagy sátorozásnál. Egy minőségi outdoor karóra tartós, vízálló, megbízható és hasznos. A Casio, a Citizen, a

Scroll to Top