Legjobb japán karóra? Ez a 4 TOP márka!

Japán karóra? Mindenképpen a Casio márka!
Facebook
LinkedIn

Ha a „minőségre” gondolunk, elménk azonnal egy svájci óra után indul. De amikor azt mondjuk, hogy „történelem„, akkor a japán karóra jut eszünkbe. Nem mintha más országok óragyártó cégeit nem venné körül érdekes és gazdag történelem, de ezeknek a japán márkáknak van egy sajátos vonása. Legalábbis a mi szempontunkból. Miért? Technológiai szempontból sok elsőséget szereztek a jellegzetes japán hagyomány kíséretében.

A cikk tartalma

TOP japán karóra gazdag múlttal rendelkező márkáktól

Elmondható, hogy történelmileg a Seiko márka uralkodik a japán óracégek felett. Őt azonban nagyon becsületesen követi az óra mesterség többi nagyja, amelyeknek eredete nem a múlt század mélyére nyúlik vissza, de még mélyebbre. Ezért 4 japán márkát választottunk, amelyek véleményünk szerint a legjobb japán karórát gyártják.

Seiko japán karóra

A japán Seiko márka kezdetei: 1881/1924

A japán Seiko márka kezdete 1881-ig nyúlik vissza. Abban az időben azonban Seikōsha néven szerepelt. Ez konkrétan 1923-ig tartott, amikor a kantói nagy földrengés elpusztította gyárát. A létrehozása mögött álló fiatal üzletember, Kintaro Hattori azonban nem adta fel, és egy évvel később tovább teljesítette álmát. Ezúttal azonban már Seiko néven. A többi pedig elsőség elsőség után. Külön említést érdemel az 1969-es év, amikor az első akkumulátoros, ill. kvarcóra látta meg a napvilágot. Ha más elsőségek is érdeklik, olvasson többet erről a japán óramárkáról.

A japán karóra legendás márkája - a Seiko
Seiko karóra kronográffal

Seiko japán karóra

Citizen japán karóra

A Citizen japán márka kezdetei: 1918

Ha a legjobb japán karórával foglalkozunk, nem hagyhatjuk ki a Citizen márkát sem, amelynek portfóliója tele van minőségi darabokkal – hölgyek és urak számára egyaránt. Annyit mondanánk a Citizenről, hogy általában elegáns sportórákat gyárt. Természetesen ez a konkrét modelltől függ. Mindenesetre a Citizen márka rendkívül népszerű az engedélyezett Eco-Drive napelemes meghajtásának köszönhetően is. És ha hozzá adja a tartós zafírkristályt és a különféle extra funkciókat, egy valóban nagyszerű órát kap.

Citizen Sport outdoor karóra

Citizen japán karóra

Casio japán karóra

A Casio japán márka kezdetei: 1946 Egy további japán óriás – se több, se kevesebb. A Casio japán karóra sok szempontból fantasztikus. Legtöbbje rendkívül tartós, és számosat barátságos árcímke jellemzi, amely nem rombolja le a büdzséjét A Casio márka kínálatában elsősorban sportosabb darabokat talál, de rendkívül keresett retro modellekkel is találkozhat. És a Casio céggel kapcsolatban nem hagyhatjuk figyelmen kívül az 1974-es évet, amikor ez a japán márka bemutatta a világ első digitális karóráját (Casiotron).

A leghíresebb japán karóra? Mindenképpen Casio!

Casio japán karóra

Orient japán karóra

Az Orient japán márka kezdetei: 1901/1950

Az Orient márka szintén része a  japán karóra nagy négyesének. Bár „csak“ 1950-ben alapították, a kezdetei tokiói Yoshida Watch Shop-hoz kötődnek, amelynek eredete 1901-ig nyúlik vissza. Jelenleg a Seiko Csoport tulajdona.
Orient RE-AT0104E

Orient japán karóra

Melyik márkát választani?

Attól függ, hogy valójában mit keres. Ha sportos beütésű tartós darabok érdeklik, a Casio márka mindenképpen megfelelő választás lesz. Ha minőségi búvár vagy elegáns sportórára vágyik, tekintse meg a Citizen márka kínálatát. És ha véletlenül olyan valamit keres, ami egy kicsit sem nem mindennapi, nyúljon az  Orient után. És ne felejtsük el, ha egy igazán gazdag történelemmel rendelkező óra érdekli, akkor a japán Seiko óramárka mindenképpen megfelel az igényeinek. Összegzésként azonban hozzá kell tennünk, hogy az általunk említett összes vállalat olyan japán karórát gyárt, amely megfelel az összes követelménynek, hogy Ön a legelégedettebb vásárló legyen

LEGÚJABB CIKKEK