5 kék karóra tipp úriemberek számára

Egy kék férfi karóra nem egy mindennapi darab

A kék karóra a férfi kiegészítők szerves része. Az emberek ősi idők óta szimbolikus szempontból különböző jelentéseket adtak a színeknek, és a kék esetében is ez a helyzet. Sok értelmezésben a komolyságot, a stabilitást illetve a felelősséget jelképezi. Mint a víz és az ég felettünk, a kék szín is a fenségesség színe.

A cikk tartalma:

A kék az jó

Ha ezt szín szimbolizmust kivetítenénk az órák világába, akkor a kék férfi karóra divatos kiegészítője lehet az öntudatos férfi számára, aki nem rejti el a részletekhez való  érzését. Egy ilyen férfi a karórát nem csak egy értéktelen divat kiegészítőnek veszi. A kék óra a személyisége és a pozíciója kifejezése, és nem akar rejtve maradni. Ezenkívül a kék szín valóban univerzális. Ugyanolyan jól passzol egy fehér, slim fit inghez, mint a sötét öltönyhöz vagy a sportos viselethez. A kék időtlen, halhatatlan és bizalmat kelt.

Az tény, hogy a „Classic Blue 19-4052” jelöléssel ellátott kék szín a 2020-as év hivatalos színe. Legalábbis ezt állítják a Pantone szakértõi, akik minden évben megválasztják az év színét. Akkor miért is nee kiegészíteni megjelenését  egy kék órával, ha az övé az aktuális év is? Annak ellenére, hogy a kék szín a szakértők szerint hűvösnek minősül, öt kék órát választottunk ki az Ön számára, amelyek minden bizonnyal nem hagyják hidegen.

Kék Festina férfi karóra a Sport sorozatból

A kék órák válogatását a piac egyik legismertebb márkájának modelljével kezdjük. A Festina márka számos kék darabbal készült sportosra hangolt úriemberek számára a Sport Chrono sorozat keretein belül. Mi egy konkrét modellt válogattunk be – a Festina 16887/1-et. Ez a Festina férfi karóra a 2016-os Sport sorozatból származik, de a formatervezése még mindig naprakész, miközben a sötétkék szín valóban nem nem észrevehetetlen . Lehet, hogy Önnek is ismerős ez a darab.

Gerard Butler a Festina márka reklámkampányában

Forrás: https://www.festinagroup.com

Kék Tommy Hilfiger karóra

A kék órák rangsorában a második helyen Tommy Hilfiger modellje végzett. Valószínűleg ezt az amerikai divattervezőt nem kell önöknek bemutatni, ezért térjünk a lényegre. A válogatásunk elegáns darabja a Damon sorozatból származik, és a feljebb említett Festina modellel ellentétben kevésbé sportos darab. A Tommy Hilfiger 1791421 egy divatos férfi karóra, amely különösen alkalmas a fiatal férfiak csuklójára. Az óra fiatalos megjelenését egy acélhálóból (shark-mesh) készült szíj egészíti ki, amely jelenleg a fiatalok körében nagyon népszerű. Ez az óra szépen kidolgozott részleteket tartalmaz, például a texturált számlap felületet és a kis kronográf ébresztőórák. Ennek a divatos órának a szimpatikus kivitelezése és a mélykék színe nem az egyetlen, ami meggyőzheti Önt a vásárlásról. Érdekes az ára is, amely könnyedén belefér az 55 ezer forintos értékbe (eladótól függően).

Tommy Hilfiger Damon 1791421

Méretek: 44 x 10,8 mm, Súly grammban: 105, Pohon: Quartz (elem), Vízállóság: 50m (zuhanyozás) Nem: férfi
TOP

Guess Velocity kék szilikon szíjjal

A divatvilág további képviselője a híres Guess divatmárka darabja. Noha ez a gyártó elsősorban női termékekhez kapcsolódik, a kivétel megerősíti a szabályt. A kék Guess Velocity férfi karóra szokatlan látványosságával fogja rabul ejteni, amely azonban ennek a márkának a szokványos standardja. A Guess soha nem rejtette véka alá extravaganciáját, és ez a helyzet ennél a modellnél is.

Feltűnő, számokkal ellátott lünetta díszíti, amelynek érdekes oldalgombok és egy jellegzetes korona szekundál. A nem hagyományos megjelenés mellett az érdekes szíj is figyelemre méltó, amely, nem lehet más mint kék. Ez a Guess férfi karóra valóban nem egy hagyományos modell, amelyre számítana ezen a listán. De mivel a kék férfi órákat boncolgatjuk, egyértelműen megérdemli a helyet ezen a listán. Nagyon nehéz lenne találni egy kékebb órát!

Guess Velocity W0599G4

Méretek: 44 x 12 mm, Meghajtás: Quartz (elem), Vízállóság: 100m (felszíni úszás), Nem: férfi, Jótállás: 24 hónap
TOP

Luxusní hodinky Vostok Europe v modrých odstínech

Annak érdekében, hogy a válogatásunkba ne csak a sportos szellemmel rendelkező kék órák képviselőit soroljuk, beválogattunk az Ön számára egy a luxusórák képviselőjét is. Ez Vostok Europe férfi karóra, amely valóban egy egyedi darab. Noha az ára jelentősen meghaladja a válogatásunkban szereplő előző modelleket, azonban indokoltan. Bár kék színe nem jellemző a szokásos Vostok órákra, ez egy ugyanolyan jó minőségű darab, amilyenhez már a  márkánál hozzászoktunk.

Ez a modell az Ekranoplan közismert sorozatból származik, amely egy hatalmas szovjet ekranoplan prototípusára utal, „Kaszpi szörny” néven. A tervezők nagy gondot fordítottak erre az órára. A korona, a mutatók és a lünetta számai arany színe gyönyörű kontrasztot alkot a tok kék színével és az óra szíjával. Ha az óra költségvetése kissé magasabb, érdemes fontolóra venni ezt a modellt a legendás Vostok Europe márkától.

Vostok Europe Ekranoplan NH35-546D511S

Méretek: 47 x 16 mm, Meghajtás: automata, Vízállóság: 200m, Nem: férfi
TOP

Sportos férfi Lacoste karóra

A francia ruházati márka, logójában a zöld krokodillal, közvetlenül a teniszpályáról a divat kiegészítők területére vitte át sportos szellemét. Ennek az állításnak a bizonyítéka a kék férfi Lacoste karóra a 12.12-es kollekcióból, amelynek minimalista, sportos a kivitelezése. Ezt mindenekelőtt a számlap egyszerű formatervezése, valamint a szilikon szíj és a kiváló minőségű műanyag tok bizonyítja.

Ez a kék óra könnyű, és biztosan nem fogja megterhelni csuklóját, még a sporttevékenységek során sem. Ahogy bizonyára észrevette, az óra annyira kék, amennyire csak lehet. A fehér mutatók, az oldalsó gombok és a legendás Lacoste logón kívül az óra minden alkotóeleme a népszerű kék színben pompázik. Az óra nagyszerű kiegészítő sportos ruházathoz, például egy stílusos pólóhoz és farmerhez.

Kék sportos Lacoste 12.12 karóra

Uraim, egy tanács a végére. Ne féljen kísérletezni a divat kiegészítőkkel. A kék óra a gyűjteménye nagyszerű frissítése. Bár a kék órák portfóliója egy kicsit korlátozottabb, mint a hagyományos férfi színek esetében, de ebben az esetben is van választási lehetősége. Ösztönözheti Önt az általunk kiválasztott öt modell, amelyek stílusa és kialakítása sajátos, és az elegáns kék szín  köti össze őket. Ha párja is egy kék karórával szeretné kiegészíteni megjelenését, a végére egy érdekes modellt választottunk a Festina-tól. Ez, mi más is lehetne, szinte teljesen kék. 🙂

LEGÚJABB CIKKEK