Police vs. Diesel – melyik nagyméretű férfi karórát választani?

A Police és a Diesel márka népszerű nagy férfi óráit választottuk ki a párbajra. Közülük melyik nyeri a márka párharcot? Az extravagáns férfi Police karóra, vagy a Diesel márka által bemutatott klasszikus?
A Police és a Diesel férfi karóra hasonló történelemmel rendelkezik.
A Police és a Diesel márka portfóliójában nagyméretű órákat talál, 50 mm-nél nagyobb számlappal
Melyik nagy férfi karórát választja?
Facebook
LinkedIn

Emlékszik még a női karórák csodálatos párharcára, amelyben a holland Rosefield és Cluse márka játszotta a főszerepet? Visszahozzuk ezt a kellemes küzdelmet, mert az idő múlásával úgy döntöttünk, hogy egy hasonló cselekedetet hajtunk végre. Ezúttal azonban a főszereplők a nagyméretű férfi karórák képviselői lesznek – az olasz Police és a Diesel márka.

A cikk tartalma

Egy pillantás a Police és Diesel férfi karórára

A Police története és a Diesel márka sztorija néhány hasonlóságot kínál. Például, míg a Dieselt 1978-ban a fiatal Renz Ross alapította, a Police márka hivatalos kezdete, 1983-ra nyúlik vissza. Érdekes módon azonban a ma világhírű Police márka alapítói, a De Rigo testvérek 1978-ban, saját napszemüveg-üzletet indítottak  pontosan akkor, amikor Renzo Rosso elkezdett egy új dimenziót beállítani a farmer divatban.

De hol van a híres nagy férfi karóra, amely annyira jellemző mindkét olasz márkára?


Bár az óra önmagában nem indította el ezeknek az ambiciózus vállalkozóknak a karrierjét, azonban kétségtelenül kibővítette e „nagy játékosok” látókörét, és segítette őket a divatipar élvonalába kerülni. Míg a Diesel márka 2000 körül kezdte kínálatában az új divat kiegészítőket besorolni, a Police körülbelül 3 évvel később  bővítette portfólióját egyedi karórákkal.

Mi köti össze a nagyméretű férfi Diesel és Police karórákat?

  • Gazdag történelemmel rendelkező márkák – Diesel (1978) és Police (1983)

  • Mindkét vállalatnak olasz gyökerei vannak

  • Ezen márkák egyike sem indította el sikeres útját a divat iparban az órákkal

  • A Police és a Diesel is csak 2000 után sorolták be az órákat portfóliójukba

  • Ma a Diesel és a Police márkák kínálatában nemcsak nagy (50 mm feletti számlapú ) robusztus, masszív és agresszív formájú, de diszkrétebb és elegánsabb darabokat is talál.

  • A nagyméretű férfi Diesel és Police óra extravagáns kialakításáról és részletesen kidolgozott elemekről ismert

  • Mindkét márka a divat kiegészítők minőségéről és megfizethető árairól egyaránt ismert

Nagyméretű férfi Diesel karóra

Melyik nagy óra nyeri a Police vs. Diesel párbajt?

Bár nemrégiben kijelentettük, hogy nagyméretű óráknál a férfi Diesel karóra dominál, ma már több mint méltó ellenfelét találtunk ennek a retenthetetlennek tűnő és egyértelmű győztesnek – egy nagy Police karórát. Annak érdekében, hogy ez a küzdelem a lehető legreálisabb legyen, és ne csak az egyes márkák összehasonlításánál maradjon, mindkét márkából egy-egy konkrét darabot választottunk.

Míg a Diesel márka esetében ez egy Baby Daddy DZ7256 férfi karóra, a Police sorozatból az ugyanolyan méretű Vigor PL15381JSTB / 04A órát választottunk. Őszintén, képes lenne helyesen hozzárendelni ezeket a modelleket a gyártóhoz, ha logóik nem lennének láthatók? Nézzük meg őket közelebbről.

Diesel Baby Daddy DZ7256

Számlap: 51 mm
Meghajtás: Quartz (batéria)
Vízállóság: 30 m
Kristályüveg: ásványi
Szíj: nemes bőr
Dátum: igen
Kronográf: igen

Police Vigor PL15381JSTB/04A

Számlap: 51 mm
Meghajtás: Quartz (batéria)
Vízállóság: 50 m
Kristályüveg: ásványi
Szíj: műbőr
Dátum: igen
Kronográf: igen

Extravagáns nagyméretű férfi Police karóra

Ritka egyenlő párbaj, ugye? A különbségek minimálisak – csak a szíj anyaga és a vízállóság különbözik. Még a kronográf indikátorok is azonos módon vannak elhelyezve. Vizuális szempontból azt is meg kell említeni, hogy mindkét modell jellegzetes koronával és dizájnos csavarokkal rendelkezik. Eltérő helyen valószínűleg csak logó és dátum kijelző van. Tehát melyik nagyméretű férfi karórát választja? A Diesel kínálata vagy a Police portfóliójának modellje lesz?

LEGÚJABB CIKKEK