Hogyan válasszuk ki a legjobb futóórát?

A legjobb futóórát keresi? Segítünk a választásban.
Facebook
LinkedIn

Az egészséges életmód mellett döntött? Eszközt keres a sporttevékenységek értékeléséhez? Vagy egyszerűen csak hiányzik egy hűséges partner a futáshoz vagy egyéb sporttevékenységéhez? Nem számít, melyik előző három kérdésben találta meg magát, egy minőségi sportórára van szüksége. Tudja, hogyan kell kiválasztani a legjobb futóórát?

Ne feledje: Az úgynevezett sporttesztelő választása főleg attól függ, hogy milyen sporttevékenységekhez tervezi használni, és mit vár el tőle. Ugyanakkor szorosan kapcsolódik a kínált funkciókhoz.

A cikk tartalma

Hogyan válasszunk futóórát?

A „futóóra” kifejezés az úgynevezett sporttesztelők általános kifejezésének jelölhető. De egy sportóra mögött  sokkal több rejlik, mint a futó tevékenység figyelése és értékelése. Hasznos lehet  különféle edzési tevékenységekben. Remek példa erre a kerékpározás, úszás, túrázás vagy a sima gyaloglás. Igaz azonban, hogy a sporttesztelők a futással kapcsolatban a legkeresettebbek.

Tudta, hogy egyes TOP sportóráknál több tucat sport menüből választhat az edzési tevékenységek figyelemmel kísérése és értékelése részeként, és így a lehető legpontosabb képet kaphatja teljesítményéről?


Mindenesetre, ha a legjobb futóórát szeretné megtalálni, gondolja át, mit vár el tőle. Milyen funkciókkal kell rendelkeznie a sporttesztelőnek?

GPS, ill. távolságmérés

Feltételezzük, hogy az Ön által keresett futóóra legalapvetőbb követelménye a GPS, ill. távolságmérés. Több mint érthető, hogy pontos áttekintést szeretne kapni arról, hogy mennyit (és meddig) futott. Ezen felül saját tapasztalataink alapján megerősíthetjük, hogy a futó teljesítmények összehasonlítása az idő múlásával rendkívül motiváló lehet. Különösen, ha azt tapasztalja, hogy néhány napon belül nagyobb távolságot tud lefutni mint az elején.
A legjobb futóórát keresi? Válassza azt, amely GPS funkcióval rendelkezik

Pulzus mérés

Természetesen pulzusmérési funkcióra is számíthat a legjobb futóóráknál Érdekesség, hogy egyes csúcs modellek automatikusan figyelmeztethetnek egy bizonyos határ túllépésére. Egy ilyen eszközt minden bizonnyal örömmel fogad mindenki, aki nem közömbös az egészsége iránt. Egyébként egy sportóra vagy optikailag méri a pulzust a csuklón, vagy egy kiegészítő, érzékelővel felszerelt szíjat használ, amelyet a mellkashoz kell rögzíteni.
A pulzusmérés is felbecsülhetetlen segítség a futóóráknál

Egyéb fontos követelmények

A futóóra kiválasztásakor más fontos funkciók és egyéb paraméterek is eldönthetik melyik lesz a befutó. Érdemes megemlíteni az iránytűt, a fordulatszámmérőt, a gyorsulásmérőt, a barométert, a hőmérőt, az akkumulátor élettartamát ill. az óra telefonhoz vagy számítógéphez való párosításának lehetőségét. Ezenkívül az óra anyaga és tartóssága sem elhanyagolható. Bár valószínűleg nem lesz szüksége a legtartósabb órára a futáshoz, mindenképpen értékelni fogja növelt tartósságát az adrenalin-sportoknál. A szilikon és műanyag szíjjal biztosra megy, sportoláshoz ideálisak.

Melyik futóóra a legjobb?

Természetesen az, amely megfelel az Ön igényeinek. Hiába akarnánk meggyőzni, hogy a legjobb sportóra az, amely 50 előre beállított sport közül kínál választás, ha Ön kizárólag egy megbízható futóórát keres. Mivel azonban számunkra teljesen világos, hogy tippeket vár tőlünk konkrét márkákkal kapcsolatban, a Suunto futóóra például remek választás lehet. De biztosan nem nyúl mellé olyan márkákkal sem, mint a Garmin vagy a Sigma. A legjobb futóóra kiválasztásánál ez a videó ihletként szolgálhat:
 

LEGÚJABB CIKKEK