Női Gant karóra, a márka története és modell tippjeink

A női Gant karóra megőrzi egyedi stílusát és visszafogott megjelenését
Facebook
LinkedIn

A naptárban 1907. november 12-e világított – nyilvánvalóan egy teljesen normális mindennap. Egy fiatal, 17 éves, ukrajnai bevándorló, Berl Gantmacher éppen ekkor landolt a New York-i Ellis-szigeten, és később vastag betűkkel iratkozott be a divatipar történetébe. Fiaival együtt megalapította az ikonikus Gant márkát, amellyel  kontinenseken átívelő sikert ért el. A fő közreműködők a legendás ingek voltak, amelyekhez később különféle kiegészítők társultak – például a férfi és női Gant karóra. De ne előzzük meg az eseményeket…

A cikk tartalma

A férfi, aki a kezdeteknél állt - Berl Gantmacher

Berl első lépései „a nagy pocsolyán túl” nem azt jelezték, hogy a divatipar úttörőjévé fog válni. Miután Bernadra amerikanizálta nevét, beiratkozott éjszakai tanulmányokra a Gyógyszerésztudományi Karra, amely az ingektől mérföldekre van. Az viszont igaz, hogy a ruhaiparban talált alkalmi munkát. És ez a tény tekinthető fordulópontnak Berl, azaz Bernard, Gantmacher történetében. Ugyanis a Lower East Side-i gyárban találkozott a fiatal Rebecca Rose-zal, aki ott dolgozott. Mint sejteni lehet, később a felesége lett. Előtte azonban Bernardnak át kellett élnie az első világháborút.  Utána befejezte tanulmányait, feleségül vette Rebeccát, és társával, Morris Shapiróval megalapította a Par-Ex Shirt Company-t. A brooklyni székhelyű cég, később New Havenben, más exkluzív márkák számára készített ingeket. És meg kell jegyezni, hogy sikeres volt.

Az ambiciózus fiai hatása

Az üzlet virágzott, és a Gantmacherek jól ment. Ráadásul a családjuk is gyarapodott. És éppen az 1921-ben és 1926-ban született fiaik, Marty és Elliot ösztönözték a családi vállalkozást még nagyobb sikerre. Talán kezdeteik ösztönözték őket, amikor még a padlót söpörték Bernard gyárában. A második világháború után befejezett tanulmányok is jelentős szerepet játszottak az ambícióikban. Míg Marty az üzleti adminisztrációval foglalkozott, Elliot a marketingre szakosodott. Fantasztikus kombináció! Mivel a háború sok bevett hagyományt és szokást vett el, és új művészi és divatirányzatok kezdtek elterjedni az egész országban, Marty és Elliot megérezte a lehetőséget. Az ambiciózus fiúk meggyőzték apjukat, Bernardot, hogy itt az ideje, hogy saját márkájuk alatt kezdjenek inget gyártani. Így született meg a GANT cég 1949 áprilisában.


A GANT fő gondolata:  „Never Stop Learning“

A Gant divatmárka alapítói

A női Gant karóráról

A régi ismert „keresd a nőt” a Gant márka történetében is érzékelhető. Nehéz megmondani, hogy Bernard útja hasonló irányba haladt-e volna, ha nem találkozik Rebecca-val. De nem játszunk a „ha-val“, és ezért ma nemcsak az ikonikus Gant ingeket, de az említett márka portfóliójának egyéb divatos kiegészítőit is élvezhetjük. Nagyszerű példa a férfi és női Gant karóra. És mivel bizonyos szempontból már megbecsültük Rebeccát a céghez való hozzájárulásáért a következő sorokat is  a női óráknak szenteljük.

Milyen a női Gant karóra?

A Gant márka női órája gyönyörű, mert nem játssza meg magát. Éppen ellenkezőleg, a saját jellegzetes stílusával egyengeti az utat, amely rendkívül népszerű a gyengédebb nem körében. Jellemzői a következők:

  • elegáns dizájn
  • egyszerű és minimalista vonalak
  • visszafogott karakter
  • jellegzetes stílus, amely nem követi a legforróbb trendeket
Finom női Gant karóra a Park Hill sorozatból

Végezetül egy tipp - fehér, arany és ezüst Gant órák hölgyeknek

Köztudott, hogy a hölgyek szívesen viselnek fehér, arany vagy ezüst órát. Ugyanez a helyzet a Gant márkával is. És ha véletlenül nem tudja, hogyan találja meg a Gant órák női modelljeit az említett színekben, akkor végezetül egy-egy tippet adunk az összes kivitelre.

  • Fehér női Gant karóra: W70442 modell
  • Arany női Gant karóra: GT032005 modell
  • Ezüst női Gant karóra: W11403 modell
Három tippünk a női Gant karórára

LEGÚJABB CIKKEK