Női Daniel Wellington karóra és az ismert márka létrejötte története

Divatos női Daniel Wellington karóra különböző színválasztékban

A Daniel Wellington női karóra és származási háttere kissé különbözik a többi híres óra márka klasszikus történetétől. Azokban a főszereplők többnyire a híres svájci órakészítő családból származó testvérek, akik folytatják az óra készítésnek családi hagyományát. Hírnév, elismerés, vagyon és így tovább, hiszen ismeri. A férfi és a női karóra márka alapítója, Daniel Wellington története azonban jelentősen eltérő.

A cikk tartalma

A titokzatos, Daniel Wellington nevezetű angol

A Daniel Wellington karórák mára már szerves részét képezik az órák világának. Minimalista vonalak, textil szíjak és valóban megfizethető ár. Ez a három alapvető vonás jellemzi ezt a márkát. A kombinációjuk és a szép minimalista női órába való átalakulásuk révén úgymond napról napra az órák Olimpuszára repítették őket. A piaci rés betöltésén kívül a Daniel Wellington női karóra egy másik tényezőnek is köszönheti sikereit. Ez a történet, amely a létrejöttüket szegélyezi.

A márka 2011-ben alakult, és származási országának Svédországot tekintik. Alapítója, Filip Tysander szintén innen származik. Sok fiatal svéd példáját követve ez a ma már 35 éves férfi iskola után Ausztráliába folytatta tanulmányait. Ahogy a legenda (és az alapítóval készített interjúk) állítják, a diák élet kacskaringós útjain egy nagyon érdekes emberrel találkozott, aki megváltoztatta életét. Ez egy ismeretlen, kifinomult ízlésű, angol úriember volt, aki a barátjává vált.

Filip számára a férfi az ihlet forrásává vált, és kissé szokatlan élettörténetein kívül, az óra is elvarázsolta, amelyet előszeretettel viselt. Egy klasszikus Rolex óráról volt szó, amelyet egy NATO szíj díszített. A férfi neve Daniel Wellington volt, és valószínűleg neki köszönhetően a nők ezreinek csuklóit világszerte díszítik, az azonos nevű minimalista karórák.

A Rolex karóra textilszíja ihlette a Daniel Wellington női karórát

Filipet az összes információ és tapasztalat olyan mértékben dobta fel, hogy közvetlenül a diploma megszerzése után visszatért szülővárosába. Elvarázsolva a titokzatos angol stílusával, ötletekkel teli fejjel és a megtakarított 24 000 dollárral, három különféle vállalkozást indított az internetes értékesítés területén. Nem is lehetett másképp, a siker nem egyetlen éjszaka alatt állított be. Az első két internetes vállalkozás – a nyakkendők és műanyag órák értékesítése – teljes fiaskóval zárult. Az áhított gyümölcsöt a sikeres vállalkozás formájában Filipnek a harmadik vállalkozása hozta – minimalista férfi és női karóra értékesítése a millió dollárt érő  Daniel Wellington névvel.

Az inspiráció forrása után elnevezett márka valóban szerényen indult. Filip megtervezte logóját és az első óra modelleket. A nehéz kezdés ellenére a terve világos volt. Egy kínai gyár segítségével a Daniel Wellington márkanév alatt elkészítette az első női karóra modelleket. Megtestesítették azokat az ötleteket, amelyek a 21. századi női divat órákról szóltak. Az óra fő jellemzői az egyszerű tiszta vonalak és a színes textil szíj volt, amely körülvette a minimalista számlap mindkét oldalát.

💡Érdekes tény: A Daniel Wellington óra márka volt az elsők között a világon, amelyek teljes mértékben kihasználták a közösségi hálózatok lehetőségeit. Hasonlóan, mint néhány évvel később az MVMT márka, a Daniel Wellington karóra az Instagramon keresztül szólította meg a nagyközönséget.

A Daniel Wellington női karórák első modelljeinek egyike

A kép forrása: http://jpwatch.vn

A siker nem váratott magára sokáig, és az óra, amelyet kiváló minőségű japán Myiota szerkezet hajtott, a nem észrevehetetlen színes szíjjal, valódi slágerré vált a hölgyek körében a világ minden táján. Ezt alapvetően a mai napig szinte változtatás nélkül gyártják. Ahogy a vállalat értéke fokozatosan növekedett a márka termék portfóliója is bővült, de jelleme szinte változatlan maradt kilenc év után is. A Daniel Wellington női karóra megőrzi minimalista és időtlen megjelenését, amely minden nap új rajongók szívét nyeri el.

Már néhány év telt el a DW márka megalapítása óta, és valószínűleg a legnagyobb fellendülést már maga mögött tudhatja. Vitathatatlan azonban, hogy a Daniel Wellington órák aláírták  magukat az egyszerű órák óriási népszerűsége alatt a fiatalok körében.

A tényezők, amelyek a Daniel Wellington karóra sikere mögött állnak

  • a márka kitöltötte a piac hiányát, és fedezte a minimalista és egyszerű órák iránti keresletet.

  • jól átgondolt marketing stratégiával rendelkezik a közösségi hálózatokon

  • az órák megfizethető áron és alacsony gyártási költségekkel rendelkeznek

  • az óraszíjak cserélhetők és kombinálhatók a márka többi modelljével

  • az órát bármilyen outfithez visleheti

  • a DW márka könnyen felismerhető, az óra kialakítása időtlen és könnyen megjegyezhető

Oblíbené modely dámských hodinek Daniel Wellington

A cikk előző sorai a márka eredetének voltak szenteltve és néhány érdekes dolgot is megkintettünk a háttérben. A következő sorokban megmutatjuk az órák portfólióját, amelyet a márka kínál. A női modelleken kívül mellett elegáns Daniel Wellington férfi karórát, cserélhető szíjakat, ékszert karkötő és gyűrű formájában. Cikkünk azonban a Daniel Wellington női karórával foglalkozik, tehát a következő sorokban a legszebbeket mutatjuk be.

💡Érdekes tény: A Daniel Wellington női karórák sorozatai angol városok után vannak elnevezve.

Daniel Wellington Classy Winchester DW00100081 női karóra

Listánk első jelölte a márka teljes kínálatának a legnépszerűbb egyike.  Ez a márka egyik első modellje is. A Classic Winchester sorozatból származó Daniel Wellington női órát egy egyszerű, 34 mm méretű fehér számlap díszíti, amelyen a számok hiányában a finom kövek szolgálnak dizájnos mutatókként. A textil szíj a kék és a rózsaszín kombinációjában pompázik, és a hölgyek ezt a színkombinációt még mindig nem unják. Bonyolult funkcionalitást nem érdemes ezen az órán keresni. Feladata az, hogy elegáns időmérő legyen, és ez az idő múlásával is még mindig sikerül neki.

Daniel Wellington Winchester DW00100081

Méret: 34 x 6 mm, Súly grammban 27, Meghajtás. Quartz (elem) Vízállóság: 30m (páraálló), nem: női
TOP

Daniel Wellington női karóra shark mesh szíjjal

Ha valamivel elegánsabb darabot keres, akkor is van megoldásunk. Ez a Daniel Wellington Classic Petite DW00100161 karóra rosegold árnyalatban, fekete számlappal kombinálva. Az óra számlapja csak 32 mm, tehát valóban apró óra. Ami azonban érdekes, az acélháló (shark mesh) szíj. Az ilyen típusú szíj valóban időtlen, és ahogy a Daniel Wellington óráknál megszoktunk, a szíjakat cserélni és kombinálni is lehet. Ez a kombináció azonban csak a Petite kollekción belül 28 és 32 mm számlap mérettel rendelkező modellek esetén lehetséges. Lehet választani a DW00100162 megjelöléssel ellátott ezüst változatot, vagy a fehér számlappal rendelkező rosegold modellt is.

Daniel Wellington Classic Petite DW00100161

Méret: 32 x 6 mm, Súly grammban: 43, Meghajtás: Quartz (elem), Vízállóság: 30m (páraálló), Nem: női
TOP

Daniel Wellington karóra bőrszíjjal

Válogatásunk utolsó darabja egy karóra olyan hölgyek számára, akik igazán elegáns stílusban szeretnének tündökölni, de nem szeretnénk elvonni órájukkal a figyelmet a pazar outfit-től. A Daniel Wellington Classic Petite DW00100171 női karóra minden bizonnyal megfelelő jelölt. Ugyanazon sorozatból származik, mint az előző, cápaháló szíjas darab, ami azt jelenti, hogy cserélhető szíjjal rendelkezik. Ha nagyobb számlappal felszerelt modellt keres, akkor a fekete számlappal és sötét bőrszíjjal rendelkező Daniel Wellington órával készültünk. A bőrszíj valóban időtlen klasszikus, és a DW karóra minimalista megjelenésével kombinálva minden hölgy számára mindenképpen megfelelő választás.

Daniel Wellington Classic Petite DW00100171

Méret: 32 x 6 mm, Súly grammban: 25, Meghajtás: Quartz (elem), Vízállóság: 30m (páraálló), Nem: női
TOP

Egy bónusz tipp – mindkettőjüknek

Mivel szeretünk bónusz tippekkel szolgálni, ez ma sem lesz máshogy. A mai tippünk egy uniszex karóra, gyönyörű bőrszíjjal a Dapper Reading kollekcióból. Mint látható a képen, ez egy precízen kidolgozott modellről van szó, kiváló minőségű bőrszíjjal, amelynél a tervezők valóban odafiygeltek a részletekre. Például a színes időmérők vagy a dátumnapló, amely nem teljes szabvány a DW óráknál, eléggé meggyőző. Ez az óra tökéletesen illeszkedik mind a női, mind a férfi csuklóra. Ennek az uniszex modellnek köszönhetően ugyanazt az órát viselheti partnerével, ami bizonyíthatja kölcsönös szerelmüket. Bízunk benne, hogy közelebb hoztuk önökhöz a márkát, és hogy egy Daniel Wellington női karóra az új kedvenc darabja lesz a kiegészítői között

Uniszex Daniel Wellington karóra

LEGÚJABB CIKKEK

Az Invicta óra lenyűgöz robusztus megjelenésével

Invicta órák: A legnépszerűbb kiadások

Az eredetileg svájci Invicta óramárka már 1837-ben megjelent a piacon. Az extravagáns dizájn mellett az Invicta órák a minőség és a megfizethetőség kombinációjával tűnnek ki.