Fényűző Emporio Armani férfi karóra az olasz elegancia fémjelzésével

Ikonikus Emporio Armani férfi karóra a divatvilág egyik legbefolyásosabb alakjától

Giorgio Armani. Ön is e név hallatán a halhatatlan olasz eleganciára, egy legendás márkára ill. egy divatikonra gondol? Ez érthető, mert pontosan ezzel jellemeznék sokan a legendás olasz divattervezőt, Giorgio Armanit. Leszer és elegáns ruházat, elegáns cipő, minőségi bőrtermékek, kozmetikumok, de női és férfi karórák is származnak Emporio Armani műhelyéből . A márka hatókörét és befolyását nehéz figyelmen kívül hagyni, és olyan iparágakra is kiterjed, amelyekben nincs sok közös vonás a divattal. Ezt erősíti meg például az azonos nevű luxus háztartási kiegészítők márkája, vagy a hotel lánc, amelyek szintén az olasz divatmárka portfóliójába tartoznak. Minket azonban elsősorban az órák érdekelnek. Ha fel akarjuk tárni, hogy jött létre az ikonikus Armani karóra, sassal a logójában, akkor vissza kell mennünk a kezdetekhez, majdnem kilencven évet vissza a múltba.

A cikk tartalma:

A divatikon születése
Az 1934-es évet írták, amikor egy új taggal bővült Maria és Ugo Armani olasz-örmény családja, a kis Giorgio-val. Bátyjával és nővérével nőtt fel Piacenza városában, amely jellemzően csak néhány kilométerre található az olasz divatvárostól Milánótól. Serdülőkorában az ifjú Giorgo életében semmi nem utalt arra, hogy egyszer ő lesz az, aki törölhetetlen nyomot hagy a divatipar történetében. Épp ellenkezőleg. Kísértésbe esett az orvostudománnyal, amelyet három év után sikertelenül otthagyott, hogy belépjen a hadseregbe. Mint már ismert, az haderők környezete sem lett az utolsó menedéke. A divat első igazi érintését 1957-ben érezte, amikor huszonhárom éves korában a La Rinascente luxusruházat áruházlánc egyik üzletében kezdett dolgozni a már említett Milánóban.

Az első törés a karrierjében 1964-ben következett be, amikor megismerkedett Nino Cerruti nevű befolyásos üzletemberrel. Talán nem teljesen ismeretlen ez a név az önök számára. Ugyanis egy ismert olasz divatruházat és parfüm azonos nevű márkájának tulajdonosa. Cerutti szárnyai alatt főként a Hitman férfi ruházat tervezőjeként dolgozott, majd később részt vett a vállalat teljes szerkezetátalakításában is.

Miután évek során értékes tapasztalatokat szerzett a ruhaiparban, 1975-ben fontos lépést tett – elhagyta Cerutti-t, és üzleti partnerével, Sergio Galeottival együtt megalapította a világhírű divatcéget, a Giorgio Armani S.p.A.-t.

Ismerkedjen meg a világ egyik legikonikusabb tervezőjével - Giorgio Armani-val

A kép forrása: https://www.vogue.com/

A fiatal társaság a tehetséges Armani vezetése alatt elképesztő tempóban nőtt. Eredetileg a férfidivat gyártására összpontosított 1980-ig, amikor is a márka portfóliója női termékekkel bővült. Elegáns dzsekik, divatos szoknyák, felsők és nadrágok különféle divatos szabásai gazdagították nemegy olasz hölgy gyűjteményét.

💡 Érdekesség: A márka alapításának 25. évfordulója alkalmából  Armani Milánóban megnyitotta 73 millió dollár értékű „nagyboltját”.

A cég a maihoz közeli formává, az Armani márkanév fokozatos bővülésével transzformálódott át.  Az olasz Diesel márkához hasonlóan az Armani sem ellenkezett az együttműködésnek a francia L’Oréal kozmetikai cápával. Ennek az egyesülésnek az eredménye a kozmetikumok és népszerű parfümök, amelyek a mai napig illatosítják férfiak és a nők bőrét szerte a világon. Az Armani birodalmat alkotó (néhány a mai napig) almárka közé tartozik az Armani Exchange, az Armani Jeans, az Armani Collezioni, az Armani Privè, de az EA7 is, amelyet a világhírű Reebok sportruházati márkával együttműködve hoztak létre.

Emporio Armani ruházat és férfi karóra

Armani birodalmának egyik legfontosabb márkája az ún ready-to-wear ruházat gyártására fókuszál. Az ezzel az alcímmel ellátott ruházat olyan divat kollekciókból származik, amelyeket a tervezők nagyobb módosítások nélkül értékesítésre bocsáthatnak. Gyakran olyan divatról van szó, ami minden márka legnagyobb kereskedelmi sikerét éri el, és a divat világában is a legmenőbb trendeket állítja fel. Az is érdekes, hogy az Emporio Armani márkanév termékeit közvetlenül maga Giorgio tervezte. A múltban a szórakoztatóipar számos híres  arca részt vett az  EA rövidítésű márka  népszerűsítésében. A legkiemelkedőbbek között ott van például David Beckham futballista, Rafael Nadal teniszező és a szebbik nem képviselője, a barbadosi énekesnő, Rihanna. A divatos ruházat és fehérnemű mellett a férfi és a női karóra is fontos értékesítési cikk az Emporio Armani márkánál. Ezek tökéletesen tükrözik azt a filozófiát, amellyel a divatkirály termékei elhíresültek.. A következő sorokban az uraknak szánt órárka öszpontosítunk.

Milyen az Emporio Armani karóra?

A férfiak számára készült Armani óra viszonylag egyszerűen jellemezhető. Olyan ugyanis a dizájnja. Klasszikus formákra épül, miközben a luxusóra formatervezésileg nem tűnik ki különösen a sorból. Ennek ellenére nem unalmas vagy szürke, éppen ellenkezőleg. Csak hű sportosan-elegáns megjelenéséhez és divatszellemhez amely megközelítik a márka általános filozófiáját. A Giorgio Armani óra nem azért van itt, hogy versenyezzenek az innovációban vagy a divatos kihágásokban. Fenntartja hagyományos vonalait, és hű ahhoz a stílushoz, amelyet a márka vásárlói vallanak.

Emporio Armani Chrono AR2448

Méretek: 43x11 mm, Meghajtás: Quartz (elem), Vízállóság: 50m (Zuhanyozás), Nem: férrfi, Jótállás: 24 hónap
TOP

Csakúgy, mint a Michael Kors női karóra, a masszív Diesel karóra, vagy a DKNY és a Burberry divat darabok esetében, az Emporio Armani férfi karóra gyártását 2006 óta az amerikai Fossil divatcég biztosítja, amelyről nemrég hoztunk néhány érdekes információt. A Fossil Group gondoskodik az Armani Exchange órák gyártásáról is, amely az Armani csoport legfiatalabb almárkája. Fő feladata megfizethető ruházat gyártása, amely megőrzi nagy testvérének sikkességét és minőségét.

💡 Érdekesség: Giorgio Armani az első divattervező, aki bemutatta kollekcióját ÉLŐBEN az interneten keresztül.

A fényűző látvány és a jól ismert embléma mellett három kronográfiai ébresztőóra is az óra gyakori dizájn eleme, de a legtöbb esetben valóban csak dizájn elem. Az Armani férfi órák kiváló minőségű japán akkumulátoros szerkezettel működnek, és modelltől függően 5 ATM vízállósággal vannak felszerelve. Ne foglalkozzunk azonban az Armani órák funkcionalitásának és technikai felszerelésének mélyreható elemzésével. Technikai paramétereivel ez az óra nem is akar hatást gyakorolni. Ha Ön olyan típusú vásárló, akinek a megjelenés a fontos, és olyan órát keres, amely tökéletesen illeszkedik elegáns ruhájához, akkor ez a márka pontosan az Ön számára van teremtve. Több olyan modellt is összeválogattunk, amely tökéletesen teljesíti ezt a feladatot.

Fekete Emporio Armani férfi karóra rose gold-al

Válogatásunkat a Tazio modellcsalád egyik darabjával kezdjük. Az AR5905 jelzést viseli, és a fekete gumiszíj és a rose gold tok gyönyörű kombinációja jellemzi. Ez a sportosra hangolt Emporio Armani óra másolja a márka klasszikus dizájnját. Három kronográfos ébresztőóra, a számlap tetején lévő sas és a dátumjelző klasszikusok, amelyeket az Armani és a Fossil márka több éve kínál nekünk. Ennek a modellnek az előnye a minőséghez képest is kellemes ár, mivel vásárláskor egykönnyen belefér akár az 55 ezer forintba.

Emporio Armani Tazio AR5905

Szerkezet típus: Elemes (Quartz), a tok formája: kerek, Az üveg anyaga: Ásványi, A tok anyaga: acél, A szíj anyaga: acél+gumi
TOP

Bőrszíjjal ellátott Emporio Armani karóra

Minden úriember számára, aki inkább egy elegáns bőrszíjas órát részesít előnyben, Armaninak a Renato kollekció egy darabjával készült. Az analóg férfi Emporio Armani AR2447-es karóra szinte ugyanazzal a számlappal rendelkezik, mint a korábbi AR5905 modell. A különbség valójában csak apró részletekben rejlik, például a numerikus mutatók hiányában és az eltérő színben. Az ezüst-fekete színkombinációnak köszönhetően az Armani AR2447 karóra minden elegáns úriember számára alkalmas, aki luxus férfi karórát keres, és a sportos helyett inkább egy elegánsabb karórát preferál. Az óra fényűző kiviteléről azonban győződjön meg maga:

Fényűző Emporio Armani karóra urak részére

A kép forrása: https://www.brandfield.com

Kék számlappal ellátott Emporio Armani luxus férfi karóra

Ha valóban érdekes Emporio Armani férfi karóra modellt keres, akkor az AR1789 órára voksolunk. Minőségi acél tokba van beültetve, és kék számlap díszíti. Ez alapjául szolgál a feltűnő mutatóknak és egy kronográf ébresztőórának. A fényűző megjelenésből mit sem von le  a dátumjelző hiánya sem. Az óra tokja és szíja masszív hatást kelt, és a kék és az ezüst szín kombinációja minden férfi megjelenését a tökéletességhez viszi közel.

Emporio Armani Valente AR1789

A számlap típusa: analóg, A szerkezet típusa: elemes (Quartz), A tok formája: kerek, Az üveg anyaga: ásványi, A tok anyaga: acél
TOP

Egy bónusz tipp – téglalap alakú Emporio Armani férfi karóra

Az Emporio Armani férfi karórával kapcsolatos információk keresztmetszetének utolsó tippje egy igazi műértőnek szóló modell. A korábbi modellektől eltérően az AR2034 Super Slim óra gyönyörű téglalap alakú számlappal rendelkezik, és az AR5905 modellhez hasonlóan rose gold és fekete színkombinációval rendelkezik. Az így feldolgozott óra nagyszerű kiegészítője egy öltönynek vagy egyéb rendkívül elegáns outfitnek. Kényelmes, erre utal a Super Slim kollekció neve is, amelyből ez az óra származik.

Emporio Armani Super Slim AR2034

Méretek: 31 x 21 x 7 mm, Meghajtás: Quartz (elem), Vyzállóság: 30m (páraalló), Nem: férfi Jótállás: 24 hónap
TOP

Az Emporio Armani karóra a legigényesebb úriembert is kielégíti, aki számára a megjelenés az ami fontos. Úgy gondoljuk, hogy ha elolvasta ezt a cikket, akkor Ön is közéjük tartozik, és ez az óra megfelelő választás  lesz az Ön számára. Megyneri Önt időtlen kivitelezésével, amely a viszonylag alacsony árcímke ellenére magas színvonalat tart fenn. A Luigi, a Tazio vagy a Renato kollekciók analóg órái széles választékából válogathat, finom színekben, klasszikus kivitelben. Ha egy olyan karórával szeretné díszíteni csuklóját, amelynek tárcsáján a mai divatvilág egyik legikonikusabb neve szerepel, az Armani óra lesz az igazi.

LEGÚJABB CIKKEK