SOROZAT a világ legnagyobb óraházairól: a svájci Omega karóra

Mi rejlik az Omega karóra története mögött? Fedezze fel velünk ennek a híres márkának a történetét
Facebook
LinkedIn

Ami egy ártatlan cikkel kezdődött, az úgynevezett The Holy Trinity csoportról, ma 3. részéhez érkezett. Ezúttal a svájci Omega karóra játssza a főszerepet. Miután betekintést nyer a történetébe, világossá válik az Ön számára, hogy miért lett a világ legnagyobb óraházakról szóló sorozat része.

A cikk tartalma

Omega karóra - betekintés a múltba

Az Omega karóra története 1848 -ban kezdődött, amikor Louis Brandt egy kis óragyártó műhelyt hozott létre a svájci Le Chaux de Fondsban. Az 1879 -ben bekövetkezett halála után fiai folytatták a családi hagyományt. Biel / Bienne -be költöztették a műhelyt, és elkezdték saját alkatrészek gyártását, ill. fokozatosan az óra gyártást is.

Omega Seamaster karóra
Fórras: depositphotos.com

Az Omega karóra és a sport

Az első tömeggyártású darabok után, amelyek a 19. században kerültek piacra, az Omega karóra lassan elkezdte keresztezni a sportesemények útját. 1905 óta az OMEGA hivatalos időmérőként szolgált különböző svájci sporteseményeken. Ez megalapozta a márka különböző sportcsapatokkal és játékosokkal való hosszú távú együttműködését is. Végül látványos partnerséghez vezetett „az öt kör alatt”. 1932 -ben az Omega karóra lett a Los Angeles -i olimpiai játékok időmérője. És hozzá kell tenni, hogy 2009 -től napjainkig ő az olimpiai játékok kizárólagos időmérője.

Omega Speedmaster karóra

Az első óra az űrben és a Holdon

Az a tény, hogy a legelső órát küldte az űrbe, szintén növelte az Omega márka hírnevét és egyediségét. Ez 1962 -ben történt, amikor az Omega Speedmaster férfi karóra kalandos útra indult Wally Schirr űrhajós csuklóján. Ez felhívta a NASA figyelmét, amely éppen brandje hivatalos óráját kereste. És ez nem lehetett semmi más – csak az Omega karóra. Ennek eredményeként az első órává vált, amely közelről látta a Holdat. 1969 -ben Buzz Aldrin egy Omega Speedmaster Professional férfi karórát viselt a csuklóján.

Cikk tipp: SOROZAT a világ legnagyobb óraházairól: A Fossil Group tetője alatt

James Bond hivatalos karórája

Amikor az Omega karóra „legjeit” említsük, nem szabad kihagynunk a James Bonddal való partnerséget sem. Először 1995 -ben jelent meg a csuklóján, amikor ezt a legendás karaktert Pierce Brosnan alakította az Aranyszem című filmben. Természetesen az Omega karóra szorosan kapcsolódott Pierc Brosnan utódjához – Daniel Craighez is.

A híres Omega férfi karóra a James Bond ügynökről szóló filmekben is ott volt

A legjobb svájci karóra

Az Omega karóra egyértelműen a TOP svájci órák közé tartozik. Bár előfordulhat, hogy nem szerzi be olyan megfizethető áron, mint más svájci darabokat, mint például a Tissot órát, ez annak a ténynek köszönhető, hogy  prémium minőséget képvisel. Ma az Omega joggal szerepel az óragyártó elit között – nemcsak Svájcban, világszerte. Általában a minőség, a luxus és a sportos elegancia jellemzi. Természetesen mindezt nagy hangsúllyal és szigorú követelményekkel, hogy megfeleljen a legszigorúbb műszaki paramétereknek.

LEGÚJABB CIKKEK