Seiko 5 karóra: Minőségi órák legnépszerűbb választéka elfogadható áron

Seiko 5 karóra kiadás
Facebook
LinkedIn

A kvarc és mechanikus órák világhírű megújítója, a Seiko évtizedek óta az óraipar élvonalában van. Az egyik legerősebb vasa a tűzben a Seiko 5 kollekció, amely a megfizethető árú automata meghajtású csuklós kronométerek otthona. Ha nem teljesen újonc az órák világában, valószínűleg már hallott róluk. Az órakészítés művészetének fiatal és korábban született tisztelői által is kedvelt, mindennapi viseletre és szabadtéri tevékenységekhez is alkalmas. Nézzük meg közelebbről a Seiko 5 karórát története és felhasználóbarát jellege szempontjából.

A cikk tartalma

Seiko: A megbízható japán minőség márkája

A japán Seiko márka az újítások egész sorával vált híressé az órás világban. Többek között neki köszönhetjük a kvarc szerkezet úttörő találmányát, amely szó szerint forradalmat idézett elő az időmérés területén. Jelenleg a Seiko Group Corporation az egyetlen óragyártó a világon, a Rolex mellett, amely minden alkatrészt házon belül gyárt. Katalógusaiban a klasszikus három mutatős óráktól a kronográfokon át a bonyolultabb modellekig minden megtalálható. Házon belüli kvarc, napelemes és mechanikus szerkezeteket használ. Kiváló minőségű óráit hét nagy kiadásban kínálja, amelyek között a Seiko 5 a sztár.

Sportosan hangolt Seiko óra

A Seiko 5 kiadás történetéből

A Seiko 5 kiadás 55 éve van a piacon. 1963-ban született meg a Seiko Sportsmatic 5 modell, amelyről elmondható, hogy ez volt a mai kollekció előfutára, az első Japánban készült öntekercselős kronométer. Nevében az 5-ös szám szerepelt, mert benne volt az az öt paraméter, amely a mai napig minden Seiko 5 órára jellemző.

Teljes 5 évvel később, 1968-ban megjelent az első Seiko 5 Sports. Fényűző modellnek készült, amely az aktív életmódot folytató fiatal generációt célozta meg. Egy sportos óráról volt szó, amely az első és a teljes jelenlegi Seiko 5 kiadás inspirációja.

Seiko 5 karóra

A népszerű kiadás nevében szereplő „5” szám azt az ígéretet jelenti, hogy ennek a sorozatnak minden egyes modellje megfelel 5 alapvető tulajdonságnak:

  • automatikus szerkezet,
  • dátum kijelzés a három óra pozícióban,
  • vízállóság,
  • süllyesztett korona a négy óra pozícióban,
  • tartós tok és karkötő.

A több mint fél évszázados történelem során több száz ütésálló, vízálló automata óra jelent meg a Seiko 5 kiadásban. Alkategóriákban és korlátozott példányszámban kaphatók, változatos kivitelben, különböző célokra. Ezek elsősorban robusztus sportmodellek, amelyek extrémebb körülmények között is használhatók szabadtéri tevékenységekhez, de mindennapi viseletre is alkalmasak.

Bár egyesek rose gold esztétikumot vagy fekete kemény felületeket kínálnak, mindegyik rozsdamentes acélból készül. A megkülönböztető jel az 5-ös logó a számlap közepén. A Seiko ezeket a kiváló minőségű órákat a megszokott módon saját műhelyeiből származó robusztus automata szerkezetekkel szereli fel. Gyakori, már már kötelező komplikáció a dátum és a hét napjának megjelenítése. Számos modell forgó előlappal, percskálával és 100 m-ig vízállósággal is rendelkezik.

A Seiko SNZG15K1 Seiko 5 Sports Edition lumineszcens óramutatói

A Seiko 5 karóra ára

A Seiko 5 kiadás karórái jó elérhetőségükről ismertek az óragyártás világában. Mint minden neves óramárka esetében, az árak alkategóriánként változnak, és a megfizethetőtől a drágább modellekig terjednek a népszerűségtől, az anyagoktól vagy a jellemzőktől függően. Egy Seiko 5 karórát ma átlagosan 55 ezer körüli áron lehet megvásárolni. Áruk még azt is felveti, hogy miért ilyen olcsók egy világhírű márka minőségi automata órái? Azt mondják, hogy a Seiko a megfizethetőségre építette órabirodalmát. Az alacsony árakat, amelyek nem mennek a minőség rovására, a hatékonyságának köszönhetően sikerült megtartania, amelyről a japán cégek híresek.

LEGÚJABB CIKKEK