A Seiko leghíresebb kiadásai: Órák az innováció mesterétől

Vetettümk egy pillantást a Seiko márka leghíresebb kiadásaira
Facebook
LinkedIn

A Seiko név egy japán óragyártót rejt, az elsők és újdonságok szokatlanul gazdag portfóliójával. A jelenlegi piac egyik legrégebbi óramárkája büszkélkedhet az első kvarcórával, az első digitális és analóg kronográfos kvarcórával ill. az első búvárkronométerrel titán és kerámia tokban. Ma azonban közelebbről is szemügyre vesszük ennek a rendkívül népszerű márkának a mai óráit. Bemutatjuk a legnépszerűbb Seiko kiadásokat, amelyekben a gyártó a tökéletességre való törekvést és több mint 140 éves óragyártási hagyományt vetíti előre a 21. században is.

A cikk tartalma

A Seiko cég jelene

A Seiko Group Corporation, közismert nevén Seiko, a Rolex mellett az egyetlen óragyártó cég, amely házon belül tervez és gyárt minden óra elemet. A minőségi órákat maga is szereli össze, beállítja, ellenőrzi és szállítja. Saját kvarc-, kinetikai, szoláris és mechanikai szerkezeteket használ. Jelenlegi termékeit 7 fő kiadásban kínálja:

 • Seiko Prospex
 • Seiko Presage
 • Seiko Astron
 • King Seiko
 • Seiko 5 Sports
 • Seiko Coutura
 • Seiko Diamond Collection

A Seiko legnépszerűbb kiadásai

A japán Seiko márka számos termékkel rendelkezik a jelenlegi piacon, amelyek között a karórákon kívül például elektronikus metronómokat és tuningeszközöket is találhatunk. Ma azonban közelebbről megvizsgáljuk a felhasználók által legkedveltebb Seiko kiadásokat a jelenlegi piacon.

A Seiko Prospex óra kiadást különösen az outdoor szerelmesei értékelik

Seiko Prospex

A Seiko Prospex kiadás a sport és a vízi, égi és szárazföldi kalandok szerelmeseinek készült. A kollekció sportórái rendkívül tartósak, megbízhatóak és biztonságosak, ezért ideálisak a határaikat feszegető profik számára. A minőségi búvár- és kültéri kronométerek mellett a városi élet szerelmeseinek szánt karórákat is talál köztük. Tehát a 70-es évek Seiko búvárórái által ihletett darabokat vagy egy 1969-es sebességmérő által ihletett óra sorozat. A Seiko a Prospex modelleket Caliber 8L35 vagy Chronograph Caliber 8R mechanikus szerkezetekkel szereli fel.

Seiko Presage

A Presage a japán esztétikai érzékenységet a hagyományos kézműves mesterséggel és a mechanikus órakészítő készségekkel ötvözi. A kollekció Seiko karóráit kifinomult dizájn, csúcsminőség és tartós teljesítmény jellemzi. A gyártó mechanikus és automata 4R és 6R kaliberű szerkezetekkel látja el őket Spring Drive technológiával, biztosítva a nagy pontosságot. A Seiko Presage edition megkülönböztető jellemzője az elegáns zománcozott számlap, amelyet ívelt zafírkristállyal borítanak, amelyek tökéletes olvashatóságot garantálnak optikai torzítások nélkül. Az ebből a kollekcióból származó órák túlnyomó többsége bőrszíjjal vagy acél karkötővel van felszerelve, ami klasszikus, néha egy kicsit vintage megjelenést kölcsönöz.

A Seiko 5 kiadás az egyik legnépszerűbb

Seiko 5 Sports

A Seiko 5 Sports kiadás még az 1960-as években jelent meg. Szinte azonnal elnyerte a mechanikus órák szerelmeseinek tetszését. Ezt a nagy megbízhatóság, a tartósság és a teljesítmény kombinációjának köszönhette. A jelenlegi Seiko 5 Sports kínálat folytatta ezt a jó óra gyártási hagyományt, és egy új dizájn ruhában mutatta be. A népszerű kiadást most a fiatalabb generációnak ajánljuk, és különösen azoknak, akik első „megfelelő” órájukat keresik. Maga az idea az óra gyártási minőség és a megfizethetőség kombinációját sugallja. Ahhoz, hogy közelebbről is szemügyre vegyük a Seiko 5 Sports órát, le kell bontanunk a névben szereplő 5-öt. Ez messze nem véletlen. Az 5-ös szám öt paramétert garantál, amelyeknek a Seiko minden egyes órája megfelel:

 • Automata meghajtás
 • Nap és dátum kijelzés
 • Elfogadható vízállóság
 • Korona a négy órás pozícióban
 • Tartós tok és karkötő

LEGÚJABB CIKKEK