Frederique Constant karóra: A történelemtől a jelenig

Frederique Constant svájci óra
Facebook
LinkedIn

A svájci óragyártást olyan híres nevek tarkítják, mint a Rolex, az Omega és a Patek Philippe. De hallott már a Frederique Constant márkáról? Annak ellenére, hogy egy viszonylag fiatal óragyártó cégről van szó, már sikerült stabil helyet szereznie a piacon. Ez a csúcsminőség, a dizájnos elegancia és a progresszív innováció révén sikerült neki. A gyártó mindezt „megfizethető luxus” mottóval igyekszik a felhasználók minél szélesebb körének kínálni. Tehát milyenek azok a Frederique Constant órák? Ma részletesebben bemutatjuk Önnek.

A cikk tartalma

A Frederique Constant márka a svájci luxusórák csoportjába tartozik

A Frederique Constant márka történelméből

A svájci Frederique Constant óragyártó céget 1988-ban alapította egy holland házaspár, Aletta Stas-Bax és Peter Stas. A márka nevét nagyapáik, Frederique Schreiner és Constant Stas nevének összevonásából volt levezetve. Négy évvel később dobták piacra első óra kollekciójukat. Hat, svájci szerkezetekkel felszerelt modellből állt, amelyeket egy genfi ​​órás állított össze.

Nagy pillanatok a Frederique Constant történetében

A luxus és a minőség mellett az innováció a Frederique Constant karórák jellemzője. Idézzünk fel legalább néhány átütő pillanatot, amelyekkel a márka feltűnést keltett az órák világában.

  • 1994: Az első Frederique Constant Heart Beat karóra egy nyílással a tizenkét órán, amely lehetővé teszi a bepillantást a szerkezet mechanikájára.
  • 2002: A Frederique Constant márkának sikerült felvásárolnia és újjáélesztenie a svájci Alpina Watches óramárkát, kibővítve kínálatát a sportórákkal.
  • 2004: A márka piacra dobta saját mechanikus szerkezetét a kaliber  FC-910-et.
  • 2008: Frederique Constant bemutatta a Tourbillon Manufacture limitált kiadását a világnak egy integrált tourbillonnal.
  • 2012: A márka piacra dobott egy órát, amely a világ 24 referenciavárosának időzónáit mutatja.
  • 2015: Frederique Constant elkápráztatta a világot az első svájci okosórával. Az analóg órát egy kvarcszerkezetre szerelt elektronikus modullal szerelték fel, amely a Frederique Constant Smartwatch alkalmazáshoz csatlakozik.
  • 2018: A márka elindította az úgynevezett hibrid órák gyártását, amelyek ötvözik a kvarc kalibert és a mechanikus szerkezetet.
  • 2020: A Smartwatch Vitality kollekció egy analóg számlappal jött a vilégra, amely igény szerint megjeleníti a digitális képernyőt. Az órát beépített pulzusmérővel szerelték fel.
A Frederique Constant órákat a minőség és a precíz megmunkálás jellemzi

Frederique Constant karóra

A Frederique Constant márka kilenc kollekcióban kínálja óráit, amelyek mindegyikének megvan a maga stílusa és funkcionalitása. De mi jellemzi általában a Frederique Constant karórákat?

A Frederique Constant karóra dizájnja

Minden egyes Frederique Constant karóra a legapróbb részletekig kifinomult. Meglehetősen klasszikus vagy hagyományos dizájn jellemzi őket, ami időtlennek is mondható.

A Frederique Constant férfi karórák finomak és elegánsak. A rendkívül formális alkalmakra különösen alkalmasak a Slimline kollekció karórái, amelyek vékony tokjuknak köszönhetően még az ing mandzsetta alatt is kényelmesen elférnek. Még a Frederique Constant okosóra is klasszikus dizájnnal rendelkezik, és jobban megfelel az irodába, mint az edzőterembe.

A Frederique Constant női karórák sem térnek el az elegáns stílustól, de a férfi kollekciókkal ellentétben inkább apróbbak, kidolgozottabb díszítéssel. A gyártó még egy automata kollekciót is kizárólag a szebbik nemnek szentel. Ladies Automatic néven virágmintákat vagy gyöngyház számlapokat talál, amelyeket gyémánttal kirakott jelölések vesznek körül. A tok hátlapja zafír kristályból épül, így bepillantást enged az automatikus szerkezet működésébe.

A Frederique Constant karóra minősége

Frederique Constant arról ismert, hogy folyamatosan fektet be a kutatásba és az innovációba, hogy csúcskategóriás svájci órákat kínáljon ügyfeleinek. Órái kiváló minőséggel és tökéletes felépítési és működési pontossággal büszkélkedhetnek. Minden modellt kézzel szerelnek össze, és szigorú ellenőrzési folyamaton esik át.

A Frederique Constant Manufacture karórái azzal emelkednek ki, hogy csak házon belüli alkatrészeket tartalmaznak. A jó minőségű szerkezetet sok esetben olyan felépítménnyel egészítik ki, mint a tourbillon, a kronográf vagy a holdfázis jelző, mindezt közvetlenül a Frederique Constant műhelyéből. Természetesen a Smartwatch kollekció funkcionálisan gazdagabb, számos érdekes kütyüt kínál, például alvásminőség-jelzőt, pulzusmérőt vagy ébresztőórát.

A Frederique Constant karóra ára

A gyártó megbízhatóan ragaszkodik a „megfizethető luxus” hitvallásához. Természetesen a Frederique Constant órák nem olcsók, de alapvetően meglehetősen megfizethetőek. A katalógusokban szereplő árak többsége 400 ezer és 1,2 millió forint között mozog, ami megfelel a minőségüknek és értéküknek. A legfényűzőbb modelleket azonban, amelyek ára 7,5 millió forintot ér, a szakértők túlárazottnak tartják, és előfordulhat, hogy nem kínálják azt az értéket, amely ezekben az árkategóriákban elvárható lenne.

LEGÚJABB CIKKEK