Népszerű középkategóriás férfi óra márkák

A legnépszerűbb középkategóriás óramárkák
Facebook
LinkedIn

A modern óragyártás hihetetlenül széles szegmens, a jelenlegi kínálatban eligazodni még az óragyártás szerelmeseinek sem könnyű. Az igazi kihívás az, ha az átlagfelhasználó úgy dönt, hogy befektet a magasabb minőségbe, és azt (viszonylag) megfizethető áron keresi. Ezért úgy döntöttünk, hogy összefoglaljuk Önnek a középkategóriás órákat kínáló márkák áttekintését. Ezeknek a gyártóknak sikerült optimalizálniuk a minőség-ár arányt a jól sikerült óra és viselője elégedettsége érdekében.

A cikk tartalma

Mi egy (nem) középkategóriás óra

Célunk az óraipar legjobb márkáinak bemutatása, figyelembe véve a viszonylag jó megfizethetőséget. Bár ebben az órában nem lesz tourbillon és egyéb luxus komplikációk, számíthat a pontosságra, a tartósságra és  a jó élettaltalomra. Egy másik paraméter a barátságos kialakítás, amelyet mindig részletesen kidolgoztak. De nem olcsó divatórákra gondolunk. A 400 ezer forintos küszöb alá eső modellek széles választékával rendelkező márkákra összpontosítunk, különös tekintettel azokra a gyártókra, amelyek 200 ezer alatti órakínálattal rendelkeznek.

A legjobb középkategóriás órák

A következő öt márka került fel a szűkített listánkra a kiegyensúlyozott minőség-ár arányért a középkategóriában.

Tissot

A Tissot márka a svájci mechanikus órák szegmensében jeleskedik. 1853 óta van a piacon, és története szorosan kapcsolódik a fényűző Omegához. Jelenleg a Tissot és az Omega, valamint más márkák is a Swatch Group részei.

A Tissot fennállása során erős státuszt épített ki a sportórák területén. A Seastar kollekció rendkívül népszerű. A gyártó azonban számos sikeres és nagyon vonzó társasági modellt is kínál. A szekció népszerű sorai közé tartozik a Tissot Gentleman és a Tissot PRX. Elmondható, hogy minden Tissot karóra maximális precizitással ötvözi a formát és a funkciót.

Hamilton

A Hamilton márkát 1892-ben alapították az USA-ban. Az első világháború idején elsősorban a kiváló minőségű katonai és pilóta órák fejlesztésére és gyártására összpontosított. Nem sokkal ezután, az 1950-es és 1960-as években számos ikonikus modellt dobott piacra, amelyek a jelenlegi kollekciók ihletőjeként szolgálnak. A Hamilton az 1960-as évek óta svájci tulajdonban van, és jelenleg a Swatch Group család tagja.

A Hamilton középkategóriás órák a két óragyártó nagyhatalom legjobbját egyesítik: Amerika és Svájc. Az amerikai modellek kialakítása kiváló minőségű svájci mechanikát rejt. A Hamilton órák jellegzetes vintage stílusuk miatt is népszerűek, mivel nagyrészt saját történelmükből merítenek ihletet.

Seiko

Az 1881-ben Tokióban alapított japán márka az óragyártás egyik legerősebb szereplője. Amellett, hogy évtizedeket töltött sportmodellek, köztük búvárórák gyártásával, 1969-ben sikerült úgymond egyik napról a másikra átírni az óra története. Bemutatta a világnak az első kvarcórát.

Jelenleg a Seiko a világ egyik legnagyobb óragyártója. Portfóliójában a középkategóriás órák széles választéka található, megfelelően megnövelt komplikációkkal és a felhasznált anyagok minőségével. A Seiko 5 Sports kollekció számos népszerű modellje nagyon kedvező ár kategóriából indul. A gyártó a kvarc modellek mellett automata és napelemes férfi karórákat is kínál

Seiko férfi karóra

A Casio története az 1940-es években kezdődött Tokióban. A márka, amely kezdetben számológépgyártóként lépett be a piacra, 1974-ben az óraiparban kezdte el használni digitális és kvarc technológiáját.

Jelenleg a Casio az egyik leghíresebb játékos a piacon. A G-Shock sorozat strapabíró karórái különösen népszerűek. Kiváló minőségű ütésálló tok, rozsdamentes acél karkötők és tömör műgyanta pántok, de modern masszív dizájn is. Mindezt a Casio márkától igazán verhetetlen áron szerezheti be. Óráik olyan tartósak, amennyire csak lehet egy középkategóriás óra.

Victorinox

A Victorinox egy svájci márka, amely 1884-ben jelent meg a piacon. Főleg a kiváló minőségű katonai kések gyártásával vált híressé, melyek tulajdonságait karórái gyártásával folytatta.

A középkategóriás Victorinox órák abszolút megbízhatóak, pontosak, tartósak és tetszetősek. A gyártó bármilyen terepen számít a használatukkal. Hangsúlyozza az anyagok minőségét és a mechanikai feldolgozást. A Victorinox INOX Titanium karóra számos komplikációjával és könnyű, tartós titánból készült testével nagyon népszerű.

LEGÚJABB CIKKEK