Hamilton karóra: Svájci kiegészítő az eredetiség bélyegével

A leghíresebb filmes órák? A Hamilton karóra egyértelműen ezek közé tartozik
Facebook
LinkedIn

A Hamilton minőségi órákat gyártó cég. Székhelye Bienne-ben található, Svájcban. A Hamilton karóra a középosztályba tartozik, és a legtöbb esetben automata szerkezet jellemzi. A Hamilton márka az órák széles választékát kínálja, amelyek időtállóak és egyben megfizethetőek. Ismerje meg kicsit jobban ezt a céget a következő soroknak köszönhetően.

A cikk tartalma

A Hamilton karóra gazdag történelme

Ennek az egyedülálló óramárkának a gyökerei túlmutatnak Európa határain, kokrétan egész az Egyesült Államokba. A Hamilton cég azonban később megváltoztatta a székhelyét, és teljesen áttelepült a svájci Bienn városába.

Az első Hamilton karóra gyártása

Több forrás szerint a Hamilton céget már 1892-ben alapították. Egy évvel később a cég alkalmazottai legyártották az első órákat. Állítólag az 1893-ban készült Hamilton férfi karórát a cég tulajdonosa az amerikai hadseregnek ajánlotta fel.

A Hamilton karóra kiváló minőségű kidolgozásával varázsol el

A cég elnevezése

Érdekes, hogy a Hamilton karóra története 1886-ig nyúlik vissza. Abram Bitner ekkor vásárolta meg a Lancaster Watch Company gyárát. Öt év után ezt a céget egy másik cég vásárolta meg. Az eredeti névnek Columbiannak kellett volna lennie, de ezt a márkát már máshol bejegyezték. Ezért a tulajdonosok a márkát egy ügyvédről nevezték el, akinek a neve James Hamilton volt. Eredetileg neki kellett volna megalapítania a Lancaster céget.

Első helyen a pontosság és a megbízhatóság

A Hamilton cég állítólag a piac 56%-át megtartotta a vasút bővítésével együtt. Miért van ez így? Ennek oka elsősorban a vasút, amely akkoriban elkezdte felvásárolni a teljes óragyártást. Ezek az órák főleg pontossággal és megbízhatósággal tűntek ki.

Eleinte a Hamilton óra zsebóra volt, de fokozatosan a cég áttért a karórák gyártására. Jelenleg a márka kínálatában megtalálhatóak a népszerű búvárórák is. Hamilton ugyanis kéz a kézben halad a modern időkkel, és mindig arra összpontosít, ami jelenleg trendi.

Hamilton karóra mint a filmek része

Feltételezzük, hogy még Ön sem látott filmes ügynököt karóra nélkül. Nos, sok filmben a híres színészek csuklóját éppen egy Hamilton karóra díszítette. Feltűnt például a Men in Black, a Mentőexpedíció, a Bosszúállók vagy a Shanghai Express című filmekben. És még a Dr. House című sorozatban is láthatták.

Hamilton karóra a Men in Black című filmben
Forrás: https://www.islandecho.co.uk/

Az ár megfelel a minőségnek

Az előző sorok alapján talán el sem hinné, de a Hamilton karóra ára a nagyközönség számára is igazán megfizethető. És ez annak ellenére, hogy ez a divatos kiegészítő számos híres filmben és sorozatban kelti a figyelmet. És lássuk be, ki ne szeretne olyan órát viselni, amit híres színészek hordtak a filmekben? Hiszen ha nekik jó volt, akkor nekünk miért ne lenne az, igaz?

Ha egy igazán jó minőségű órát szeretne, ami pontosságban és megbízhatóságban jeleskedik, hosszú évekig kibír, és a dizájnja sem az utolsó, abban az esetben egyértelmű. A Hamilton karóra Önnek készült! Ne habozzon, válasszon a különféle kialakítású modellek széles kínálatából, amelyek kétségtelenül megérdemlik a figyelmet.

LEGÚJABB CIKKEK