Tudja, hogyan működik az automata karóra

Az automata karóra szerkezete
Facebook
LinkedIn

A karóra viselése bizonyos exkluzivitást hoz a tulajdonosa életébe, ami többek között jelentősen hozzájárulhat az önbizalom növeléséhez. Egy speciális kategória ebben az esetben az automata karóra. Miért? Mert tulajdonosát kényszeríti elgondolkodni azon, hogyan működik. Ezen egyedi folyamatok utólagos megértése az óra teljesen más felfogásához vezet. Nem hiszi? Győződjön meg róla a segítségünkkel.

A cikk tartalma

Hogyan működik az automata karóra

Az óra egy olyan gépezet, amelyeknek magja az óraszerkezet. Ami az automata karórát illeti, meg kell jegyezni, hogy ez összetett alkatrészekből áll, amelyek szisztematikus séma szerint vannak elrendezve. A minőségi automata karóra alapvető követelményei a következők:

  • pontosság
  • precizitás

Az automata karóra ezen tulajdonságai kell hogy legyenek az alap minden gyártó számára.

Tudta, hogy számos automata órának átlátszó hátlapja van? Ennek köszönhetően lehetőség nyílik betekinteni a  mechanizmusa bélrendszerébe.

Az automata karóra mechanizmusa

Az automata karóra mechanizmusa, ahogy már említettük, általában fogaskerekekből, hajtó rugókból, gombokból és egyéb fontos alkatrészekből áll. Az automata karóra minden eleme azon van, hogy szabályozott ütemben mozgassa a mutatókat.

Az automatikus karórát gyakran automatikus felhúzással rendelkező órának is nevezik. Miért? Az önálló felhúzás elv alapján működik – viselője mozgásának köszönhetően. Egyszerűen fogalmazva, a napi mozgásból származó energiát a hajtómotor tárolja és felhalmozza. Az eredmény? A forgórész és egyéb mechanizmusok az óra belsejében mozognak.

Jegyezze meg: a mechanikus óráktól eltérően tehát megszűnik a korona forgatásával, majd lenyomásával történő kézi felhúzás szükségessége.

Az automata karóra különféle alkatrészekből áll

Márkák, amelyek automata karórát gyártanak

Ma már számos világmárka kínálatában található automata karóra. Ilyen például a Zeppelin, a Vostok Europe és a Seiko, valamint olyan neves gyártók, mint az Orient és a Citizen.

Zeppelin automata karóra

A Zeppelin automata karórát elsőként említjük a listán, egyszerű okból – jól áll neki az automatika. A klasszikus pilóta dizájnnal kombinálva egyedülállóan eredeti megjelenést kölcsönöz a Zeppelinnek karórának.

Vostok Europe automata karóra

A Vostok Europe férfi automata óráit mindenképpen érdemes megemlíteni ezzel a témával kapcsolatban. Igen, azokra a népszerű modellekre gondolunk, amelyek közvetlen hivatkozások a szovjet korszak leghíresebb technológiai találmányaira. Konkrétan megemlíthetjük a Rocket N-1, Gaz-14 Limouzine vagy Almaz Space kollekciókat.

Seiko automata karóra

Ami az automatikát illeti, nem feledkezhetünk meg a Seiko automata óráiról. Az ikonikus japán márka fejlesztői először Seiko A.G.S. néven mutatták be még 1988 -ban. Ma ezeket követi a Seiko Kinetic kiadás.

Tippünk: Az első Seiko automata óra működési elvét a japán Seiko márka történetét bemutató rövid cikk ismerteti.

Orient automata karóra

Automatikus modellek az Orient portfóliójában is találhatók. Történelmileg az Orient cég valamivel később mutatta be, mint a Seiko márka. Konkrétan ez az 1997 -es és 2000 -es években történt.

Citizen automata karóra

És a végére nem tartogatthatunk mást, mint a férfi Citizen modelleket, amelyek között remek automatikus órákat is talál. Ha ismeri az órák világát, akkor biztosan nem idegen a legendás Eco-Drive meghajtás. Ez a japán  Citizen óriás műhelyéből származó számos modell része.

LEGÚJABB CIKKEK

Az Invicta óra lenyűgöz robusztus megjelenésével

Invicta órák: A legnépszerűbb kiadások

Az eredetileg svájci Invicta óramárka már 1837-ben megjelent a piacon. Az extravagáns dizájn mellett az Invicta órák a minőség és a megfizethetőség kombinációjával tűnnek ki.