2023-as óratrendek: Az intelligens technológiák az ökológiával együtt lesznek az élvonalban

A 2023-as óratrendeket az okosórák uralják majd
Facebook
LinkedIn

Sok más, a járvány által érintett iparághoz hasonlóan az óraipar is vett egy mély lélegzetet idén. A vásárlóerő újjáéledése és a vásárlások nagy részének az e-kereskedelmi platformokra való átállása jelzi az órapiac potenciális növekedését. Sőt, a látnokok 2023-ban rendkívüli fellendülést jósolnak az óraiparban. A gyártók készülnek erre, és a legmenőbb újdonságokat bevezetik be kollekcióikba. Mik lesznek tehát a 2023-as óratrendek? Klasszikus és intelligens modelleket egyaránt a csuklónkon viselünk majd.

A cikk tartalma

Minimalista klasszikus

A minimalizmus már néhány szezonnal ezelőtt átment a divat világából az óragyártásba, és a 2023-as trendek szerint minimum megőrzi népszerűségét. Fekete-fehér számlapok dátum ablakkal, felesleges bonyodalmak nélkül, egyszerű vékony tokok, fém karkötők vagy valódi bőr szíjak. A minimalista 2023-as karórák klasszikus modellek formáját öltik, amelyeket még mindig ismerhet szülei vagy nagyszülei csuklójáról. Egyszerre lesznek praktikusak és elegánsak.

A minimalizmus 2023-ban sem tűnik el az órákról

Sportóra

Az egészséges életmód, a fitnesz és a sporttevékenység mozgatja a világot. És ez szó szerint és átvitt értelemben is. Ahogy a társadalom kezd felállni a kanapéról és több időt szentelni a mozgásnak, úgy nő a sportóra modellek népszerűsége is. 2023-ban a sportórák megtartják jelenlegi dizájnjukat a masszív tokok, a bonyolult számlapok és az előlapok, valamint a kiemelkedő koronák tekintetében. A hangsúlyt olyan praktikus tulajdonságaikra helyezik, mint a magas vízállóság, tartósság, hosszú élettartam és kis súly, amelyek garantálják a viselési kényelmet. Ez sok teret biztosít a titán használatára.

A sportórák népszerűsége kapcsán a szabadidős és outdooros kollekciók tömegesebb fejlesztésére is számíthatunk a következő évben. A búvárórák, a vadász- és horgász órák, vagy a szabadtéri és extrém sportok kedvelőinek ideális taktikai órák keltik majd fel az érdeklődést.

Okosóra

Az okosórák lesznek a fogyasztók első számú választása 2023-ban. A következő évben karórát vásárló felhasználók több mint 60%-a várhatóan a csuklójára teszi. Az optimista előrejelzések ugyanakkor magas követelményeket támasztanak a modern technológiák fejlesztésével szemben. A lakosság már említett magasabb egészségtudatossága kapcsán az okos funkciók fejlesztése az életfunkciók, az aktivitás, a mozgás és a testhőmérséklet még jobb monitorozását is eredményezi. A modern okosóráknak praktikusabbaknak is kell lenniük elődeikhez képest. A hangsúly elsősorban a nagy ellenálláson és a hosszú élettartamon lesz.

Környezetbarát anyagok és technológiák

Az ökológiailag tudatos fogyasztók számának növekedésével az etikus és felelős ipari termelés iránti igény is nő. Nincs ez másként az óragyártás világában sem. A fenntartható, hosszú élettartamú anyagokat zöld díjjal jutalmazzák. Ökológiai választás a napelemes vagy kinetikus meghajtású óra is, amely működéséhez nem kell klasszikus elem. Ezzel összefüggésben az órák nagy tartóssága is hangsúlyos, illetve a minőségi és luxus modellek kerülnek előtérbe.

Az óratrendeket 2023-ban a környezetbarát anyagok uralják

Női óratrendek 2023-ban

Bár az óragyártás világa továbbra is a férfi ügyfélkör felé orientálódik, a női szegmens is rugalmasan fejlődött az elmúlt szezonokban. Szerencsére a női karórák ma már messze elmaradnak a csillogó kövekkel díszített kis gyöngyház számlapoktól és a férfi kollekciókból kölcsönzött masszív modellektől is. Mit jósolnak a 2023-as óratrendek a hölgyek számára?

Masszív funkciófejlesztés

Az óraipar alkalmazkodott ahhoz, hogy a nők manapság nem csak esztétikai szempontból érdeklődnek az órák iránt. A 2023-as év több automata női karórát és modellt hoz majd bonyodalmakkal. Ez bármi lehet, a dátum és a hét napjának megjelenítésétől a holdfázis-jelzőig.

Uniszex karóra

Egyre több nő keres mindennapi használatra olyan karórát, amelyet nem feltétlenül takarnak el a csillogó alkalmazások. A gyártók igényeikre praktikus uniszex modellekkel is válaszolnak, amelyek karcsú női csuklóval és erősebb kézzel is megértik egymást. A 2023-as óratrendek tehát az univerzális óráknak is kedveznek.

LEGÚJABB CIKKEK