Titán karóra: Megéri befektetni a jövő anyagába?

Titán óra a Citizentől
Facebook
LinkedIn

Nemcsak az űrrepülőgépek és katonai repülőgépek gyártásában találta meg a helyét, de állandó szereplőként a divat és a dizájner kiegészítők világában is. A titánról beszélünk, egy olyan fémről, amely rendkívüli erejének köszönhetően az ókori görög istenekről, a titánokról kapta a nevét. Erős, könnyű és ellenáll a korróziónak. Ez a fő oka annak, hogy az óragyártók is elkezdték használni ezt a figyelemre méltó fémet. Miért olyan népszerű manapság a titán karóra? Van-e hátránya a jövő anyagának? Végigkalauzoljuk Önt a titán órák világán.

A cikk tartalma

A titán karóra történelméből

A titánt, mint új kémiai elemet először William Gregor amatőr geológus azonosította 1791-ben. Mivel ezt az ezüstös anyagot nagy szilárdság jellemezte, a mitológiai görög titánokról nevezték el.

A világ első titán karóráját a japán Citizen gyártó hozta piacra 1970-ben, innovációja jelentősen befolyásolta az egész óraipart, és számos világhírű márka kezdte használni a titán tokot vagy karkötőt kollekcióiban. A legnépszerűbbek a Festina, Viceroy, Tissot, Certina és Casio titán karórái. A japán Citizen óriás továbbra is népszerű titán órákat gyárt.

Tippünk: Kiváló választás a Citizen titán órák között a JY8020-52E termékjelzésű modell. A csúcs japán minőség és a kedvező ár kombinációja jellemzi.

A titán karórák bőségesen képviseltetik magukat a Citizen márkánál is

Miért népszerű a titán karóra?

A titán nagyon népszerű manapság az óraiparban. Különösen népszerűek az ebből az egyedi fémből készült férfi karórák. Ezt a minőség és a különleges dizájn kombinációjának köszönhetik. Melyek pontosan a titán karóra fő előnyei?

Rendkívül könnyű súly

A titán könnyű súlyáról ismert, ami lehetőséget ad a gyártóknak nagy, erős, de mégis könnyű modellek piacra dobására. A múltban főként a női titán karórák részesültek ebből az előnyből. Később azonban kiderült, hogy a férfiak is jobban szeretik a könnyebb modelleket, amelyek nem korlátozzák őket a megerőltető fizikai tevékenységek során. A piacot így ellepték a jelenleg rendkívüli népszerűségnek örvendő férfi titán karórák.

Magas strapabíróság

A titán karóra a valaha készült legerősebbek közé tartozik. Sokukat csúcstechnológiával kezelték, amely biztosítja a karcállóságot.

Tudta, hogy a titán szilárdsága 30%-kal nagyobb, mint a rozsdamentes acélé?

Szinte lehetetlen, hogy egy titán karóra rozsdásodjon. A titán minden savnak károsodás nélkül ellenáll, kivéve a salétromsavat, amely rendkívül ritka a mindennapi életben. Korrózióállósága az értékes platinához hasonlítható.

Ideális allergiások számára

A titán hipoallergén fém. Annak a valószínűsége, hogy a bőre bármilyen irritációval reagál a titán órára, szó szerint csekély. A rozsdamentes acéllal ellentétben a titán nem tartalmaz nikkelt.

Egyedi dizájn

A titán karórát divatos és szokatlan színe jellemzi. A rozsdamentes acélhoz képest sötétebb és mattabb, ezüstszürke színű. Első pillantásra eredeti kialakítása nem csak a vonzerőről, de a nagy tartósságról is szól.

Kényelmes viselet

A titán érdekes fizikai tulajdonsága a nagyon magas hőállósága. Ennek köszönhetően a titán karóra extrém körülmények között is kellemes hőmérsékletet tart fenn. Még hideg éjszakán is meleg marad, és ellenkezőleg, nem éget, ha a napon tartózkodik.

Ökológiai

A titán karórát nem dobja a kukába egy hónap vagy egy év viselés után. Anyaga annyira tartós, hogy a titán karóra zord körülményeknek is ki lehet téve, és évekig díszíti a tulajdonosa csuklóját. Mint ilyen, a titán rendkívül környezetbarát és könnyen újrahasznosítható.

A Boccia Titanium egy óramárka, amely kizárólag a titán órák gyártására összpontosít

A titán karóra hátrányai

Ha titán karóra vásárlásán gondolkodik, valószínűleg annak hátrányai is érdeklik. Milyen fekete pontokkal rendelkezik a titán?

Magasabb ár

A rozsdamentes acélhoz képest a titán előállítása nehezebb és drágább is. Az ebből az egyedi fémből készült órák ezért általában drágábbak, de még mindig széles körben elérhetők.

Speciális karcolásgátló kezelés szükségessége

Bár a titán erősebb, mint az acél, nem jellemző rá a nagy keménység. A puhább anyag így természetesen hajlamosabb a karcolásra. Ezért a titán karóra speciális felületkezelést igényel, aminek köszönhetően eléri a kívánt karcállóságot.

LEGÚJABB CIKKEK