Junkers karóra: német minőség az időtlenség ambíciójával

A Junkers órák szorosan kapcsolódnak a repüléshez
Facebook
LinkedIn

Egy óra, amely a repülési ipar történetét tükrözi. A híres német repülőgép-feltaláló és -tervező nevét viseli, és a klasszikus és időtlen formatervezés szimbóluma. A repüléssel való közvetlen kapcsolat azt jelzi, hogy a Junkers márka kollekcióiban többnyire műszakilag kifinomult és funkcionális pilóta órákat találhatunk. Vannak azonban olyan elegáns klasszicizmussal járó modellek is, amelyek kialakítása a Bauhaus hatását tükrözi. Valóban egy minőségi és ízlésbeli választás a Junkers karóra?

A cikk tartalma

A Junkers márka története

A Junkers márka történetének kezdeteit teljesen más tollal kezdték megírni. Az eredeti céget maga Hugo Junkers, a német feltaláló és tervező alapította, akit a maga idejében látnokként tartottak számon. A polgári légi közlekedésben óriási érdemek fűződnek nevéhez.  Junkers volt az, akinek sikerült bebizonyítania, hogy a fém felhasználható a légi közlekedésben, és képes nagy rakományok és utasok biztonságos szállítására nagy távolságokon. Így született meg az első polgári repülőgép, és Hugo Junkers 1895-ben megalapította saját cégét Junkers néven. Az 1920-as és 1930-as években a Junkers repülőgépeket szinte minden jelentős légitársaság használta a világon.

Érdekes, hogy Junkers élete során intenzíven támogatta a Bauhaus formatervezési mozgalmat és az előmozdítója volt. Teret biztosított számukra ötleteik megvalósításához, és a Bauhaus-filozófiát beépítette saját projektjeibe. Ennek a gyümölcsöző együttműködésnek az eredményei ma is élnek a művészetben és az építészetben világszerte. És a népszerű Junkers karórákban is megjelennek.

a Junkers márka alapítója - Hugo Junkers

A repülőgépektől a karóráig: Hogyan jött létre a Junkers karóra

Elmondható, hogy a Junkers karóra Hugo Junkers és társult cégei eredményeinek megünneplésére készült. Létrehozása mögött Wilhelm Birk, a Zeppellin órákat is gyártó független POINTtec cég alapítója áll. Nem mást választott társául, mint a híres feltaláló unokáját, Bernd Junkerst. Az ő nevéhez fűződik az óra dizájnja, amely a klasszikus és időtálló design szimbóluma a világon. Az első Junkers órák értékesítése 2003-ban kezdődött.

Bővebben a Junkers karóráról

A német márka mára megbízhatóan megállja a helyét a világpiacon, és kollekciói rendkívül népszerűek. A modellsorozatok a Junkers repülőgépek vagy fontos események nevét viselik

Milyen a Junkers karóra?

A német márka pilóta órái nemcsak az ihlető nevéből profitálnak, de a minőségi és sikeres időtlen dizájnból is repülési jellemzőkkel. Kisebb sorozatokban jelennek meg, ami jelzi eredetiségüket. A minimalista dizájnra, szűk funkcionalitásra és kiváló minőségre építenek. A márka ásványi vagy zafírkristályra és rozsdamentes acél tokra támaszkodik. Az órák többnyire kiváló minőségű kvarc vagy mechanikus szerkezettel elérhetől. Egyes modellek teljesen lumineszcens számlappal is büszkélkedhetnek.

A Junkers órákra Bauhaus tanítása is hatással volt

A német Bauhaus stílus ihlette kollekciók ellentétben állnak a pilóta klasszikusokkal. Ezek a sorozatok úgy hatnak, mintha nem is a Junkers márkához tartoznának. Tervezésük a Junkers és Marcel Breuer művész együttműködésének köszönhető. A Bauhaus tanítását a karcsúbb tokok, az elegáns elemek, a női modellek esetében pedig a Swarovski kristályok csillogó alkalmazása is tükrözik.

Hol készül a Junkers karóra?

Bár német órákról beszélünk, a modern nemzetközi munkamegosztásnak megfelelően az egyes alkatrészeket a világ különböző országaiban gyártják. A Junkers például Japánból vagy Svájcból importál. Maga az óra azonban németországi létesítményekben kapja meg végleges formáját, ezért német termékről beszélünk.

Ki gyártja a Junkers karórát?

A Junkers órákat továbbra is a POINTtec cég gyártja. Semmi sem változott a márka filozófiájában vagy az óra működésében a kezdetek óta. Az órákat még ma is megkülönböztető értékkel mutatják be, amely a német mérnöki tervezést és a becsületes kivitelezést tükrözi.

Junkers karóra ma Iron Annie néven is található

A POINTtec nemrég úgy döntött, hogy a Junkers karórát Iron Annie-nak nevezi át. Hugo Junkers családja továbbra is a márka és termékei mögött áll. Az új név a JU52 repülőgép-sorozatból származik, amelyet később Iron Annie-ra kereszteltek. Maga az óra azonban hű marad eredeti név rokonához, mivel a minőség, a tartósság, az innováció és a vonzó, időtlen dizájn szimbóluma.

LEGÚJABB CIKKEK