Elegáns és időtlen egyben – ilyen a Zeppelin karóra

Elegáns Zeppelin karóra
Facebook
LinkedIn

A pilóta karóra szilárdan kikövezett helyet foglal el a divatiparban. Számos globális márka népszerűsíti portfóliójában. Egyesek kiegészítő választékként mutatják be, mások számára a legnagyobb hajtóerő. Elmondható, hogy a német Zeppelin cég a második kategóriába tartozik. Modelljei, a Zeppelin karórák, a legelérhetőbb pilóta órák közé tartoznak a piacon. Érdekes történelem kíséri őket, amelyben a léghajók nagy szerepet játszanak.

A cikk tartalma

A Zeppelin cég története

A Zeppelin cég története kapcsán meg kell említenünk a POINTtec-et is, amely az egyik legnagyobb német óragyártó cég. 1987-ben alapították, és főleg Wilhelm Birk volt a felelős a létrehozásáért. A POINTtec ezt követően érdekes márkákat dobott piacra, amelyek sikeresek lettek – nevezetesen a Maximilian Munchent és a Junkerst. Később, konkrétan 2002-ben mutatta be a Zeppelin órát.

Zeppelin karóra - modellek

A léghajóktól a Zeppelin karórákig

Tudta, hogy a Zeppelin karóra Ferdinand von Zeppelin német grófról kapta a nevét? Ez a neves feltaláló a léghajók híres úttörője volt a 20. században. Ezért van ma a Zeppelin karóra logójában egy léghajó. Az említett léghajók egyébként von Zeppelin korában a legelegánsabb és legfontosabb közlekedési mód megtestesítői voltak.

Jegyezze meg: A léghajó formájú logó mellett a Zeppelin óra szerves részét képezi a jellegzetes „Pioneers of the Sky” szlogen, ami azt jelenti, hogy „Az ég  / égbolt úttörői”.

Milyen egy Zeppelin karóra

A Zeppelin karóra időtlen idők óta a repüléshez kötődik. A kialakítása pedig természetesen ehhez igazodik. Nagy analóg számlap, kényelmes bőrszíj, nagyon könnyen leolvasható számok és jellegzetes koronák jellemzik. Általánosságban elmondható, hogy a Zeppelin karóra elegáns és időtlen egyben. A piaci kínálatban pedig olyan fennkölten lebeg, mint a léghajó valaha az égen.

Női Zeppelin karóra

Németországban gyártva?

Bár a Zeppelin karórát a „Made in Germany”, azaz „Németországban gyártva” megjelöléssel társítják, számos alapvető alkatrészt tartalmaz alapfelszereltségként egyéb országok külső beszállítóitól. Ilyenek például a jól ismert ETA vagy Ronda szerkezetek. Ami azonban sokkal jobban érdekli a végfelhasználókat, az a minőség és az ár aránya. És ebből a szempontból a Zeppelin karóra nagyon magas szinten van. Egyszerűen lehet egy nagyon tisztességes órája megfizethető áron.

Melyik Zeppelin karórát választani

A következő sorok különösen a férfi nemzedék képviselőinek, esetleg a férfi ajándékokat kereső hölgyeknek fognak tetszeni. Végezetül ugyanis 2 férfi Zeppelin karóra modellt választottunk, amelyek elsősorban elegáns megjelenésükkel fognak lenyűgözni.

Mindenekelőtt a 7680-1 termékjelzésű Zeppelin férfi karórát emeljük ki. Ez a fordulatszámmérővel ellátott kronográf modell gyönyörű retro számlappal rendelkezik. Emellett jellegzetes koronával is vonz, amihez 2 nem kevésbé jellegzetes gomb, tiszta rozsdamentes tok és elképesztően kényelmes barna bőrszíj is társul.

Az előző modellhez hasonló de valamivel egyszerűbb Graf Zeppelin 7642-1 karórát is ajánljuk. Mivel számlapját nem egészítik ki kronográfos ébresztőórák, a jellegzetes koronája természetesen hiányoznak a gombok. Érdemes azonban megemlíteni és odafigyelni a hasonlóan kényelmes, de ezúttal fekete bőrszíjra, valamint a Zeppelin karórára jellemző áttekinthető számok megjelenítésére.

Graf Zeppelin 7642-1 karóra

LEGÚJABB CIKKEK