Ha pilóta karóra ezeket a márkákat ajánljuk!

Összeválogattunk a legismertebb pilóta órák márkáit - a Longines, a Breitling, a Zeppelin, és a Vostok Europe márkát
Facebook
LinkedIn

Nem is olyan régen megbízható katonai karórát választottunk  magazinunkon keresztül. És hasonló módon folytatjuk ebben a cikkben is. Ezúttal azonban egy másik kategóriára figyelünk oda, a pilóta karórára. Ismeri a történelmét? Ismeri azokat a márkákat, amelyek a legjobb pilóta karórákat gyártják? Ezekre a kérdésekre a következő sorokban találja meg a választ.

A cikk tartalma

A pilóta karóra történelme

A pilóta karóra történetét érdekes tények kísérik. Nem kezdhetünk mással, mint azzal, hogy a második világháború idején kezdték használni. Abban az időben, bár nem olyan néven futott mint ma, pilóták által használt óra volt. Pontosabban a felszerelés része volt mint a térkép tájékozódási kiegészítője, aminek köszönhetően  viszonylag hatékonyan meg tudták szorozni a sebességet az idővel. Ahogy az  Ön számára is világos, az akkori repülőgép nem rendelkezett GPS-szel vagy más intelligens technológiával.

A jelen pilóta karórája

Ma a pilóta karóra fontos szerepet játszik sok globális márka számára. Általában főként nagy analóg számlap, könnyen olvasható időadatok, jellegzetes korona és a valódi férfi elegancia elemei jellemzik.

Melyik pilóta karórát választani?

Mint már jeleztük, több neves céget most a repülés, az űrkutatás és az asztronautika inspirál. Ezek üzenetét termékeikbe olvasztják, aminek köszönhetően ilyen népszerű pilóta karórák is  létrejönnek:

Longines pilóta karóra

A Longines-t 1832-ben alapították a svájci Saint-Imier városban. Az egész márka irányát jelentősen befolyásolták a 19. század 80-as évei, amikor képviselői és fejlesztői különféle sporteseményeken az időmérésre összpontosítottak. Ennek kapcsán érthető volt a  speciális Longines pilóta karóra gyártása pilótáknak és navigátoroknak, ill. sportmodellek gyártása különféle kutatók és sportolók számára.

A Longines pilóta karóra egyet jelent a minőségi svájci órával
Forrás: depositphotos.com

Breitling pilóta karóra

1884-ben Léon Breitling elképzelése az volt, hogy úgyszólván újradefiniálja az idő mérését. Így jött létre egy egyedülálló és innovatív óra, amelyet ma Breitling néven ismernek. Azonban csak Willy Breitling „vitte” az égre azáltal, hogy fedélzeti kronográfokat készített nagy légitársaságok számára. De ez korántsem volt minden. Végül is a Breitling pilóta karóra az űrbe is eljutott. A Breitling karóra történetével kapcsolatban azt javasoljuk, hogy keresse fel a cég hivatalos weboldalát, ahol rendkívül érdekes és egyben tanulságos videót talál.

Forrás: depositphotos.com

Zeppelin pilóta karóra

A mi szempontunkból a pilóta karóráról szóló cikknek nincs súlya, ha nem említenénk meg a Zeppelin pilóta karórát, amely 2002-ben került forgalomba. Jellegzetes nevét a legendás német gróf Ferdinand von Zeppelin után viseli. A 20. század elejétől a léghajók úttörője volt. Igen, ezért láthatja a léghajókat nemcsak a cég logójában, de magán a Zeppelin pilóta karórán is.

A Zeppelin pilóta karóra gazdag történelemmel rendelkezik, amely híres léghajókhoz kapcsolódik
Forrás: Saját produkció

Vostok Europe pilóta karóra

És ha már a piac legkeresettebb pilóta karóráit emlegetjük, nem hagyhatjuk ki a Vostok Europe pilóta karórát sem. Noha a litván VE márka nem szakosodott a legmegfigyelhetőbb tervezési jellemzők alapján mintázott pilóta karóra gyártására, portfóliójában számos olyan modell és teljes sorozat található, amely közvetlenül a szovjet technológiákkal kapcsolatos repülési és űrkutatási témákra utal. Ilyen például a Rocket N-1 óra kollekció. Azonban a Vostok Europe más jól ismert kiadásait is mindenképpen érdemes megemlíteni.

Forrás: Saját produkció

LEGÚJABB CIKKEK