Megbízható taktikai karóra, amelyben még a Navy SEAL is megbízik

A taktikai karóra kötelező felszerelés a Navy SEAL egységeknél
Facebook
LinkedIn

„Az egyetlen könnyű nap tegnap volt.” Az amerikai Navy SEAL egységek mottója a nehéz körülmények között végzett napi kemény munkát értelmezi. A Föld legképzettebb haderejének emberei precízek, megbízhatóak és strapabírók. Pontosan ilyennek kell lennie egy taktikai karórának, amelyet a csuklón viselnek a küldetések során. Ismerkedjen meg azzal az óratípussal, amelyben megbízik az amerikai hadsereg legrettegettebb kommandója. Akár a sportban, akár a szakmájában szeretne sikereket elérni, fel kell készülnie arra, hogy minden nap feszegesse  határait, és keményen dolgozni a céljai elérése érdekében. A taktikai karóra megbízható társa lesz.

A cikk tartalma

A Navy SEALs különleges erők karórája

A Navy SEALs az Egyesült Államok haditengerészetének tengeri, légi és szárazföldi haderejét jelenti. A magasan képzett és valószínűleg a világ legrettegettebb kommandóját J. F. Kennedy elnök alapította 1962-ben a Zöldsapkások haditengerészeti másaként. Napjainkban a haditengerészeti SEAL-ek széles körben ismertek elit küldetésükről és a terrorizmus elleni küzdelemről.

A kommandósok taktikai felszereléséhez az éjjellátó szemüveg, a védőruha, a taktikai sisak vagy a speciális hátizsák mellett a taktikai karóra is tartozik. Bár a márka és a modell kiválasztása a katonaság egyes tagjainak kezében van, a kommandós katonai karórák tulajdonságai egyértelműen meghatározottak. Ezeket a legmegbízhatóbban a Casio, a Luminox, a Timex, a Tudor, a Rolex, a Seiko és a Suunto gyártók teljesítik. Ez egyúttal azon márkák listája is, amelyek termékeit leggyakrabban viselik ezen egységek katonái, amikor elit küldetésekre indulnak.

A Timex márka portfóliója taktikai órákat is tartalmaz

Minek kell megfelelnie egy minőségi taktikai karórának

Katonai órának vagy army órának is nevezik. Ahhoz, hogy az óra méltó legyen egy ilyen címkére, meg kell felelnie a minimális előírásoknak. Röviden elmondható, hogy megbízhatónak kell lennie a földön, a levegőben és a víz alatt. A Navy SEALs karórára vonatkozó követelmények listája azonban egy kicsit konkrétabb.

Vízállóság

A taktikai órának vízállónak kell lennied, mert katonai műveletek során nagy a valószínűsége annak, hogy közvetlenül érintkezik vízzel. Ideális esetben meg kell felelnie a búvárórákra vonatkozó ISO-6425 szabványnak. Az is fontos, hogy a mély merülések során is megőrizze abszolút funkcionalitását.

Ütés- és rezgésállóság

Egy speciális kommandónak rendkívül tartós órára van szüksége. Tokja legtöbbször karbonból, titánból vagy acélból készül. A szíj általában műanyagból, bőrből vagy szilikonból. A számlapot általában tükröződésmentes zafír kristály védi.

Jó olvashatóság

A taktikai órának lehetővé kell tennie az idő leolvasását bármilyen környezetben és minden fényviszonyok között, azaz víz alatt vagy teljes sötétségben is. Lumineszcens réteget vagy háttérvilágítást használnak. A jó olvashatósághoz hozzátartozik a nagy kontrasztú és kellően nagy számjegyű számlap is.

Megfizethetőség

A taktikai karóra messze nem a haditengerészet SEAL felszerelésének legfontosabb része. Sokkal többet fektetnek be lőszerbe, fegyverekbe és védőfelszerelésekbe. Ezért az órának megfizethetőnek kell lennie. Állítólag 200 dollár körül kell hogy legyen a taktikai karóra ára. Ez azonban csak hozzávetőleges becslés, de azt jelzi, hogy a nagyközönség számára elérhető.

Dizájn

A katonai órának össze kell olvadnia az egyéb taktikai felszerelésekkel. Ezért sötét színekben, többnyire feketében vagy sötétzöldben készül. Masszívabb felépítés és sportos stílus jellemzi.

Megfelelő az Ön számára a taktikai óra?

A taktikai karórát az aktív életmódot folytató férfiak kedvelik. A szabadtéri sportok szerelmesei, a teljesítmény sportolók és az extrém sportok és a fizikai kihívások kedvelői számítanak rá. Mindazoknak megfelel, akik a lehetőségeik határáig mennek, és nem akarják levenni a csuklójukról az órát. Dizájnja a bátorság, az erő és a megbízhatóság benyomását kelti.

LEGÚJABB CIKKEK