A Luminox karóra számos érdekességet rejt, amelyekről talán nem is tudott

Svájci Luminox karóra, tipikus katonai megjelenéssel
Facebook
LinkedIn

Tudta, hogy a Luminox név a latin „Lumi” és „Nox” kifejezések kombinációjából származik, ami a fordításban „fényt” és „éjszakát” jelent? Valószínűleg már tudja, mit szerettek volna ezzel kifejezni a cég alapítói. Azonban a Luminox karóra jóval több érdekességet rejt magában, amelyekről talán nem is tudot.

A cikk tartalma

Luminox karóra - svájci karóra 1989 óta

Az órák világban nincs kétség afelől, hogy a svájci órák általában a legjobb minőségűek közé tartoznak. Azonban nem mindegy milyen svájci óráról van szó. Szerencsére a Luminox karóra a legszigorúbb kritériumoknak is megfelel. Ezt megerősíti a Luminox márka történetében számos fontos mérföldkő. Mielőtt azonban rátérünk, meg kell jegyeznünk, hogy a Luminox karóra kezdete 1989-re nyúlik vissza.

Csúcsminőségű lumineszcencia és olvashatóság

A márka alapját az az elkötelezettség fektette le, hogy a végfelhasználóknak a nagy teljesítményű sportórák (a fent említett „Lumi” és „Nox”)  kiváló fényerőt és olvashatóságot kínálnak. Azóta a Luminox karóra világítástechnikáját Luminox Light Technology (LLT) néven emlegetik.

A Luminox karóra jelentős mérföldkövei

  • 1992 – Nick North, a vállalat egyik főképviselője és Barry Cohen, a Luminox alapítója kifejlesztenek egy órát a Navy Seals különleges egységeinek. Igen, pontosan ez a kezdete a mai legendás Luminox Navy Seal katonai búvárórák sorozatának.
A Luminox karórát a különleges katonai egységek tagjai is használják
  • 1994 – nem tartott sokáig, és más elit egységek is érdeklődést mutattak a Luminox karóra iránt. A Navy Seals után például az amerikai parti őrség, a New York-i Rendőrkapitányság, a szingapúri légierő és az izraeli különleges katonai egységek jöttek.
  • 2008 – Miután számos érdekes órát dobott piacra, a Luminox 2008-ban a világ több mint 50 országában büszkélkedhetett elérhetőségével.
  • 2020 – A Luminox bejelenti történelmi partnerségét a természeti kalandok  legelismertebb arcával a világon, Bear Grylls-szel, és elindítja a teljes Luminox X Bear Grylls kollekciót.

Tipp: Még jóval több érdekes funkciót rejt a Luminox karóra. Ezért azt javasoljuk, vessen egy pillantást a Luminox márka történetére. Nem fogja győzni követni, mennyi jelentős mérföldkőn van túl a Luminox cég a katonai és búvárórák terén.

Luminox karórák párbaja

Tekintettel arra, hogy a Luminox márka fő domainje a sportóra, úgy döntöttünk, hogy ennek a cikknek a befejezését is sportosan vesszük.  Az ismert óra párbajról van szó,  amelybe 2 konkrét Luminox modellt választottunk ki.

Luminox XS.0321.BO.L katonai karóra

Az első modell, amely felkeltette figyelmünket, az XS.0321.BO.L. Egy katonai karóráról van szó, amely rendkívül tartós karbon tokkal és ugyanolyan jó minőségű gumi szíjjal rendelkezik. Ezen felül csodálatos lumineszcenciával büszkélkedhet. Ez azonban a Luminox karóra esetében elvárható. Egyébként a lumineszcens mutatók és indexek látványa lélegzetelállító. Végül is, győződjön meg róla Ön is.

A Luminox karóra és lumineszcenciája

Luminox XS.3051.F búváróra

Az a tény, hogy az előző modell ellenfele, a Luminox XS.3051.F karórának hasonló paraméterei vannak, arról tanúskodik, hogy ez a párbaj ritka kiegyensúlyozott lesz. A különösen tartós tokokban és szíjakban azonosak. Az XS.3051.F modellt azonban inkább a búvárórák kategóriájába sorolnánk. Vízállósága akár 200 m. És természetesen a lumineszcencia is nagyon magas szinten van.

Melyik Luminox karórát választani?

A fent említett Navy Seal kollekciót, vagy inkább valamelyik órát a rivális párunkból részesíti előnyben? Eltekintve attól, melyik Luminox karórát választja, ez a svájci márka a kiváló minőség garanciája.

LEGÚJABB CIKKEK