Hogyan lett a Heuer órából TAG Heuer karóra?

Bemutatjuk a Tag Heuer luxus karórát
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

A legendás svájci La Chaux-de-Fonds városát, ahol megannyi fontos óramárka született, ma már kevés óra rajongó nem ismeri. Azon cégek egyike, amely ott kezdte írni a történetét, a TAG Heuer márka. Bár kezdetben nem viselte mai nevét, kitörölhetetlen betűkkel vonult be a történelembe. A következő sorokban együtt tekintjük meg a TAG Heuer karórát és annak útját a rivaldafénybe.

A cikk tartalma

A TAG Heuer márka múltja

A ma TAG Heuer néven ismert céget 1860-ban alapították a svájci La Chaux-de-Fonds városában. Létrehozásáról Edouard Heuer gondoskodott. Ekkor azonban még senki sem sejtette, hogy egy napon a “TAG” az akkori “Heuer” név része lesz.

Érdekesség: A TAG Heuer karóra a legendás James Bond csuklóján is megjelent.

Mindenesetre Heuer több fontos mérföldkövet tett meg már a következő években. Érdemes megemlíteni például számos olyan mechanizmus szabadalmaztatását, amelyeket ma is több karórában használnak. A Heuer márka azonban leginkább az autók és repülőgépek műszerfalain használt kronográfok és órák gyártásáról híres.

Tudta, hogy Heuer 1914-ben mutatta be az első kronográfos karórát?

Tag Heuer karóra bolt Londonban

Kapcsolódás a motorsporthoz

Az 1960-as években a TAG Heuer óra elválaszthatatlanul összekapcsolódott a motorsporttal. Elmondható, hogy jelenleg elég nehéz olyan fényképet találni abból az időszakból, amelyben ne lenne látható a Heuer logó. Abban az időben a Heuer Autavia és a Carrera kronográf modellek rendkívül népszerűek voltak a versenyzők körében.

A 70-es évek válsága

Számos más svájci óragyártóhoz hasonlóan a Heuert is sújtotta az 1970-es évek válsága. A helyzet olyan súlyos volt, hogy a márkát árusításba bocsátották. 1985-ben az akkori Heuer márka a Techniques d’Avant Garde holding kezébe került, és a Heuer név elé  odakerült a TAG. Így jött létre az egyik TOP svájci óramárka.

TAG Heuer karóra

A TAG Heuer karóra a vitorlázás, a golf, a tenisz és különösen motosport rendezvények szponzoraként a luxus és az elegancia szimbólumává vált. Státuszát olyan óriásokhoz is hasonlíthatjuk, mint a Rolex karóra.

TAG Heuer karóra

Választottunk: A TAG Heuer Carrera karóra

Bár mindenkinek megvan a saját ízlése, ennek ellenére szeretnénk végezetül kiemeleni a TAG Heuer cég egy olyan modell vonalát, amely a mi szemszögünkből a többi fölé emelkedik. A TAG Heuer Carrera karórára gondolunk.

Ami a történelmét illeti, 1963-ig nyúlik vissza, amikor először mutatták be. Jack Heuer, Edouard Heuer dédunokája gondoskodott a tervezéséről. Egyszerű kialakítás és két kronográfos ébresztőóra jellemezte, ami továbbra is jellemző a Carrera sorozatra. Különböző számlap kialakítással volt elérhető. A TAG Heuer Carrera karóra története kapcsán pedig az is említést érdemel, hogy 1968 körül bemutatták a három kronográfos ébresztőórás változatot is.

Tippünk: Férfi TTAG Heuer Carrera Calibre 16  karóra

Ha a mai TAG Heuer Carrera karóráról van szó, nyilvánvaló, hogy tervezői az általános egyszerűsítésre helyezték a hangsúlyt, nagymértékben támaszkodva az eredeti modell dizájnjára. A klasszikus vonalak mellett azonban megőrzi a modern, olykor agresszív stílust, amely más gyártók férfi karóráiban is kedvelt.

Tetszett a cikk? Ne felejtse el megoszatni.

Megosztás itt: facebook
Facebook

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

LEGÚJABB CIKKEK

A számlap az óra egyik legfontosabb része

Óraszótár: Mi az az számlap?

A számlap az óra védőüveg alatti része. A számlap célja az idő mutatása a mutatók segítségével. A karórák számlapja leggyakrabban kerek kivitelben készül, de más

Melyik kézen viseljük az órát

Melyik kézen viseljük az órát

Míg korábban az órákat a koronával a kilences pozíción készítették, és főleg a jobb kézen viselték, addig ma főleg a hármas pozíción lévő koronákkal készülnek,

Scroll to Top