Barométer a karórában: Mi ez és mit szolgál?

A karórában lévő barométer a modern óra alkotóeleme
Facebook
LinkedIn

Ön tudja, mit szolgál a barométer az órában? Számos modell, különösen az okosórák köréből, ma már el nem engedné, pont úgy mint a tulajdonosai. Igen, pontosan arra az eszközre gondolunk, amelyet sokan a nagyszülőkkel ill. a múlttal társítanak. Az okosórába való használata azonban egy kicsit összetettebb. És ez is az egyik oka annak, hogy ezt választottuk következő cikkünk fő témájául.

A cikk tartalma

Mi az a barométer és mit szolgál?

Ha általánosságban definiáljuk a barométert, akkor azt a magyarázatot használnánk, hogy ez egy légköri nyomás mérésére szolgáló eszköz. Érdekes módon korábban főleg időjárás-előrejelzésre használták. Ez hogyan lehetséges?

  • Ha a nyomás magas, általában derült az ég.
  • A nyomás csökkenésekor feltételezhető, hogy a derült időt eső váltja fel.
  • Ha a nyomás meredeken csökken, akkor valószínűleg vihar közeledik.

Az idősebb generáció ismerte ezt a sok bölcsességet. Éppen ezért a barométer sok háztartás falát díszítette.

Mit szolgál a barométer a karórában?

Az órában, pontosabban az okosórában lévő barométer jelenleg sokkal összetettebb felhasználású, mint az, amely évtizedekkel ezelőtt lógott a régebbi otthonok falán.

Jegyezze meg: A barométerrel rendelkező képes valós időben rögzíteni a magassági métereket.

A barométert elsősorban az okosórák a pontos magasság mérésére használják

Ideális funkció nem csak túrázáshoz

Lehet, hogy az előző szavak elolvasása után azon gondolkodik, mi haszna is lenne egy barométernek a karórában. Ha tudni szeretné, milyen magasságokkal és emelkedésekkel küszködött a sporttevékenysége során, annak befejezése után nézze meg az applikációját. Ilyen lehetőségeket kínáló applikációkból ma nincs hiány.

Figyelem! Bár az alkalmazás a sporttevékenység befejezése után kiértékeli az emelkedésről és süllyedésről szóló információkat, soha nem adja meg valós időben.

És pontosan ez a barométeres okosórák legnagyobb előnye. A sporttevékenység előtt kalibrálja a barométert, és közben mindig pontosan jelzi, hogy milyen magasságban milyen van és milyen a nyomás. Ez azt jelenti, hogy láthatja, milyen emelkedés van reálisan maga mögött. Ebből természetesen az következik, hogy nem csak turizmusra, de futásra vagy egyéb sporttevékenységre is alkalmas funkcióról van szó.

Tippünk: A legjobb olcsó okosóra a piacon (2021)

Hogyan működik a barométer a karórában?

Az óra barométere évek múltán is hű maradt eredeti rendeltetéséhez. Képes rögzíteni a magasságot, hogy valós időben értékelje a légköri nyomást. Ezt a legegyszerűbb úgy magyarázni, hogy minél magasabban van, annál alacsonyabb a rögzített nyomás. Magasabb fekvésekben kevesebb a levegő.

Jegyezze meg: Az aktuális nyomásértékeket a barométer az okosórában képes méterekre konvertálni – akár felfelé, akár lefelé.

Melyik barométerrel rendelkező órát választani?

A barométer a karórában ma már keresett funkció, különösen a sportrajongók körében. Azonban a hétköznapokon is talál érvényesülést, amikor szívesen tájékoztat azokról az emelkedésekről, amelyekkel meg kellett küzdenie. Ezenkívül mindig használhatja a hozzávetőleges időjárás-előrejelzéshez. Ami az egyes barométeres karórákat illeti, figyelemre méltó például a Suunto okosóra. Megemlíthetjük azonban az Apple és számos más márka okosóráit is.

 5 érdekes barométer-rel rendelkező modell válogatása:

LEGÚJABB CIKKEK