James Bond – karóra, amelyet a 007 -es ügynök alakítói viseltek

Bemutatjuk a James Bond filmekben megjelent óra márkákat
Facebook
LinkedIn

Tudja milyen órát viselt a filmbéli James Bond? A 007 -es ikonikus ügynök kötelező felszerelésének elválaszthatatlan része a karóra. És ezért úgy gondoltuk, hogy alaposabban megvizsgáljuk, mely márkákat részesítik előnyben egyes szereplői.

A mozikban világszerte a No Time To Die című film söpör, amelyben a 007 ügynök szerepét ötödik alkalommal is a sármos Daniel Craig alakítja. Míg az Omega karóra elválaszthatatlanul kötődik James Bond szerepéhez, Bond további alakítóinak csuklóján egyéb márkák órái is láthatók.

A cikk tartalma

Karórák, amelyeket James Bond viselt

Tudta, hogy eddig 7 különböző színész játszotta a legendás 007 ügynök szerepét? Kik ők:

 • Sean Connery
 • David Niven
 • George Lazenby
 • Roger Moore
 • Timothy Dalton
 • Pierce Brosnan
 • Daniel Craig

A James Bond 7 különböző képviselőjének csuklóján 7 különböző óra márka váltotta egymást. Konkrétan:

 • Rolex
 • Breitling
 • Gruen
 • Pulsar
 • Seiko
 • TAG Heuer
 • Omega

Míg ezek közül a márkák közül néhány, mint például a Pulsar, a Breitling és a TAG Heuer csak egy „Bond” -ban jelent meg a többi lényegesen több „utazást” tettek meg James Bonddal. Leggyakrabban azonban a  filmbéli James Bond az Omega és a Rolex órához kapcsolódik.

Breitling karóra

A Breitling karóra az egyetlen hírnévre a James Bonddal kapcsolatban a Thunderballban tett szert, amely sorozatban a 4. „Bond” film volt. Ekkor a 007 ügynököt a legendás Sean Connery alakította.

A Breitling karóra a Thunderballban

Pulsar karóra

Roger Moore a Rolex Submariner karórával együtt viselte James Bond szerepében. Egyébként Roger Moore színész később még 6 -szor megismételte a 007 -es ügynök szerepét. 7 alakításával így egyenlő a legrégebbi Bonddal – Sean Connery -vel.

Gruen karóra

A Gruen karóra kizárólag Sean Connery -hez kapcsolódik James Bond kapcsán. Még az első „Bondban” a dr. No-ban jelent meg. Jelentősebb szerepet játszott azonban a You Only Live Twice és a Diamonds Are Forever című filmekben.

TAG Heuer karóra

A TAG Heuer karóra 1987 -ben lépett be James Bond világába az új 007 -es ügynökkel, akit Timothy Dalton játszott először a The Living Daylights -ban. Timothy Dalton színész 2 év után még egyszer megismételte szerepét, konkrétan a License To Kill című filmben, de a TAG Heuer órát a csuklóján egy Rolex modellre cserélték, amely kialakításával hasonlít a jelenlegi férfi Citizen órákra.

Seiko karóra

A Seiko karóra „Bond” premierje A kém, aki szeretett engem filmben volt, Roger Moore csuklóján. A film 1977 -ben debütált. Moore James Bondja pedig még 4 filmben viselt Seiko órát.

Tippünk: Seiko 5 Sport Automatic óra – SRPC57K1 termék megjelöléssel

Rolex karóra

Az ikonikus Rolex karóra 11 filmben jelent meg James Bonddal. Míg először történt az első „Bondban”, a Dr. No-ban (1962) Sean Connery -vel, utoljára a 18. filmben volt James Bond-dal – License To Kill 1989 -ből.

James Bond karóra - Rolex Submariner / Timothy Dalton

Omega karóra

1995 óta, azaz Pierce Brosnan bemutatkozása óta a 007 -es ügynök öltönyében, James Bond csuklóján minden alkalommal kizárólag egyetlen márka órái jelentek meg. Az Omega karóráról van szó. Pierce Brosnan (4 -szer) és Daniel Craig (5 -ször, beleértve a No Time To Die -t is) viselte minden „Bond-ban”. És őszintén, ma már el sem tudjuk képzelni, hogy James Bond más órát viseljen.

James Bond karóra - Omega Seamaster Diver 300M 007 James Bond Watch

LEGÚJABB CIKKEK