Richard Mille karóra

Richard Mille luxus svájci karóra
Facebook
LinkedIn

A kis technológiai csodák nagy precizitással és korlátozott mennyiségben készülnek. A Richard Mille órák csak néhány évtizede vannak a piacon, de szó szerint ostromolják a luxusórák világát. Kidolgozottságának, ötletességének és dizájn eredetiségének köszönhetően a Richard Mille márka az óragyártó elit legtetejére került. És bár órái már ránézésre is hatásosak, gyakran az ár a leglenyűgözőbb. Miben jeleskednek még az RM órák, és miért olyan drágák?

A cikk tartalma

A Richard Mille márka rövid története

A luxus határait óráival átlépő márka története a rövidebbek közé tartozik. Az alapítójáról elnevezett svájci Richard Mille céget 1999-ben alapították Les Breuleux-ban, Jura kantonban. Richard Mille azonban nem volt újonc az órák világában, és saját márka megalapításával csak egy elismert óragyártói karriert folytatott. A Finhor cégnél dolgozott, majd Matre-ban irányította az egész üzemet

Az első Richard Mille karóra

Két évbe telt, mire Richard Mille bemutatta inaugurációs óráját. Ez az RM 001 tourbillon modell volt, amely megbízhatóan megtörte a csúcs órák hagyományos dizájnját. Ez egy versenyóra volt, amely korlátozott számban, 17 darabban jelent meg. Technikai kifinomultsága és egyedi dizájnja mellett hihetetlen 135 000 eurós árral is elállította az órásvilág lélegzetét. Richard Mille hihetetlenül gyorsan csatlakozott a svájci óragyártó elithez, amelyet olyan híres márkák képviselnek, mint a Rolex és a Patek Phillipe.

A Richard Mille órák a világ legfényűzőbbei közé tartoznak
Forrás: https://www.montredo.com/richard-mille-watches/

A Richard Mille márka sikerei

2001 óta Richard Mille több tucat férfióra kollekciót dobott piacra, és nyugodtan kijelenthetjük, hogy minden modell a márka lenyűgöző katalógusának kiegészítéseként készült. Az RM 003 óra kettős időzóna funkciójával ragadta meg a világot, az RM 004 modellek egyedi kétrészes kronográffal leptek meg, az RM 022 kollekció pedig egyenesen a NASA műhelyéből származó titánlappal tűnt ki. Az innovatív technológiák és anyagok mellett Richard Mille óráinak árával is lenyűgözi a világot. A rekorderek között van az RM 52-01 Skull Edition 2020-ból, kiskereskedelmi ára 2,65 millió euró.

A márka egyik sikere, amely kétségtelenül kiemeli órái varázsát, a hírességek magas szintű támogatása. Richard Mille-nek számos híres nagykövete van, mint például Felipe Massa, Fernando Alonso, Pharrell Williams és Roberto Mancini. A márka arról is vált híressé, hogy számos sportolót szponzorál, az F1-es pilótáktól a spanyol teniszezőig, Rafael Nadalig.

Többet a Richard Mille óráról

A Richard Mille jelenleg a világ legdrágább órájával büszkélkedhet. Ha Ön is kíváncsi, miért kérhet hat-hét számjegyű összeget modelljeiért, akkor megvan a válasz.

A Richard Mille óra dizájnja

Ha valaha lesz szerencséje személyesen látni egy Richard Mille karórát, akkor garantáltan felismeri. Egyedi, jellegzetes dizájnnal tűnik ki, egy F1-es együléses monopost és egy futurisztikus időmérő elemeit viselve. Megjelenése jellegzetes és merész.

Ezen kívül minden óra úgy készült, hogy garantálja a maximális viselési kényelmet. Könnyű és ergonomikus kialakítású. Ikonikus szendvicstokkal tűnik ki, amely görbületével a csukló formáját másolja. Három lemezből áll – az első és a hátsó keretből, valamint a középső részből, amelyek mindegyike egyformán lekerekített. Ez rendkívül megnehezíti a gyártást. Minden ívelt felület tökéletesen illeszkedik egymáshoz, hogy teljesen megakadályozza a nedvesség és a por bejutását. A Richard Mille óra számlapja összetett zafírkristály rétegekből és egyéb elemekből áll, ami biztosítja az optimális olvashatóságot.

Modern anyagok

Richard Mille kiváló minőségű anyagokat használ óráihoz, amelyek újdonságnak számítanak az óragyártásban. Ezek igazi hi-tech avantgárd fémek, mint a kerámiával edzett szén nanocsövek, szénnel és kvarccal vagy szilícium-nitriddel olvasztott arany. Ihletet az F1-es autókból, a repülésből és a versenyjachtokból merít. Nekik köszönhetően az RM órák rendkívül könnyűek, átlagosan mindössze 40 g-ot nyomnak. Kivételes tartósság és hosszú élettartam jellemzi őket.

Bonyolult szerkezetek

A Richard Mille óraszerkezetek speciális ötvözetből készülnek, amely 90% titánból, 6% alumíniumból és 4% vandánból áll. Az ilyen anyagok nagyon ritkák és szinte ismeretlenek az óraiparban. Az óra egyes alkatrészeit kézzel csiszolják és szerelik össze. Az eredmény egy technikailag tökéletes mechanikus szerkezet, melynek mozgását öröm nézni. Richard Mille maga is annak a gondolatnak a híve, hogy a modern órások akarják látni a szerkezetet. A legtöbb modellje ezért engedi, hogy a világ bepillantást engedjen abba a műalkotásba, amely nagy megbízhatósággal és pontossággal ketyegteti őket.

A Richard Mille karóra exkluzivitása

A Richard Mille órákat korlátozott mennyiségben adják ki. A márka úgy is megőrzi egyediségét, hogy évente kevesebb mint 5000 órát gyárt. A kereslet így folyamatosan meghaladja a kínálatot, ami fenntartja az eddig gyártott és értékesített modellek magas értékét. A Richard Mille svájci karórák így egyfajta státusz szimbólummá és a gazdagság kifejezőjévé váltak.

LEGÚJABB CIKKEK