A megfizethető női karórák legismertebb márkái

Bemutatjuk a legismertebb női óramárkákat
Facebook
LinkedIn

Az órák világa bonyolult és nehéz eligazodni benne. Ráadásul továbbra is elsősorban az erősebb nemet célozza meg, abból a feltételezésből kiindulva, hogy a nőket kevésbé érdeklik az órák. Ezért nehéz kihívás lehet egy megbízható és minőségi márka megtalálása, amely megfizethető női órákat értékesít. Ezt szem előtt tartva úgy döntöttünk, hogy összefoglalunk egy áttekintést. Ezen márkák órái nem biztos, hogy a luxus bélyegét viselik, de a felhasználóbarát minőség és stílus nem hiányzik belőlük.

A cikk tartalma

Michael Kors női karóra

A Michael Kors egy vezető amerikai divatmárka, amelyet az azonos nevű híres tervező alapított és vezet. Terveit az ízlés és az elegancia szinonimájaként tartják számon. Olyan arcok, mint Jennifer Lopez, Heidi Clum és Michelle Obama tették híressé.

Bár Michael Kors nem hagyományos óragyártó, divatórái rendkívül népszerűek. Gyártásukért a Fossil Group felel, amely többnyire japán Miyota szerkezetekkel szereli fel őket. A kínálat klasszikus analóg és okosórákat egyaránt tartalmaz. Michael Kors különösen a dizájnra támaszkodik, amely az utolsó részletig kifinomult és nagyon elegáns. A műhelyéből származó órák többnyire sebészeti acélból készülnek, és nemesfém színű fém karkötővel vannak felszerelve. A rózsaarany felületkezelés nagyon népszerű, gyakran a számlapot bélelő üvegkristályokkal kombinálva.

Tommy Hilfiger női karóra

 

A Tommy Hilfiger a világ egyik legelismertebb életmódmárkája. 1985 óta hozza piacra termékeit klasszikus amerikai stílusban, modern beütéssel.

A Tommy Hilfiger női karórák rendkívül kifinomultak, és szinte bármilyen outfithez passzolnak. A kínálatban találhatók igen elegáns, nemesfém felületkezelésű modellek, de egyszínű számlappal és bőrszíjjal rendelkező minimalista klasszikusok is. Az összes Tommy Hilfiger órát a svájci Movado cég tervezi és gyártja, amely japán szerkezetekkel látja el őket.

Daniel Wellington női karóra

A Daniel Wellington óramárka svéd gyökerekkel rendelkezik, és csak 2011 óta van jelen a piacon. Az órák világát azonban meghódította, és a kiváló marketingnek köszönhetően 2017-ben Európa leggyorsabban növekvő vállalatává nyilvánították. A vásárlók sokat és szívesen vásárolnak Daniel Wellington órákat.

A Daniel Wellington márka a funkcionális és a dizájn minimalizmusra épül. A DW óra egy egyszerű időjelző, és hiába keresné benne az esetleges bonyodalmakat. A gyártó japán szerkezetekkel látja el. A dizájn ugyanolyan egyszerű és időtálló, mint a funkcionalitás. Az egyszínű számlapokat általában csak a márka logója díszíti. A fém szíjak mellett a Daniel Wellington női karórákat gyakran nejlon vagy textil szíjjal szerelik fel.

Fossil női karóra

Fossil női karóra

Ha a női óramárkákat említjük, nem szabad megfeledkeznünk az 1984 óta piacon lévő Fossil Watch cégről sem, amelyet Tom és Kosta Katsotis testvérek alapították Texasban, az Egyesült Államokban. Bár ma már kézitáskák, ékszerek, szemüvegek és egyéb kiegészítők is megtalálhatók a Fossil portfólióban, a márka éppen az órák gyártásával kezdte meg tevékenységét.

A Fossil órát kiváló minőségűnek és ugyanakkor nagyon megfizethetőnek tartják. A márka tervező stúdiója a svájci Bielben található, és óráit japán szerkezetekkel látja el. Az analóg órákon kívül már sikerült okos modelleket is piacra vinnie. A Fossil női karórák dizájnját tekintve igen változatosak. A gyártó a sokszínűségre épít, amellyel a nők széles közönségét igyekszik megszólítani. A kínálatban elegáns, teljes fém modelleket, egyszerű klasszikusokat, de érdekes alkalmazásokkal felszerelt, dizájnban igényes órákat is talál.

Festina női karóra

A Festina óramárkát 1902-ben alapították Svájcban. Ezt követően a cég székhelye Spanyolországba költözött, de a gyártóközpont az óragyártó nagyhatalomban maradt. A Festina márka termékeivel rendszeresen feltűnik a világ óra rajongói által összeállított legjobb órák listáján.

A Festina márka a kiváló minőség és a megfizethető ár kombinációját kínálja. Óráit Svájcban készíti és japán szerkezetekkel szereli fel. A női karórák szegmenséből a Boyfriend és a Mademoiselle kollekciók a legkeresettebbek a boltok polcain. A Festina női karórák dizájnját tekintve igen változatosak, többnyire teljes fém kivitelben. A minimalista klasszikusoktól a szemet gyönyörködtető színekig, a bonyolult részletekig és a színes számlapokig terjednek. A legtöbb modell tartja magát a klasszikus – elegáns stílushoz.

Citizen női karóra

A Citizen egy japán óragyártó, amely több mint 100 éve van a piacon. A céget 1918-ban alapították, és jelenleg a világ több mint 130 országában értékesíti óráit. A Citizen márka arról ismert, hogy óráit házon belül gyártja az egyes alkatrészektől a végső összeszerelésig. Technológiai szempontból nagy népszerűségnek örvend a  napelemes Eco-Drive innovációja. 

A Citizen női karórák a csúcsminőség, a kifinomult dizájn és az innovatív technológiák kombinációjáról ismertek. Ezeket a gyártó saját műhelyből származó szerkezetekkel látja el, többnyire napelemes meghajtással. A legtöbb modell a klasszikustól az elegánsig terjedő dizájnnal rendelkezik, de vannak hölgyek számára készült sportórák is, nagyon jó funkcionális felszereltséggel.

LEGÚJABB CIKKEK