Karórák más márkákkal együttműködve? Ezek a leghíresebb kollaborációk!

A rádióvezérelt karóra az egyik legpontosabb óra
Facebook
LinkedIn

A jól célzott együttműködés jelenleg nem csak a márka, de a partner számára is erős deviza. Egyszerűen mindkét fél számára előnyös. A limitált darabok között számos karóra található, amely egy világhírű márkával vagy személlyel együttműködésben készült. Ezek az órák leghíresebb kollaborációi  ismert márkákkal. Szeretné ezek közül valamelyiket birtokolni?

A cikk tartalma

Karórák és a leghíresebb kollaborációk

Gyakran találkozunk az együttműködés szóval egy-egy híres személy kapcsán. Egy világhírű óramárka együttműködésének azonban nem kell kizárólag egy személlyel történnie. Különleges karóra készülhet a divat-, szórakoztató- vagy akár autóipari márkával is együttműködve. Hallott például a G-Shock Gorillazz-al, ill. Bvlgarival és Steve Aokival való együttműködéséről?

Casio G-Shock karóra x Gorillaz 

Ki ne ismerné a minőségi Casio G-Shock sportórát? A Gorillaz-zal együttműködve azonban 2018-ban egy különleges karóra született, amely két világszínvonalú, innovatív és elismert entitást köt össze. Ezt az exkluzív órát a Gorillaz albumok borítóinak színei ihlették. A GW-B5600GZ négyzet alakú digitális óra, amely Bluetooth, napelemes rádióvezérléssel, LED-es háttérvilágítással és fekete számlappal rendelkezik. Másrészt az alap GA-2000GZ modell egy digitális-analóg óra, amely új karbon konstrukciót használ, és képes óra sávot váltani.

Érdekesség: Az egész óraszíjat az első Gorillaz album borítója ihlette.

Audemars Piguet karóra x Marvel 

Érdekes és egyben szokatlan együttműködéssel büszkélkedhet a tekintélyes svájci Audemars Piguet márka, amely a Marvel-lel egyesült. Ennek az együttműködésnek az eredménye a dizájnos Audemars Piguet Royal Oak Concept Black Panther Flying Tourbillon óra, amely dizájnjával illeszkedik a Fekete Párduc film figurájának koncepciójába. Sok kritikus azonban nem tartja esztétikusnak  ezt az órát – különösen, ha azt vesszük, hogy egy svájci luxus munkáról van szó.

Bvlgari & Steve Aoki karóra

A zenekedvelők Bvlgari és Steve Aoki , aki a világ egyik leghíresebb DJ-je, együttműködésének fognak örülni. Ez a különleges kiadású Bvlgari karóra ötvözi a frissességet és az éjszakai életet. A Bvlgari Aluminium Steve Aoki Special Edition karóra az élet, az optimizmus és a mozgás szerelmeseinek készült.

A világhírű DJ Steve Aoki és a karóra a Bvlgari márkával való együttműködésből
Forrás: https://www.gq-magazine.co.uk/

Tudta, hogy 2022-ben egy érdekes Bvlgari-Ducati együttműködés született? Ez az együttműködés minden idők egyik legsportosabb és leginkább avantgárd órája, az Aluminium Chronograph formáját ölti.

Limitált Patek Philippe x Virgil Abloh karóra 

Milyen lista lenne ez, ha nem vennénk fel rá egy olyan márkát, amely általában a legdrágább órákat gyártja? Konkrétan Patek Philippe és Virgil Abloh együttműködésére gondolunk. Ebből az együttműködésből mindössze 2 darab karóra született. Míg az egyiket a világhírű tervező, Virgil Abloh hagyta meg magának, a másikat Drake vette meg, aki nagyon csodálja Virgil munkáit.

Órás kollaborációk, amelyeknek van értelme

Sok más esetben elsősorban dizájner órákról beszélhetünk, amelyek egy ismert személlyel, márkával való együttműködésből születtek. Egyes férfi és női karórák azonban világmárkákkal együttműködve készülnek, hogy elősegítsék egyes ideák terjesztését, tisztelegjenek egy fontos személy előtt, vagy lehetőséget adjanak a kreatív alkotóknak, hogy megmutassák, mi rejtőzik bennük.

LEGÚJABB CIKKEK