Kisebb csuklókra: Tippek 40 mm alatti minőségi férfi karórákhoz

Ez egy kisebb csuklóra való karóra
Facebook
LinkedIn

A karcsúbb óratokok szolidabb stílusa a 20. század slágere volt. Az új évezred beköszöntével azonban a túlméretezett órák új irányzata vette át az uralmat. A kisebb csuklójú férfiak számára szinte lehetetlen volt megfelelő méretű és ideális arányú karórát találni. Szerencsére vannak hozzáértő óraszakértők és óratervezők, s azok új generációja, akik a finomabb dizájn-kivitelezéseket részesítik előnyben, és ezzel együtt a finomabb minőségi modellek sorát. Az alábbiakban bemutatunk Önnek néhány kisebb csuklóra való órát – mindegyik 40 mm alatti átmérőjű.

A cikk tartalma

Kisebb a csuklója?

Az Ön alakja nem feltétlenül mérvadó a csuklója kerületének. Több masszív, magas testalkatú férfi csuklója keskenyebb. És ellenkezőleg is érvényes lehet, hogy több alacsonyabb termetű férfi csuklója vastagabb. Ezért szükséges egy mérőszalag után nyúlni és megmérni a csukló kerületét. Férfi karóra viselése esetén a 17 cm-es kerület kisebb csuklónak számít. 

Tippek karórákhoz kisebb csuklójú emberek számára

Az órák jellemzői kisebb csuklókhoz

Ha nagyon vékony a csuklója, akkor a szokásos és jelenleg is divatos túlméretezett férfi karóra aránytalannak és alkalmatlannak tűnik rajta. Ezért az óra kiválasztásakor javasoljuk, hogy a következő paraméterekre összpontosítson: 

  • tok mérete 40 mm-ig,
  • alsó profil = vékonyabb óra,
  • keskenyebb szíj vagy karkötő,
  • kevésbé feltűnő tervezési elemek (számlap-komplikációk, indexek, korona stb.).

Tippjeink minőségi férfi karórákhoz kisebb csuklóra

Miután az óragyártásban végleg megszűnt a „minél nagyobb, annál jobb” íratlan szabály, sok gyártó minőségi órák több méretével jelent meg a piacon. A kisebb csuklóra való karóra keresésének megkönnyítése érdekében bemutatunk öt minőségi, 40 mm alatti tokátmérőjű modellek választékát.

Tissot PRX Powermatic 80 35 mm

Kompaktabb svájci automata óra nagyon jó minőségben kedvező áron. A Tissot PRX Powermatic 80 mostantól 35 mm-es számlappal is elérhető. ETA szerkezettel, acél szerkezettel és zafírkristállyal van felszerelve. S 100 m-es vízállósággal rendelkezik.

Longines Spirit Zulu Time 39 mm

Ez a közepes árfekvésű svájci automata modell egy nagyon népszerű pilótaóra-sorozat része. A stílusos számlapot egy forgatható lünetta szegélyezi, amellyel a különböző időzónákban leolvasható az idő. Az acéltokot acél karkötő és zafírkristály egészíti ki. Az ETA alapú automata szerkezet tisztességes 72 órás teljesítmény-tartalékkal rendelkezik.

Tudor Black Bay 39 mm

Egy másik, jelen esetben COSC minősítéssel rendelkező automata óra 70 órás teljesítmény-tartalékot és 100 m vízállóságot kínál. A kisebb karóra, vagyis a 39 mm-es Tudor Black Bay karóra nem csak kompakt méreteivel, hanem vonzó acél kialakításával is tetszetős, amelyet tartós zafírkristály egészít ki. 

Hamilton Khaki Field Murph 38 mm

A dizájnra tetsző Hamilton Khaki Field automata óra 38 mm-es változatban is elérhető. ETA-ra épített Hamilton H-10 szerkezettel, 80 órás teljesítmény-tartalékkal, acél tokkal, zafírkristály üveggel és bőrszíjjal van felszerelve. A vízállóság 100 m.

Seiko Prospex Solar Chronograph Speedtimer 39 mm

Sportos kivitelű, 39 mm átmérőjű acél tokkal ellátott karóra kisebb csuklókra. A Seiko Prospex Speedtimer in-house Seiko szerkezettel rendelkezik napelemes meghajtással, fordulatszám-mérővel, zafír tükröződésmentes üveggel és 100 m-es vízállósággal.

LEGÚJABB CIKKEK