Nem csak búvároknak: Merüljön el a vízi sportra alkalmas órák világában

Ez egy vízben viselhető óra
Facebook
LinkedIn

Nem kell imádni a mélységeket ahhoz, hogy értékelni tudja őket. A vízálló órákról beszélünk, melyeknek tulajdonságai a vízi sportok minden rajongójának elvárásait teljesítik. Nem számít, hogy a víz alatt vagy a vízfelszín felett utazik – órájának ki kell bírnia a víznyomást, miközben megőrzi a teljes funkcionalitást. Szüksége van egy vízálló órára a búvár órák vagy az úszók számára készült órák kínálatából. A következő sorokban a vízi sportokhoz használható órákat mutatjuk be részletesebben.

A cikk tartalma

Vízállóság: A vízi sporthoz alkalmas karóra legfontosabb jellemzője

Az óra vízállósága jelzi a védelem mértékét a víz és a nedvesség tokba való behatolása ellen. Leggyakrabban atmoszférában vagy méterben fejezik ki.

Figyelem! A vízállósági besorolás nem mondja meg, milyen mélyre lehet merülni az órával. Tehát ha van egy 30 m vízállóságú órája, az nem azt jelenti, hogy 30 méteres merülést is kibír.

Vízállósági szintek kategóriái az óráknál

  • 30 m / 3 ATM vízzáró óra: ellenáll a megnövekedett páratartalomnak és az esőnek.
  • 50 m / 5 ATM vízállóságú óra: kézmosáskor vagy zuhanyzáskor kibírja a vizet.
  • 100 m / 10 ATM vízállóságú óra: normál úszás és búvárfelszerelés nélküli merülés esetén bírja a víz nyomást.
  • 200 m / 20 ATM vízállóságú óra: oxigénes készülékkel történő merülésre is alkalmas.
  • 500 m / 50 ATM vízállóságú óra: kibírja a professzionális mélybúvárkodásnál lévő víz nyomását.

 

Citizen búváróra

Órák úszóknak

Az úszásra alkalmas órától legalább 100 m-es vízállóságot várunk el, aminek egyes funkciókkal feltöltött okosórák nem felelnek meg. A „kötelező” funkcionális felszerelés magában foglalja az úszóedzés alapvető paramétereinek – a táv, idők és köztes idők, valamint az úszott hosszok számának – monitorozásának lehetőségét. Az úszóknak készült órák az alapadatok elemzéséből információkat tudnak adni az úszási tempóról, a hatékonyságról, az úszásmód változásáról és még sok másról. A GPS a nyíltvízi úszás funkcionális felszerelésének fontos része. Kiemelt tulajdonság még az áttekinthető és jól olvasható számlap, ill kijelző a digitális és az okosórákhoz. 

Órák búvároknak

A búváróráknak legalább 200 m vízállóságra van szükségük. Más tömítések is ideálisak, például csavarós korona vagy hélium szelep. A búváróra funkcionális felszerelésében keressen egyirányban forgó lünettás kronográfot, amely segít leolvasni a víz alatt töltött időt, mélységmérőt és jó minőségű háttérvilágítást. Egyes modellek riasztóval is fel vannak szerelve, amely a víz felszíne alatt aktiválható.

Népszerű órák a vízi sportokhoz

Inspirációként a megfelelő vízálló karóra megtalálásához a sporttevékenységekhez, a vízi sportra alkalmas legnépszerűbb órákból kínálunk válogatást. Merüljön el a jelenlegi piac kínálatában.

Tissot Seastar 2 000

A svájci búváróra a 600 m-es vízállóságával, a mindennapi viseletre alkalmas tetszetős kialakításával és az ETA műhelyből származó 80 órás teljesítmény-tartalékkal rendelkező, kiváló minőségű automata szerkezettel vonz. Az acéltok, a tükröződésmentes bevonattal ellátott zafírkristály, az egy irányban forgó lünetta és a SuperLuminova lumineszcenciával ellátott kiváló olvashatóság magától értetődő.

Hamilton Khaki Navy Scuba

Egy másik szép búváróra a tisztességes minőség és a kedvező ár kombinációjával tetszetős. A vízállóság 300 m-es szinten van, az ETA-n alapuló in-house automata szerkezet 80 órás teljesítmény-tartalékkal rendelkezik, a tartósság garanciája pedig a zafírkristályos acélszerkezet. Ez a modell, amely könnyen besorolható a sportórák közé, egyirányú kerámia lünettával és SuperLuminova lumineszcenciával van felszerelve.

Timex Ironman

Klasszikus, egyszerűbb karóra úszóknak kiváló áron, 100 méteres vízállóságot, a részidők és az úszások számának rögzítését, valamint 30 kör memóriáját kínálja. Jó választást jelent azoknak az úszóknak, akik egy klasszikus órát keresnek jó áron, időtálló dizájnnal és alapvető funkcionális felszereltséggel.

Apple Watch Series 8

Manapság az okos órák gazdag funkcionális felszerelést kínálnak a vízi sportokhoz alkalmas órák kategóriájában. Jó példa erre az Apple Watch Series 8 okosóra beépített úszás-alkalmazással, amely minden lényeges információt elment a részidőtől a tempón át a pulzusszám rögzítéséig. Magától értetődő a GPS és az úszás útvonalának térképen való berajzolása. Hátránya az 50 m-es vízállóság.

LEGÚJABB CIKKEK

Az Invicta óra lenyűgöz robusztus megjelenésével

Invicta órák: A legnépszerűbb kiadások

Az eredetileg svájci Invicta óramárka már 1837-ben megjelent a piacon. Az extravagáns dizájn mellett az Invicta órák a minőség és a megfizethetőség kombinációjával tűnnek ki.