Biatec karórák: A svájci minőséggel versenyző szlovák órák

Biatec szlovák órák
Facebook
LinkedIn

A tökéletesség keresése” Ez a mottója e kiváló minőségű mechanikus órákat gyártó szlovák cégnek. Annak ellenére, hogy a cég múltja, története rövid és egy olyan országból származik, ahol gyakorlatilag hiányoznak az óragyártási hagyományok, a Biatec órák ambíciója felvenni a versenyt a Swiss Made szabvánnyal. A cég a kompromisszumok nélküli minőség és a megfizethető ár kombinációjára épít, miközben megőrzi modelljei exkluzivitását. Nézzük meg közelebbről a Biatec órákat.

A cikk tartalma

A Biatec márka történetéből

A Biatec márka 2016-ban alakult Szlovákiában, Petr Kožár vállalkozó szellemű horológia-rajongó és Miloš Jakubec tervező munkája eredményeként. Bár egyikük sem órás, üzleti törekvéseik révén fokozatosan szoros kapcsolatot alakítottak ki a finommechanikával.

Peter Kožár még főiskolás korában olcsó órák online értékesítésével foglalkozott, amelyeket külföldről importált Szlovákiába. Később céget alapított, amely az amerikai óramárkák kizárólagos importőre lett Európa szerte. Amikor, hol máshol, mint egy órai vitafórumon találkozott az ügyes tervezővel, Miloš Jakubeccel, nem habozott saját márkát alapítani. A mechanika iránti szenvedélyét a Biatec órákba alakította, ami sokkal jobban elbűvöli őt, mint a kvarc szerkezet.

Miért épp Biatec?

A Biatec a mai Pozsony területén az időszámításunk előtti I. században vert régi kelta pénzérmék megjelölése. Ugyanakkor valószínűleg annak az uralkodónak a neve is, akit ezeken az érméken ábrázoltak. A Biatec alapítói számára a márkanév utalás nemzeti örökségükre és saját nemzeti büszkeségükre.

Ugyanígy a Biatec márka logója, amely egy kereszt a pajzson, a szlovák nemzeti jelkép, a keresztény üzenet és a kelta kultúra elemeinek ötvözete. A gyártó logója a számlapon 12 óra állásban, a koronán és az óratok hátulján látható.

A Biatec órákról többet

A Biatec órák kiváló minőségű mechanikus kronométerek. Svájci szerkezettel, acél tokkal és kiváló minőségű bőrszíjjal vagy acél karkötővel vannak felszerelve. Bízhat az automatikus meghajtásban, a 100 m megjelölésű vízállóságban és a z ellenálló zafírkristályban. Kivételesek a 300 m megjelölésű vízállóságú búvár modellek.

Dizájn tekintetében a Biatec órák leginkább a klasszikus időtlen modellek közé sorolhatók. Arab számjegyekkel készült egyszerű számlappal és a gyártó logójával készített feltűnő koronával rendelkeznek. A dizájnt ezüst- vagy aranyozott indexek és mutatók tökéletesítik. A tok hátlapja egy átlátszó zafír kristályból áll, mely alá egy mintával ellátott ezüst pénzt helyeztek. A kivételek ismét a robusztusabb, sportosabb kivitelezésű búvárórák. 

A Biatec karórák kollekciója

Az exkluzív limitált szériák kivételével a gyártó négy alapkiadásban kínálja a Biatec órákat.

Biatec Corsair

A legendás F4U Corsair vadászgép ihlette karóra, amelyet minden idők egyik legjobb amerikai vadászgépeként tartanak számon. A Corsair pilótaórák nagyon precíz, kényelmes kronométerek svájci Sellita SW200-1 szerkezettel, 38 órás teljesítmény tartalékkal. A hátlap alatt egy ezüst érme található Corsair vadászgép motívummal.

Biatec Majestic

Elsősorban az eredeti kelta Biatec érmék ihlette karóra. Ezek elegáns kronométerek aligátor mintájú bőrszíjjal. Ebben az esetben is magától értetődő az automata svájci kaliberű Sellita SW200-1 38 órás teljesítmény tartalékkal. Az óra hátlapja alatt egy ezüst aranyozott érme található Biatec motívummal.

Biatec Marine

A Marina vitorlás órákat tengeri kronométerek ihlették, amelyeket egykor a hajó helyzetének meghatározására használtak. A tipikus vitorlás színek, a fehér és a kék zene órák jellegzetes elemei is. Ezek a férfi karórák a svájci Sellita SW200-1 automata szerkezettel készülnek. Az óra hátlapja alá horgony mintával ellátott érme került.

Biatec Leviathan

A Biatec búvárórák nevüket egy hatalmas, ijesztő és veszélyes, a tenger mélyéről származó szörnyről kapták, amely minden tengerész rettegése. A Leviathan kronométereket úgy tervezték, hogy még a legigényesebb víz alatti körülményeket is bírják. Tartósságukat a speciális NanTec technológia garantálja. Jellegzetes sportos elem az egy irányba forgatható lünetta. A 300 m-es vízállóság és az automatikus svájci szerkezet magától értetődő.

LEGÚJABB CIKKEK