Bulova karóra: Nagy múltú, cseh gyökerekkel rendelkező márka

A Bulova karóra kiváló minőségű óramárkák közé tartozik
Facebook
LinkedIn

1926-ban amerikaiak milliói hallották a világ első rádió reklámját: „ Bulova idő szerint reggel 8 óra van.” Ez csak egy volt a sok mérföldkő közül, amelyek a Bulova amerikai és globális óragyártásba való belépését jelezték. Az egyik legrégebben működő márka érdeme egy kronométer, amely egyben a világ első teljesen elektronikus órája is, amely az űrbe utazott. Ma a Bulova karóra a kiváló minőség és a megfizethető ár kombinációjával büszkélkedhet. A következő sorokban  részletesebben is bemutatjuk.

A cikk tartalma

A Bulova márka lenyűgöző története

A cseh emigráns Josef Bulova áll a márka története mögött. Szakképzett ötvösként és órásként 1875-ben nyitotta meg a saját J. Bulova Company-t New Yorkban. Cége néhány év leforgása alatt minőségi amerikai gyártású zsebórákat kínáló céggé nőtte ki magát. Az első világháború idején az óragyártás irányzata a karórák felé tolódott el. Mivel Bulova soha nem félt az innovációtól és a változástól, gyorsan felugrott az új hullámra, és 1919-ben bemutatta első férfi karóráját.

A Bulova márka érdemei és innovációi

  • 1926-ban a Bulova cég készítette az első rádió reklámot.
  • 1941-ben a Bulova cég készítette az első televíziós reklámot. A Brooklyn Dodgers és a Philadelphia Phillies meccsén adták le.
  • 1945-ben az alapító fia megnyitotta a Josef Bulova Órakészítő Iskolát, amely a fogyatékkal élőket támogatta az egész világon.
  • Az 1950-es években a Bulova márka kifejlesztette az Accutron órát. Ez volt az első óra a világon, amely oszcillátor helyett tunert használt, egyben az első teljesen elektronikus órának is számít.
  • 1971-ben, az Apollo 15 küldetés során David Scott parancsnok a saját Bulova Chronograph karóráját vette csuklójára. Ez azután történt, hogy az Omega óráján betört az üveg. A Bulova így lett az első magánóra, amely a Holdra utazott.

 

Érdekesség: David Scott Bulova órája, amellyel a Holdra repült, 1,625 millió dollárért kelt el. A márka reprodukciókat kezdett gyártani a tiszteletére.

A Bulova karóra a Holdat is megnézte

A Bulova márka jelene

2008-ban a Citizen cég megvásárolta a Bulova márkát. A márka központja jelenleg még New Yorkban található, de a gyártási folyamatok Japánban, Kínában és Svájcban zajlanak.

Milyen egy Bulova karóra?

A Bulova karóra kiváló minőségű és megfizethető a jelenlegi óra piacon. A cég kvarc és automata szerkezeteket és kollekciókat kínál különféle kivitelben, azzal a céllal, hogy minden felhasználót kiszolgáljon. A minőség tekintetében az órások a Bulova órákat a Tissot vagy a Fossilhoz hasonló szintre helyezik.

A Bulova karóra szerkezete

A Bulova férfi karórák főként svájci ETA, RONDA és SELLITA vagy japán Miyota szerkezetekkel vannak felszerelve. Sok gyűjtő a márkát elsősorban az innovatív technológiái miatt kedveli. Példaként említhetjük a rendkívül pontos Precisionist kvarc szerkezetet, amely még 2010-ben jelent meg a piacon.

A Bulova karóra dizájnja

A Bulova egy robusztus számlapra épít, amely a legtöbb férfi órában meghaladja a 44 mm-t, általában fém karkötővel vagy bőrszíjjal kiegészítve. A számlap dizájnja jellegzetes, sőt egy kicsit pompézis. Az igazság az, hogy a Bulova karóra dizájn oldalát tekintik enyhe gyengeségének. A márka azonban hallgatja a kritikára, és kollekcióiban számos nagyon vonzó modellt is talál ésszerűbb méretben. Mindenekelőtt említsük meg például a Bulova A-15 Pilot Watch karórát, amely a katonasággal való együttműködésre és a történelmi Bulova A-15 női pilóta modellre utal. Elegánsabb darab a Bulova Fly Me To The Moon óra, amely a Frank Sinatra tiszteletére kiadott kollekcióban jelent meg.

A Bulova karóra ára

A Bulova márka történetét tekintve a katalógusban szereplő árak kellemesen üdítőek. Az igazság az, hogy a gyártó mindig alacsonyan tartotta az árcédulákat. Bár a Bulova kínálatában 400 ezer – 1 millió forintos órák is szerepelnek, az árak átlagosan az 6 számjegyű összegekben mozognak. A Bulova órákat általában 100 és 250 ezer forint közötti áron találhatja meg. Egyes márkák ugyanazt a pontosságot és minőséget kínálják két-háromszoros összegekért.

LEGÚJABB CIKKEK