Iron Annie óra: Német minőségű pilóta karóra

Az Iron Annie a pilóta órák legendái közé tartozik
Facebook
LinkedIn

Vintage stílus, repülési referenciák, magas szintű kivitelezés és tökéletes feldolgozási esztétika. Az Iron Annie karóra olyan tulajdonságok kombinációjával büszkélkedhet, amelyekhez nem csak a repülés és a minőségi óragyártás szerelmesei, de a klasszikusok iránt érdeklődő hétköznapi viselők is kedvet kapnak. A következő cikkben közelebbről is szemügyre vesszük ezt a gazdag történelemmel rendelkező, kiváló minőségű német óra családot.

A cikk tartalma

Az Iron Annie történetéből

Az előkelő Iron Annie márka csak 2017 óta van a piacon. Tervezése és technológiája azonban közvetlenül a Pointtec cég hosszú távú óra gyártási tapasztalatát követi.

A történelemből származó ihlet

Iron Annie történelmi gyökerei elválaszthatatlanul összefüggnek a német légierővel. Maga az „Iron Annie” név a német Junkers Ju 52 repülőgépre utalt. Az 1920-as évek óta Németországban gyártott szállító repülőgép egyet jelentett a feltűnő dizájnnal, robusztussággal, kivételes tartóssággal, minőséggel és megbízhatósággal. Elsősorban polgári hadműveletekben használták a második világháború alatt, és nagy népszerűségre tett szert. Fő jellemzői egyben az Iron Annie óra ihletője is.

A márka történetéből

Magát az Iron Annie órát 2017-ben dobta piacra a Pointtec. Ugyanaz a családi vállalkozás, amely 1996-ban bemutatta a Junkers órát, 6 évvel később a Zeppelin márkát és 2019-ben a Bauhaus órát. Iron Annie lett a Junkers karóra közvetlen utódja, amely eredetileg az azonos nevű német vadászgépekből merített ihletet.

Az Iron Annie óra jellemzői

Általánosságban elmondható, hogy az Iron Annie pilóta órákat elsősorban a robusztus kialakítás, a nagy ellenállás, a megbízhatóságot garantáló minőség és a műszaki újítások jellemzik. Ez a paraméter kombináció megismétli elődjük, a JU52 repüléstechnikai örökségét. Az összes férfi Iron Annie karórát egy német gyártó gyártja, amely az ár és a magas minőség jó arányát hangsúlyozza.

Az Iron Annie óra dizájnja

A dizájn tekintetében az Iron Annie márka esetében vintage elemekkel ellátott klasszikus órákról beszélhetünk. A vintage időmérőket a számlap jellegzetes színei és kialakítása, valamint a texturált barna és fekete bőrszíjak idézik.

Az Iron Annie óra műszaki adatai

A gyártó minőségi kvarc és automata órákat kínál e márka alatt. Míg az akkumulátorral hajtott szerkezet a kézenfekvő választás a nagyobb tartósság és stabilitás érdekében, a mechanikus órákat olyan felhasználók választják, akik szeretik a finom kivitelezést és tekintélyes óra gyártási hagyományokat. Ahogy egy pilóta órához illik, az edzett ásványi üveg magától értetődő és garantálja a sérülésekkel szembeni ellenállást. A vízállóság általában 50 m. Az Iron Annie óra funkcionális felszereltsége inkább kevésbé igényes. A klasszikus dátumablak mellett egyes modellek kettős idő kijelző funkcióval, kronográftal és a hét napját vagy a hónapot jelző segéd számlapokkal is rendelkeznek.

Népszerű Iron Annie kollekciók

A márka több kollekcióban kínálja pilóta óráit, amelyek a katonai repülés történetének különböző attribútumait tükrözik. Ezek közül legalább néhányat röviden bemutatunk.

Iron Annie D-AQUI

A D-AQUI jelölés a világ legrégebbi epülésre alkalmas JU52 regisztrációja. 1936-ban készült, és ennek ünnepe az Iron Annie D-AQUI óra. Klasszikus dizájn jellemzi, számlappal, a legendás gép jellegzetes hullámos szerkezetének elemeivel. A gyártó márkája központi elemének és ékszerének tartja a pilóta órák között.

Iron Annie Flight Control

Az Iron Annie karóra a JU52-es repülőgép pilótafülkéje által ihletett. Ahogy a pilótafülkében található számlap készlet lenyűgöző kilátást nyújt a funkcionális összjátékra, a sorozat óráiban is megvan az a törekvés, hogy lenyűgözzenek a számlap és a sportos tok összjátékával. A legtöbb modell gazdagabb funkcionális felszereltséget kínál, így kiváló választás azoknak, akik nem csupán egy egyszerű órát keresnek.

Iron Annie Amazonas Impression

A JU52-es repülőgép 1957 és 1963 között repült Ecuadorban Amazonas néven. Rakományt és utasokat szállított az Amazonas trópusi esőerdői felett. A kollekcióhoz tartozó Iron Annie karóra dizájnja a gyönyörű táj, a sötétkék vízben és a finom arany homokszemcsékben tükröződő napsugarak varázsát tükrözi. A megformázás  egy dizájnban gyönyörű óra meleg színekben, finom számlappal. Kiváló választás a nem hagyományos óradarabok szerelmeseinek.

LEGÚJABB CIKKEK