A legjobb európai óramárkák – 1. rész

A Vostok Europe határozottan az egyik legjobb európai óramárka
Facebook
LinkedIn

Az európai óramárkák kiváló minőségű és hagyományos kivitelezésű modellekkel tűnnek ki. Bár az óragyártás Mekkája státuszát az öreg kontinensen verseny nélkül Svájc birtokolja, az óragyártásnak Európa számos országában is megvannak a maga ikonjai. Németország például a finom óragyártásról vált híressé. És érdekes, hogy egy neves európai cég Oroszországból származik. A legjobb európai óramárkákról szóló sorozatunk első részében tehát nem csak Svájcba és Németországba tekintünk át.

A cikk tartalma

Európai óramárkák: Svájc

A Svájc és a jó minőségű órák közötti asszociációja már a laikusoknak is megvan. A svájci óragyártás központja Genf, tágabb értelemben a Genf és Basel közötti rész. Ezek a városok a legfontosabb órakiállítások színhelyei is.

Zenith

Kezdjük a svájci fényűzéssel. Az 1865-ben Le Locle-ban alapított Zenith ma a világ egyik legrégebbi, folyamatosan működő óragyártója státuszával büszkélkedhet. 1999-ben az LVMH konszern vette szárnyai alá. A Zenith órák a mennyiség helyett a minőségről és a nagy pontosságról ismertek. Ideális választás az igényes viselőknek, akik szeretnének kitűnni a tömegből. A svájci minőség ára ebben az esetben több ezer eurós nagyságrendű.

Omega

Egy darabig a svájci piacon maradunk. Az Omega márka 1848-ban kezdte el árulni kronométereit egy kis óraműhelyként Le Chaux de Fondsban. Az Omega karórák minőségét az is bizonyítja, hogy a márka különböző sportesemények, köztük az olimpiai játékok hivatalos időmérője, és együttműködik a NASA-val. Az Omega dizájner műhelyében elsősorban csúcstechnológiával felszerelt luxus- és sportos modelleket gyártanak. Az árak több ezer euróban mozognak.

Az Omega órák a legjobb európai óramárkák közé tartoznak

Mido

Fényűző, mégis megfizethető svájci márka. A Mido órák közvetlenül a háborús évek vége után jelentek meg a piacon. A márkát 1918-ban Georges G. Schaeren alapította a híres Le Locle-ban. A gyártó megőrzi a jellegzetes svájci minőséget, amit ügyesen ötvöz az innovációkkal és az ízléses dizájnnal. A gyűjtemények ihletője gyakran olyan fontos építészeti alkotások, mint a római Colosseum, a Royal Albert Hall vagy a szingapúri Tudományos és Művészeti Múzeum épülete. A kínálatban elsősorban mechanikus, kézi vagy automata hajtással rendelkező órákat talál. Az árak száztól ezer euróig terjednek.

Európai óramárkák: Németország és Litvánia

Az óragyártás művészetében Németország Svájc mögött áll. Elmondható, hogy ami a svájciaknak Genf, az a németeknek Glashütte. Ebben a városban született meg a hagyományos német óragyártás, és ma itt székelnek a legnagyobb szász márkák.

NOMOS Glashütte

A NOMOS Glashütte a német órapiac ékköve. A márkát 1990-ben alapították, és rövid története során több tucat díjat nyert el az órák tervezéséért és minőségéért. A Bauhaus iskola által ihletett dizájn az, ami kiemeli a NOMOS órákat. A márka 2014 óta műhelyeiben gyártja a szerkezetek összes alkatrészét, és ezekkel szereli fel a legtöbb modellsort. Az elegáns darabok mellett minőségi sportórákat is talál a portfólióban. Az árak több ezer euró szintjén terjednek.

Vostok Europe

A népszerű Vostok Europe órák a litván Vilniusban készülnek, de erős orosz gyökerek jellemzik őket. Az eredeti Vostok céget 1942-ben alapították Csistopolban. Az egykori Szovjetunió összeomlása után olyan kezdeményezés ébredt, hogy rendkívül népszerű kronométereket kínáljanak a nyugati világnak. Ez a Vostok és a Koliz gyár 2003-as összekapcsolásának köszönhető. Megszülettek a Vostok Europe órák, amelyek a neves európai óramárkák erős versenytársává váltak. A jó megfizethetőség a Vostok javára vált, ráadásul ezek a kronométerek a kiváló minőséget is meg tudták őrizni. Igényesebb viselőket céloznak meg, nem félnek a merészebb színektől vagy dizájnoktól, és a tartósságra és a pontosságra építenek. Alig néhány száz euróért vásárolhat egy Vostok Europe órát.

Vostok Europe karóra fekete kivitelezésben

LEGÚJABB CIKKEK