Karórák, amelyek világrekordokat döntöttek

A világ legvékonyabb órája – Bvlgari Octo Finissimo Ultra
Facebook
LinkedIn

Miért kellene porosodniuk, amikor kiválóságra készültek? Egyes karórák igazi műalkotások, mások műszaki vagy funkcionális szempontból kivételesek. Egyesek.  pedig az árral vagy a helyekkel, ahová elkísérték viselőjüket, emelkednek ki.

A cikk tartalma

Az óragyártás világának hét csodája

Fedezze fel velünk az óragyártás világának hét csodáját. Ismerje meg az órákat, amelyek rekordokat döntöttek.

Bvlgari Octo Finissimo Ultra: A világ legvékonyabb mechanikus órája

A Bvlgari Octo Finissimo sorozata dizájnban az elmúlt évtized  legérdekesebb karóráit mutatta be a világnak. A világ legvékonyabb mechanikus órájaként elismert, 1,8 mm-es profilú Ultra modell kiemelkedik. 40 mm-es tokkal és egy „láthatatlan” összecsukható csattal ellátott beépített karkötővel rendelkezik, amely tökéletesen kiegészíti az általános ultravékony kialakítást. Az órát metálszürke színben árulják, így tökéletesen illeszkedik a teljes kollekcióba.

Citizen Caliber 0100: A világ legpontosabb napelemes órája

A Citizen’s Caliber 0100 a világ legpontosabb fényvezérelt szerkezetével van felszerelve. Ennek az órás rekordtartónak a maximális éves eltérése 1 másodperc. Az első pillantásra feltűnő, klasszikus kialakítású óra a japán óragyártás bravúrjának és szerénységének ékes példája.

Citizen Caliber 0100

Patek Philippe Grandmaster: A világ legdrágább órája

A Patek Philippe márka minden rekordot megdöntött, amikor eladta Patek Philippe Grandmaster Chime Ref modelljét egy jótékonysági aukción Genfben. 6300A hihetetlen 31 millió frankért. Ügyesen legyőzte a jelenlegi rekorder, a Rolex Daytona karórát, amelyet 2017-ben 17,7 millió dollárért adtak el.

Vacheron Constantin: A világ legbonyolultabb órája

A Vacheron Constantin márka a 18. század óta a svájci óragyártás része. És éppen az ő manufaktúrája állította el a világ lélegzetét a 18 karátos fehéraranyból készült zsebórájával, amely hihetetlen 57 funkcióval rendelkezett. Ez az egyedülálló gyűjteményi tárgy többek között szökőév-kijelzővel, napkeltével és napnyugtával, ill. örök Gergely- és héber naptárral rendelkezik. A szerencsés tulajdonos több mint 10 millió dollárt fizetett ezért a példányért.

Casio G-Shock DW-5600: A világ legstrapabíróbb órája

Még 40 ezerbe sem kerül, és szerepel a Guinness Rekordok Könyvében. A Casio G-Shock órák rendkívül nagy strapabíróságukról ismertek. A DW-5600-as modell azután került be a rekorderek közé, hogy egy 25 tonnás teherautó átment rajta, és az óra sértetlenül megúszta. Ez a látszólag egyszerű kronométer jelenleg a Casio márka ikonja, amelyet többféle színváltozatban kínál.

A világ legstrapabíróbb órája - Casio G-Shock DW-5600

Omega Seamaster: Legmélyebben az óceánban

Victor Vescovo amerikai kalandor a legmodernebb technológiát alkalmazva indult csapatával a Mariana-árok aljára. 10 928 m mélyre merült, egy mélymerülésre tervezett Omega Seamaster óra kíséretében. Az óra sértetlenül megúszta a merülést, így az Omega márka lett a hivatalos rekorder a Föld legnagyobb mélységei felfedezésében.

Omega Speedmaster: Az első óra a Holdon

Az Omega óragyártási küldetései során még messzebbre megy, mint csak a Föld óceánjainak fenekére. Speedmaster modelljét Neil Armstrong viselte, amikor 1969-ben ő volt az első ember, aki leszállt a Holdon. A mechanikus kaliberű Omega óra az egyetlen, amely átment a NASA mérnökeinek tesztjein. Azonban, Armstrong a megbízható eszközt, amely képes ellenállni az extrém körülményeknek a Hold felszínére való kiszállása során a leszállómodulban hagyta. De ez nem von le abból a  tényből, hogy az Omega márka olyan órákkal büszkélkedhet, amelyeket a NASA választott emberi személyzettel való űrküldetéseihez.

LEGÚJABB CIKKEK