Citizen Promaster karóra: Sportóra profik számára

A Citizen Promaster órák a legjobb közé tartoznak, amit a márka kínál
Facebook
LinkedIn

Órák a vér profiknak. Megtestesítik a kaland szellemét a levegőben, a szárazföldön és a tengeren. Megfelelnek az innovatív funkcionalitás, az extrém tartósság paramétereinek, és egyben tiszteletben tartják a bolygót. A Citizen Promaster karórák több mint 30 éve vannak a piacon, népszerűségük a vásárlók körében nem csökken. Mi a titka e profi sportkronométerek sikerének? A világhírű Citizen márka történetének egyik legérdekesebb fejezetét mutatjuk be.

A cikk tartalma

A Citizen Promaster történetéből

A Promaster kiadás 2019-ben fújta el 30 születésnapi gyertyáját. A népszerű óra születését azonban sokéves fejlesztés előzte meg.

A modern Promaster kollekció elődjei

A Citizen márka útja a forradalmi sikerhez az első tartós Citizen Parashock karórán keresztül vezetett, amelyet a gyártó még 1956-ban mutatott be. Három évvel később a Citizen műhely első búvárórája is meglátta a napvilágot Parawater néven. 

A gyártó számos nyilvános kísérlettel bizonyította ezeknek a modelleknek a minőségét. A Citizen Japán különböző pontjain leejtette a Parashockot egy helikopterről. Az óra minden bemutatón ellenállt, és az ütközés után is megőrizte megfelelő működését. A Parawater modelleket bójákhoz rögzítették, és a hajó fedélzetéről leeresztették a Csendes-óceánba. Útjuk körülbelül egy évig tartott, és az összes óra működött, amikor megtalálták.

A Citizen Promaster kollekció születése

A Citizen Promaster kollekció 1989-ben indult három modellel: Citizen Aqualand, Citizen Altichron és Citizen cal. C080. Érdekesség, hogy az egyik – az Aqualand modell – már a kollekció létrehozása előtt, 1985-ben debütált. Ez volt az első digitális mélység jelzővel ellátott búváróra. A Promaster másik zászlóshajója magasságmérővel és világidő funkcióval volt felszerelve. A gyűjtemény továbbra is három kategóriába sorolható:

  • Promaster Sky,
  • Promaster Marine,
  • Promaster Land.
Citizen Promaster Marine – elsősorban búvároknak készült óra

A Citizen Promaster karóra és a jelen

Ma a Citizen Promaster órákat a gyártó a műhelyéből származó modern Eco-Drive napelemes meghajtóval szerelte fel. Folyamatosan töltődnek bármilyen fénytől – természetes vagy mesterséges. Normál viselés közben gyakorlatilag folyamatosan működnek, akkumulátorcsere nélkül. Modelltől függően az energiatartalék akár 500 nap is lehet. A tartósságról titán és rozsdamentes acél tokok és karkötők, vagy kaucsuk szíjak gondoskodnak. Minden modell modern, sportos kialakítású. Az alapvető funkciók kategóriánként eltérőek.

Promaster Marine

Kifejezetten a vízi sportok szerelmeseinek készült kiadás. A Promaster búvárórák 200 méterig vízállóak, és gyakran vannak felszerelve dekompressziós riasztóval, mélységmérővel vagy hosszabbító szíjjal, hogy beleférjenek a búvárruhába.

Promaster Land

A Promaster órák következő kategóriája a szárazföldi kalandorok számára készült. Az egyes modellek számos praktikus funkcióval rendelkeznek, mint például magasságmérő, kronográf vagy öröknaptár. Legtöbbjüket legalább 100 m-es vízállóság jellemzi.

Promaster Sky

A Citizen Promaster pilóta óra különösen kiváló pontosságával tűnik ki. Sok modellt rádió vagy GPS műholdas jel vezérel. Némelyikre 1 millió év alatt 1 másodperces maximális eltérés jellemző. Kronográffal vagy Különböző időzónákban való időjelzővel is fel vannak szerelve.

LEGÚJABB CIKKEK