Napelemes óra: Minden, amit tudni kell róla

Ismerje meg az összes fontos tényt a napelemes óráról
Facebook
LinkedIn

Egyik előnye, hogy akkumulátora soha nem tud lemerülni vagy elromlani. Milyen jellemzőkkel és tulajdonságokkal rendelkezik a napelemes óra, és miért érdemes megvásárolni?

A cikk tartalma

Napelemes óra

Ahogy a neve is sugallja, a napelemes óra a napfényből nyeri az energiát. Azonban mesterséges fénnyel is működik, így az órája egy sötét szobában is működni fog.

A napelemes óra története

Ha betekint a napelemes óra történetébe, megtudja, hogy az első napelemes óráról már 1976-ban kezdtek beszélni. Ekkor készítette el a Citizen az első Citizen Eco-Drive napelemes meghajtást, amely a mai napig hajtja a napelemes óráit. Az elnevezés az Ecology Drive szavakból származik, amelyek a napelemes óra egyedülálló előnyeit jellemzik – nevezetesen:

  • alacsonyabb az energiafogyasztása
  • hosszú élettartam jellemzi 
  • barátságos az emberekkel, a társadalommal és különösen a környezettel.

A Citizen márka mellett azonban a témával kapcsolatban meg kell említenünk a Seiko céget is, amely 1978 óta gyárt gyönyörű napelemes órát. És a népszerű Casio napelemes óra is megérdemli a figyelmet.

Casio GX-56BB-1ER napelemes óra

Minden, amit a napelemes óráról tudni kell

A következő sorokban végigvezetjük Önt a legfontosabb tényeken, amelyeket érdemes tudni napelemes óra vásárlása előtt.

Hogyan működik a napelemes óra?

A szolárisan töltött óra napenergiával működik, amely a szoláris panelre hat – leggyakrabban az óra elején található. Ez a panel elnyeli a napfényt és a mesterséges fényt is, amit aztán energiává alakít át. Az energiát egy újratölthető cellában tárolva az óra sötétben is működik.

Mennyi ideig tart egy napelemes óra feltöltése?

A napelemes óra töltését elsősorban három tényező befolyásolja, nevezetesen:

  • a fény típusa – a napfény gyorsabban tölti az órát, mint a mesterséges fény,
  • fényintenzitás – az teljes napfény hamarabb tölti fel az órát, mint a felhő alól terjedő fény,
  • az óra napenergia-elnyelése – mivel a jobb minőségű napelemes órák jobb technológiát és szoláris üveget használnak, tovább maradnak feltöltve.

Milyen tulajdonságai és előnyei vannak a napelemes órának?

A napelemes óra ökológiai és környezetbarát. Gyakran nagyon szép modern dizájnnal rendelkezik, könnyen használható és könnyen tölthető. Más órákkal versenyben megbízhatóság és pontosság jellemzi.

Milyen funkciói vannak a napelemes óráknak?

A napelemes óra egyedisége a funkcionalitásában is rejlik. A piacon különféle napelemes órákat talál, amelyek stopperrel, több időzóna kijelzési funkcióval rendelkeznek, vagy 200 méterig vízállóak. Találhatunk olyan napelemes órákat is, amelyek iránytűvel, GPS-szel, hőmérővel, barométerrel, magasságmérővel vagy akár LCD kijelzővel is fel vannak szerelve. Természetesen a funkciók száma az óra árában is megmutatkozik.

Melyek a legjobb napelemes órák?

Ha valóban szép dizájnnal rendelkező, környezetbarát, minőségi napelemes órát keres, ne hagyja ki a női és férfi Seiko napelemes órákat, a Citizen Eco-Drive modelleket, a Casio napelemes darabokat, vagy a Pulsar ill. a Tissot válogatott modelljeit.

Tippünk: Napelemes rádióvezérelt  Citizen Radio Controlled óra CA0690-88L termék jelzéssel.

Citizen CA0690-88L napelemes óra

A napelemes órával nem nyúlhat mellé

A napelemes órák technológiája és kialakítása folyamatosan fejlődik. Akár férfi, akár női napelemes órát választ, biztosan nem nyúl mellé!

LEGÚJABB CIKKEK