A leghíresebb amerikai karórák, amelyeket ismernie kell

Az amerikai órák leghíresebb képviselői - Timex, Hamilton, Bulova.
Facebook
LinkedIn

Az amerikai órákról nem esik annyi szó, mint például a svájci órákról. És ez annak ellenére, hogy a gyártásuk kezdete óta annyira fejlett volt. Ezek a legrangosabb amerikai karórák, amelyeket érdemes ismerni.

A cikk tartalma

Az amerikai és a svájci órák közötti különbség a történelembe nyúlik vissza

A 19. század végén az amerikaiak a globális óragyártás élvonalába tartoztak. Olyan forradalmi órákat gyártottak, hogy 1870-ben Jacques David svájci mérnököt Amerikába küldték, hogy kémkedjen az óraipar után. Úgy találta, hogy ami a tömeggyártást illeti, az amerikai karórák jóval megelőzték őket. A második világháború alatt azonban az amerikai óragyártás erős hanyatlást és pusztulást szenvedett el. Míg Svájc semleges volt, és továbbra is svájci órákat gyártott.

Amerika legjobb karórái

Az amerikai karórák nagyszerű funkciókkal ill. trendi modern dizájnnal büszkélkedhetnek. Sok amerikai óramárka klasszikus órák helyett már inkább dizájner divatos kiegészítőket gyárt. Ez a leghíresebb amerikai órák listája.

1. Weiss Watch Company

A történelem és a hagyomány még mindig él a Weiss Watch Company kézzel készített óráiban. Ezeknek az óráknak a gyártásához régi ipari módszereket és prémium anyagokat használnak – 316L acél (tokok), sárgaréz számlapok és zafírüvegek. A Weiss Watch Company amerikai karórája tiszta mesterségbeli tudást áraszt.

A Hamilton Ventura amerikai karóra a Men in Black című híres filmben is feltűnt

2. Hamilton

Bár a Hamilton karóra Amerikából származik, jelenleg a svájci Swatch cég tulajdonában van. A Hamilton céget 1892-ben alapították Pennsylvaniában. A gyártás kezdete óta a zsebórákban használt mechanizmusok pontosságának és kiváló minőségének köszönhetően nyert vásárlókat.

3. Bulova

A Bulova céget 1875-ben alapította Joseph Bulova, aki Csehországból emigrált. Azonban nem egy klasszikus óráról van szó. Főleg technológiájáról ismert, amelyet Max Hetzel tervezett. Ez egy olyan technológia volt, ahol az óra pontosabban mérte az időt, mint bármely más akkoriban. Jelenleg azonban a Bulova órákban svájci vagy japán szerkezeteket használnak. Ma a Bulova órákat Svájcban vagy Ázsiában szerelik össze. 2008 óta a Citizen márka tulajdona, de a Bulova cég székhelye továbbra is New Yorkban van.

4. RGM

Az RGM cég  Amerika egyik legjobb automata óráját gyártja. Az RGM karórát először 1992-ben dobták piacra. A cég alapítója Roland G. Murphy, aki minden modellbe belehelyezi szenvedélyét. Ez egy merész dizájnnal rendelkező amerikai karóra.

A Timex a leghíresebb amerikai óramárka

5. Timex

A leghíresebb amerikai óramárka a Timex órákat gyártja. Érdekes módon ezek a The Waterbury Clock Company-tól származnak. Ezt a céget 1857-ben alapították Connecticutban. A 2. világháború után Thomas Olsen azonban úgy döntött, hogy kifejleszt egy olcsó és egyszerű óraszerkezetet – a Model 21-et –, amelynek nem volt felületkezelése. Még csak nem is volt pontos. Mivel azonban olcsó boltokban vagy újságárusoknál árulták, nagyon sikeres volt. És így kerültek a Timex órák különböző amerikai, európai és ázsiai létesítményekbe. Jelenleg az amerikai Timex karóra a divatos karóra hírében áll, amelyet pontosság és megfizethető ár jellemez.

LEGÚJABB CIKKEK