Timex karóra: Az európai órásmesterség és az amerikai találékonyság kombinációja

A Timex karóra elsősorban megfizethető árának és időtlen dizájnjának köszönhetően népszerű
Facebook
LinkedIn

A Timex egy amerikai cég, amely 1854 óta gyárt gyönyörű, dizájnos és tartós órákat. A Timex kínálatában különféle időtálló, praktikus és megfizethető órát talál, amelyek különböző érdekes kiadásokban és együttműködésben készülnek. Ismerje meg jobban a digitális és mutatós Timex karórát cikkünknek köszönhetően.

A cikk tartalma

Retro digitális Timex Pacman karóra

Timex karóra – történelem

A Timex hosszú múltra tekint vissza. A cég eredeti neve Waterbury Clock Company volt, és 1854-ben alapították Connecticutban.  1941-ben Thomas Olsen vásárolta meg , és átkeresztelte Timex-re. A cég később a Timex Corporation, a Timex Group BV és a Timex Group US nevet kapta. Az első órát a Timex márkanév alatt 1950-ben hozták létre. Ez az európai órásmesterség és az amerikai találékonyság kombinációját képviselte.

Eleinte azonban nagyon olcsó óráról volt szó. 1896-ban még egy egydolláros Ingersoll Yankee zsebórát is készítettek. A cég az első világháború idején is sikeres volt, amikor megalkotta az első karórát, amely vászon szíjjal, lumineszcens mutatókkal és éjszaka is leolvasható számokkal rendelkezett. A Timex cégnek sikerült megegyeznie a Walt Disney-vel is, aminek eredményeként az első  Miki egeres karóra is elkészült.

A Timex órák érdekes kiadásai

Nem csak közönséges mutatós vagy digitális órákról van szó. A Timex karóra számos érdekes kiadásban kapható – például a Timex Customize, Timex Expedition, Timex Waterbury, Timex Ironman,  Q Timex Reissue, Timex X Peanuts, Timex Marlin, Timex American Documents, Timex Easy Reader, Timex Navi, Timex T8 vagy az M79. Néhányat részletesebben is bemutatunk.

Timex Ironman karóra

A Timex Ironman karóra a sport és fitnesz modellek kategóriájába tartozik. Úgy tervezték, hogy lépést tartson Önnel. Számos nagyszerű funkciót kínál, mint például a riasztási beállítások, GPS-navigáció, idő visszaszámlálás, pulzusfigyelés, időzóna meghatározása és érintés nélküli fizetés a Timex Pay rendszeren keresztül. Ez az óra az INDIGLO-t is kínálja, amely egy elektrolumineszcens technológiát használó éjszakai világítási rendszer.  A sportolás kényelmét szolgálja a Timex Ironman karóra gyanta vagy szilikon szíja is.

Timex óra az Expedition kiadásból

Timex Expedition karóra

Vágjon bele egy kalandba egy Timex Expedition órával. Ez egy kültéri óra, amelyet például túrázáshoz használhat. Érdekes, hogy gyártásához környezetbarát anyagokat használnak – például ECO bőrt vagy újrahasznosított textíliát.

Timex Waterbury karóra

Ez az óra a stílusos és funkcionális kronográfok egyike, amelyek letisztult és világos dizájnnal rendelkeznek. Beépített praktikus stopperórákkal is rendelkezikk. A Timex Waterbury karóra:

  • megfizethető,
  • könnyen olvasható,
  • időtlen,
  • praktikus,
  • megbízható.

Timex Weekender karóra

A listán szerepelnie kell az ikonikus Timex Weekender karórának is, amely jól olvasható, átlátható, tartós és háttérvilágítású számlappal rendelkezik. Az ebbe a kiadásba tartozó óra ideális méretű, többféle színkombinációban kapható és bármilyen alkalomra alkalmas.

Timex – egy óra mindenkinek

A Timex cég kínálatában nemcsak változatos dizájnos darabokat, de strapabíró sportmodelleket, okosórákat és retró dizájnú karórákat is talál. Mivel a márka mindkét nemet megcélozza, a női és a férfi Timex karóra is magától értetődő. És érdemes megjegyezni, hogy nem a Walt Disney-vel való együttműködés volt az egyetlen. A márka portfólióját a Stranger Things, a Space Invaders, a Snoopy és a Pac-Man együttműködésével létrejött Timex órák is díszítik. A kínálat nagyon széles, így mindenki talál magának valót.

LEGÚJABB CIKKEK