Ezek a szokatlan órák funkcióikkal és dizájnjukkal keltik fel az érdeklődést

Milyen szokatlan órákat találhatunk jelenleg a piacon?
Facebook
LinkedIn

Felkelteni az érdeklődést az óraiparban, ahol szinte  már mindent feltaláltak, kétségtelenül nehéz feladat. Ezenkívül az óragyártók erőfeszítéseik nagy részét a praktikus kialakításra összpontosítják, amelyek célja a felhasználók nagy százalékának tetszése, és végső soron az eladások maximalizálása. Azonban még ebben az iparágban is van néhány vas a tűzben, amelyeknek az a rendeltetése, hogy kitűnjenek a tömegből. Ha szeret letérni a kitaposott ösvényről, minden bizonnyal érdekelni fogják a cikkünkben szereplő szokatlan órák. Tippeket adunk azokhoz a modellekhez, amelyek az elmúlt évtizedekben felkeltették az órapiac figyelmét.

A cikk tartalma

Szokatlan órák: funkciókkal és dizájnnal keltik fel az érdeklődést

Az órák világába nem mindennapi megoldásokat kereső tervezőknek alapvetően csak két lehetőségük van. Felkelteni az érdeklődést az egyedi funkciókkal vagy a szokatlan dizájnnal. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a már szinte mindenre képes okosórák korában rendkívül nehéz új funkciót kitalálni és hagyományos óra mechanizmusba illeszteni. Ezért az órások egyediségre irányuló törekvései elsősorban a tervezési feldolgozásra összpontosulnak, beleértve az idő nem hagyományos megjelenítését is.

Casio Fishing Gear horgász órák

A horgász óra nem éppen egy hagyományos kategória. Egy időben a Casio cég egy eredeti kollekcióval állt elő, amelyet a horgászat szerelmeseinek szánt. A horgászok számára készült óra a horgász üzemmódban jeleskedett, amely egy adott dátum és időpont halfogásra való alkalmasságának felmérésére szolgált. Az óra a holdfázisról is szolgáltatott információkat. A jelenlegi piacon nehezebb megtalálni őket, de a Casio az egyedi funkciók kapujába talált be velük.

A Fishing Gear kiadásból származó, nem hagyományos Casio karórát különösen a horgászok fogják értékelni
Forrás: hodinkee.com

Egyedi dizájn a Storm műhelyéből

A Storm egy londoni székhelyű divatmárka, amely az órákon kívül ékszereket és divat kiegészítőket is kínál. Azonban kifejezetten az órapiacon pontokat szerez egyedi, nem szokványos kialakítású modelljeivel. A Storm műhely szokatlan karórái modernek, futurisztikusak és innovatívak. A formák, színek és idő megjelenítési módok szokatlan kombinációjával tűnnek ki.

A tervezők találékonyságát tökéletesen bizonyítja a forradalmi formatervezésű Fibon-X óra. Az ívelt mutató nagyon pontosan mutatja az időt, de a számlapról való leolvasás némi edzést igényel. Szerencsére az óramutató hagyományosan egyenes.

Fossil Townsman átlátszó óra

Az amerikai Fossil gyártó az órákon kívül a divat kiegészítőkre is nagy hangsúlyt fektet. Az óragyártásban olyan hírneve van, amely divatos órákat gyárt, miközben megőrzi a megfelelő óragyártási minőséget. A tervezők a Townsman kiadással tisztelegtek a precíz óragyártás előtt. Egy nem mindennapi, átlátszó számlappal ellátott órát talál benne, amely bepillantást enged a szerkezet bonyolult és precízen feldolgozott mechanikájába. Az óra automata szerkezettel rendelkezik.

A humorérzékkel megáldott Mr Jones Watches karórák

Úgy tűnik, London az óragyártás extravaganciájának bölcsője. Itt található az egyedi Mr Jones Watches gyártó, amelynek modelljeit egyszerűen nem lehet kihagyni. A márka filozófiája azon a meggyőződésen alapul, hogy az órák sokkal többre képesek, mint csak az idő megjelenítésére. A tervezők igyekeznek szórakoztatni és inspirálni a felhasználókat. Ehhez kreativitást és tipikus brit humort használnak. Óráik kitűnnek egyedi, gyakran gazdag színű számlapjaikkal és az idő megjelenítése módjával.

Mindenekelőtt említsük meg a rendkívül népszerű, szokatlan Cyclops karórát, amelyen a mutatók helyett fekete gyűrű található. Fokozatosan mozog az egyes órákat jelző színes körök között. A gyártó az úgynevezett „laza időmérésről” beszél, ami nem korlátoz számokkal. Ezzel az órával ugyanis nehéz leolvasni a pontos időt.

Mr. Jones óramárka egyedi számlapokkal

Philippe Starck dizájner óra

Talán már hallott a híres francia építészről és tervezőről, aki az épületek és belső terek tervezése mellett eredeti használati tárgyakkal is hírnevet szerzett magának. Philippe Starck székek, fogkefék és nem mindennapi órák szerzője.

Valószínűleg a leghíresebb modell a nem mindennapi Philippe Starck O Ring Digi óra, amely nem is néz ki, mint egy időmérő. Egy digitális óráról van szó, amely gyűrű alakú kijelzőn mutatja az időt. Amíg az óra számként jelenik meg, a percek szegmensenként növekednek. Az idő múlásával a szakaszok egy teljes kört alkotnak. Az óra közepe átlátszó.

LEGÚJABB CIKKEK