Minőségi óra: Milyen tulajdonságok nem maradhatnak el?

Fedezze fel, mely paraméterek teszik a minőségi órát valóban minőségivö
Facebook
LinkedIn

A vásárló gyakran az árra fókuszál, mint az óra egyetlen minőségi jelzőjére. Az árcédulán szereplő szám valóban sokat elárul, de vannak sokkal megbízhatóbb attribútumok is, amelyek a minőséget sugallják. Tehát melyik tulajdonságot érdemes megfontolni, hogy valóban biztos lehessen abban, hogy a pénzét minőségbe fektette be? Boncoljuk szét együtt egy minőségi órát.

A cikk tartalma

A tok anyaga

A tok anyaga az óra egyik legfontosabb jellemzője. Meghatározza tartósságát, valamint a karbantartást és gondozást, amelyet az órának szentelni kell. Válasszon egy strapabíró alacsony karbantartást igénylő anyagból készült órát.

A tok az óra egyik legfontosabb eleme

Kerámia

A kerámia óra karcálló, és megtartja  hosszú ragyogását. Hátránya az alacsonyabb ütésállóság. A kerámia szolid minőségi választás.

Acél

A rozsdamentes acél tartós és könnyű, jó karc- és korrózióállósággal. Az órákat azonban különböző acélosztályokból készítik – a nem acél adalékok alapján, amelyeket az acélhoz adnak, hogy az anyag ne rozsdésodjon. Kiváló anyag a minőségi órákhoz 316L osztályú acél. Ellenáll a szélsőséges hőmérsékleteknek és a korróziónak is. Ezen felül az allergiás betegek számára is alkalmas.

Tippünk: Az óra kiválasztásakor vegye figyelembe a tok belső felépítését. A jó minőségű órák fém konzolokat használnak. Olcsó modellekben a szerkezetet műanyaggal rögzítik.

Zafírüveg

Az üveg átfedi és védi a számlapot. Keménynek és tartósnak kell lennie, hogy megőrizze megjelenését és minőségét mindennapi viseletnél, még szélsőséges körülmények között is. Ezeknek a követelmények tökéletesen megfelel a zafír. Arra törekszik, hogy éveket, vagy akár  évtizedeket kibírjon egyetlen karc nélkül.

Svájci vagy japán szerkezet

Ha az óra legfontosabb jellemzőire összpontosítunk, akkor nem szabad megfeledkezni a meghajtó pontosságáról és élettartamáról. A szerkezet egy olyan mechanizmus, amely folyamatosan mozgatja az órát. A jelenlegi piac legtöbb órája mechanikus, automatikus vagy kvarc szerkezettel van felszerelve. A mechanikus óra a hagyományos órakészítés szimbóluma, és működtetéséhez rendszeres korona húzásra van szüksége. Az automatikus órák nagyon hasonlítanak a mechanikus felépítéshez, ám a viselőjének csuklójától kapott energiának köszönhetően ketyegnek. Közös nevezőjük az alacsonyabb pontosság. Ennek ellenben az akkumulátornak köszönhetően működő kvarc mechanizmust tekintik a mai legpontosabb szerkezet rendszernek.

Az órák többségében svájci, japán vagy kínai szerkezetekkel találkozhat. A svájci gépek kiemelkednek a tökéletes kivitelezésben, míg a japánok automatizált robot vonalakon vannak szerelve és nagyon praktikusak. Általában olcsóbbak a svájcikhoz képest, megőrizve ugyanazt vagy jobb pontosságot. A kínai szerkezeteket gyárakban gyártják, és leginkább olcsó órákban használják. A svájcik és a japánokhoz képest minden szempontból elmaradnak. A minőségi választás tehát a svájci és a japán szerkezetek.

A minőségi órákat német vagy japán szerkezetek jellemzik

Bőrszíj

A szíj nemcsak az óra kialakítása és tartóssága, de a viselési kényelme szempontjából is rendkívül fontos. Páratlanul legjobb anyag minden tekintetben a kiváló minőségű valódi bőr. Az egyetlen kivétel a sport- és búváróra, amelyhez nem jó választás a bőrszíj. Ha fenntartásai vannak a valódi bőrrel kapcsolatban, választhat kiváló minőségű nylon szíjat.

Vízálló karóra

Az órák vízállóságát általában bárban (bar), atmoszférában (ATM) vagy méterben (m) adják meg. Egy jó minőségű órának, amellyel képes például vízben úszni sérülés nélkül, legalább 100 m / 10 ATM / 10 bar szinten vízállónak kell lennie.

LEGÚJABB CIKKEK

Az Invicta óra lenyűgöz robusztus megjelenésével

Invicta órák: A legnépszerűbb kiadások

Az eredetileg svájci Invicta óramárka már 1837-ben megjelent a piacon. Az extravagáns dizájn mellett az Invicta órák a minőség és a megfizethetőség kombinációjával tűnnek ki.