Mi az a lépésszámláló és hogyan működik? + Tippek lépésszámláló karórákra

Tudja, hogyan működik a lépésszámláló az órában?
Facebook
LinkedIn

A lépésszámláló egyike azon funkcióknak, amelyek teljes mértékben használhatók a karórán. Legnagyobb rajongói természetesen a túrázás, a sport és az aktív életmód szerelmesei. Azonban gyakorlatilag bárki számára hasznos információkkal szolgálhat. Ezért szánjuk neki a következő sorokat, amelyekben a konkrét lépésszámlálós óra tippekkel sem maradunk le.

A cikk tartalma

Mi az a lépésszámláló?

A lépésszámláló általában olyan eszköz, amely képes számolni a megtett lépéseket. Így aztán a különféle sporttevékenységeknél – például turizmusnál – leggyakrabban használt kiegészítő. Fontos azonban hozzátenni, hogy a lépésszámlálónak a hétköznapokban is van értelme. A szakértők egyetértenek abban, hogy az egészséges életmód részeként minden embernek naponta legalább 10 000 lépést kell megtennie. Éppen ezért ezt a célt gyakran napi célként tűzik ki az okostelefonokban és az alkalmazásokban.

A lépésszámláló manapság a legtöbb okosóra standard része

Hogyan működik a lépésszámláló?

A lépésszámláló, más néven pedométer, úgy van kialakítva, hogy reagáljon az emberi járás ingadozására. Ennek eredményeként a  minden egyes lépést meg tud számolni.

A dolog érdekessége, hogy a lépésszámlálónak nem kell külön eszköznek lennie, amit az övre vagy karkötőként rögzít. A fent említett okostelefonokon kívül ma már sok okosórának is része. Egy olyan funkcióval kéz a kézben, mint a pulzusmérés vagy a kalóriaszámlálás, hasznos sport asszisztensé válhat.

Tippek lépésszámlálós karórára

Az igazság az, hogy a lépésszámlálós sportórákat a legtöbb esetben uniszex kivitelben gyártják. Az egyes modellek maximálisan színben térnek el. Míg a női lépésszámláló karórán a fehér, az arany és a rózsaszín árnyalatai dominálnak, addig a férfi darabok esetében az univerzális fekete a legdominánsabb. Sok hölgy is azonban gyakran nyúl utána.

Férfi karóra lépésszámlálóval

Ha a lépésszámlálós férfi karóráról van szó, akkor az Amazfit T-Rex okosórát emelnénk ki. Robusztus kialakítás jellemzi, sportos szellemben. A lépésszámlálón kívül GPS funkcióval, pulzusméréssel és alvásfigyelővel is fel van szerelve. Ennek köszönhetően különféle sporttevékenységnél használhatja.

pedometer-3

Női karóra lépésszámlálóval

A női okos modellek közül minket az elegáns Garmin Fenix ​​​​6S PRO Glass karóra lépésszámlálóval nyűgözött le, fehér kivitelben, rose gold színnel kombinálva. A már említett férfi darabhoz hasonlóan ez az óra is rendelkezik GPS funkcióval és pulzusmérővel. Különféle sporttevékenységekre alkalmas, ezek közül említhetjük például a futást. A tempó, a sebesség és a megtett távolság mérésével kedveskedik viselőjének.

Gyerek karóra lépésszámlálóval

A legkisebbekről sem feledkezünk meg, nekik egy lépésszámlálós digitális gyerek órát választottunk. Különösen a Forever IGO PRO JW-200 keltette fel az érdeklődésünket, amely képes mérni a pulzusszámot és figyelni az alvást. A lépésszámlálós gyerekórák gyártói közül azonban több márka is megemlíthető. Érdemes megemlíteni a Lamax-ot, a Careno-t ill. a Canyon-t.

Amúgy tényleg számos okosóra modell létezik, amelyről írni lehet ebben a témában. Például az Apple Watch SE, a lépésszámláló és vérnyomásmérő Samsung Galaxy Watch 4 karóra, vagy az egyszerűbb  Xiaomi Mi Smart Band 6 és Huawei Band 6 karkötők. Egyszerűen, van miből választani.

LEGÚJABB CIKKEK